Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда – Мега 1:0!

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Мега Лекс у првој полуфиналној утакмици плеј-офа Mozzart Суперлиге Србије. Црвено-бели су били бољи резултатом 85-70 (21-21, 25-12, 16-17, 23-20) па ће тако у четвртак у Сремској Митровици имати прву меч лопту за пролаз у финале.

Кошаркаши Црвене звезде мтс повели су у полуфиналној серији плејофа Mozzart Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани „Александар Николић“ савладали Мега Лекс резултатом 85-70 и на тај начин дошли надомак финала.

Звезда је у другој четвртини практично преломила меч. Агресивна одбрана црвено-белих свела је противника на само 12 поена, а Огњен Кузмић и Милко Бјелица су успоставили потпуну доминацију у рекету. Мотивисани ривал је покушао да ухвати прикључак, али је квалитет и искуство било на другој страни па Мега Лекс није имао озбиљнију шансу да направи изненађење.

Утакмица је имала једну лепу увертиру. Пред прво судијско подбацивање, плејмејкер Црвене звезде мтс Стефан Јовић добио је трофеј намењен најбољем асистенту регуларног дела Моззарт Суперлиге Србије и то из руку прошлосезонског саиграча – Василија Мицића. Такође, публика је имала прилику да поздрави јуниорке и јуниоре који су освојили шампионске пехаре у својим узрастима. Специјални гост је био и некадашњи фудбалер Црвене звезде и миљеник навијача црвено – белих, Милош Нинковић кога је такође публика поздравила.

Ипак, карневалска увертира се није пренела на терен. Изабраници тренера Дејана Радоњића морали су да задрже висок ниво концентрације јер су насупрот себе имали веома мотивисаног ривала.

Након почетне предности Звезде, играло се кош за кош, да би гости повели након три И по минута игре, тројком Јарамаза, 8:11. Од тог тренутка Мега је водила скоро до самог краја прве четвртине, али је поенима Милка Бјелице из рекета Звезда дошла до нерешеног резултата, 21-21.

И током уводних минута друге четвртине се играло кош за кош, а досуђена техничка грешка тренеру Дејану Радоњићу као да је додатно унела енергију у састав црвено-белих. То као да је пробудило и публику, а играчи су „унели“ још више агресивности у одбрани, као и бржу игру у нападу, па је резултат након пет И по минута игре био 31-26. Поенима Кузмића, екипа тренера Радоњића дошла је први пут до двоцифрене предности на нешто мање од два минута до краја првог полувремена, 41-31. Сјајном акцијом и поенима Гудурића окончано је прво полувреме, 46-33 у корист браниоца трофеја. Најефикаснији у редовима домаћина били су Кузмић са 14 и Бјелица са 10 постигнутих поена.

У првих 6 минута другог полувремена играчи у црвено-белим дресовима препознатљивом одбраном и добрим решењима у нападу одржавали су двоцифрену разлику, 57-46. Поенима Џенкинса са пенала и добром одбраном Звезда је на последњу паузу отишла с предношћу од 12 поена, 62-50. Чинило се да је Звезда уз помоћ препознатљиве одбране завладала паркетом и преузела контролу над мечом.

То је добило још бољу потврду у последњој деоници. Црвено-бели су прилично рутински одржали вођство. Кузмић и Бјелица су наставили доминацију у рекету за коју екипа Мега Лекса није имала баш никакав одговор. Без већих проблема предност је очувана и Звезда је стекла предност у полуфиналној плејоф серији.

Наредни меч на програму је у четвртак од 21 час. Кошаркаши Црвене звезде мтс ће прву меч лопту имати у Сремској Митровици.

Дејан Радоњић:

У 80. утакмици ове сезоне смо повели у серији 1-0. На старту је Мега била добра, било је потребно да направимо бољу одбрану у тим тренуцима. После тога је другачије све изгледало у одбрани и самим тим смо били бољи и у нападу. Направили смо разлику коју смо контролисали до краја меча. Серија је сама по себи напорна. Свесни смо да морамо да будемо и даље добри, без обзира на то што Мега вероватно неће бити у пуном саставу, али поента је да добром игром прођемо даље и још важније да креирамо добру атмосферу пред потенцијално финале. Идемо у Митровицу по победу и да са 2-0 у серији одемо даље. Надам се да ће услови у Митровици бити бољи јер ово нису услови за полуфинале једног државног првенства

Милко Бјелица:

Мислим да смо вечерас заслужено победили, контролисали смо игру током већег дела сусрета. Свесни смо да је ово тек први меч и да нам предстоји велика борба до краја сезоне

Црвена звезда мтс – Мега Лекс 85-70 (21-21, 25-12, 16-17, 23-20)

Црвена звезда мтс: Волтерс 8, Томпсон, Дангубић 6 (9ск), Митровић 6, Лазић 3, Добић 3, Симоновић 2, Џенкинс 6, Гудурић 6, Јовић 7 (5ас), Кузмић 20 (5ск), Бјелица 18 (5ск).

Мега Лекс: Мушиди 7, Ребић 4, Лешић, Чарапић 2, Јарамаз 12, Спасојевић 12 (5ск), Мусић, Симеуновић, Тејић 3, Новак 15 (4ск), Капетановић, Самарџиски 15 (8ск).

Повезане вести

5 comments

ZELJKO јун 7, 2017 at 23:14

ALEKSA RADANOV I 1 0 ZA ZELEZNIK MISLITE O TOME

Reply
Србин са Космета јун 7, 2017 at 23:33

Да,води ФМП.Раданов,Болден и Човић највише допринели победи,и сви остали,Лазаревић,Давидовац,Шешлија,Апић,Љубичић сасвим коректно одиграли!

Reply
Goja јун 7, 2017 at 11:22

Odličan komentar za FK! Agonija kluba se nastavlja… Iz godine u godinu, sve je isto – loše! Takvo ponašanje vređa svakog iskrenog i poštenog navijača, koji iskreno voli svoj klub.

Reply
josif јун 7, 2017 at 08:51

Rezultat kolektiva koji jedini osvetljava obraz SD niko ne komentarise,ali zato se komentarise prelazni rok raspalog FK koji i dalje radi komediju smesnim izborima gde jedna ista bolumenta sebi produzava mandat i klinicku smrt FK.Cestitke momcima nas pobedi,igraju sezonu prakrticno bez plate a rezultati su odlicni,opet cese slaviti tripleta na kalisu,a nadamo se dace Covke da ispostuje momke jos kojom platom.Pozz.MKD

Reply
Gogi јун 7, 2017 at 18:34

Druze sve stoji sto si rekao i KK zasluzuje sve pohvale ali jednostavno fudbal je najpopularniji sport vise se npr pise o jednoj pobedi u Evropi ili derbiju u fudbalu nego o celoj sezoni KK…Pa i ZKK je zadnjih par godina od 4 osvojio 3 trofeja,ove godine duplu krunu pa se slabo komentarisalo…OK je do ove sezone osvajao 5 uazastopnih titula i jos pokoji kup i superkup i bilo malo komentara…ZVK 4 uzastopne duple krune i svega nekoliko komentara…Karatisti su u zadnjih nekoliko godina imali fantasticne rezultate 2 puta sampioni sveta,2 puta sampioni Evrope,2 puta prvaci Mediterana i malo komentara…Pa teniseri 9 uzastopnih titula malo komentara…Sta tek reci za atletiku gde redovno osvajamo trofeje 116 trofeja ukupno u obe konkurencije ili macevanje isto redovno trofeji 104 trofeja u obe konkurencije isto par komentara…Itd…Ali sta ces tako ti je to pre se objavi vest da je ekonom sakupio lopte na treningu FK-a…Pozzz…

Reply

Leave a Comment