Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда у финалу Суперлиге Србије

Кошаркаши Црвене звезде мтс пласирали су се у финале Mozzart Суперлиге Србије. Црвено-бели су били бољи од Мега Лекса у Сремској Митровици у другом полуфиналном мечу плеј-офа резултатом 84-75 (28-20, 19-13, 20-27, 17-5).

Кошаркаши Црвене звезде мтс изборили су прилику да бране трофеј намењен прваку Србије. Црвено-бели су искористили прву меч лопту и у другом мечу полуфиналне серије Mozzart Суперлиге Србије савладали Мега Лекс резултатом 84-75. Звезда је на тај начин славила 2:0 и чека свог ривала у финалу првенства Србије, а противник ће јој бити бољи из другог полуфиналног пара у ком се састају ФМП и Партизан Нис. ФМП води 1:0 у серији, а други меч се игра у Железнику.

Звезда је од почетка до краја меча контролисала утакмицу, током највећег дела меча имала предност и може се рећи прилично рутински савладала Мега Лекс. Рутински да, али не и лако. Црвено-бели су против себе имали веома мотивисаног ривала који је желео да бар продужи серију. Ипак, Звезда је имала јасан циљ и њему је тежила током читавог меча. Искористила је предност у рекету, одиграла одбрану на препознатљивом нивоу у последњој деоници, а Чарлс Џенкинс је повукао када је било потребно и серијом поена у завршници меча преломио меч у корист своје екипе.

На почетку меча играло се у жестоком ритму. Обе екипе трудиле су се да убрзају нападе колико је то могуће и тражили брза решења. Црвено-бели су се и овом мечу определили да терет напада спусте под обруч. Баш као и у првом полуфиналном мечу, блистао је Кузмић. Центар црвено-белих је у раној фази меча забележио осам поена, а где је он стао, надовезао се Томпсон који је за шест минута на паркету уписао седам кошева.

Ипак, мотивисани домаћин је парирао. За то је био задужен одличан шут из игре Мега Лекса па је прва четвртина окончана са великим бројем поена. Звезда је у том односу снага била за нијансу боља и након првих десет минута имала два поена предности (26-28).

Друга деоница донела је нешто другачију игру. Црвено-бели су заиграли агресивније у одбрани и успорили ритам меча. За седам минута игре у наставку Мега Лекс је успео да постигне шест поена па је након закуцавања Милка Бјелице Звезда стекла прво двоцифрено вођство (32-42). Домаћин је преко Јарамаза покушао да се резултатски врати у егал, али су црвено-бели одговорили и задржали високо вођство пред велики одмор, 39-47.

Звезда је одлично започела другу деоницу. Предводио је Милко Бјелица са две брзе тројке, а након поена Луке Митровића црвено-бели су стекли највеће вођство на мечу, 43-58. Ипак, Мега Лекс није одустајао. Јарамаз је покренуо серију са пет брзих поена, наставио је Ребић, а онда је домаћин са још две тројке продужио серију на 16-0 и стекао прво вођство после дуго времена (59-58).

Изузетно важну тројку погодио је тада Бранко Лазић, карактеристично из свог угла. Уследили су поени Томпсона и Гудурића па је Звезда повратила сигурно вођство, 59-65. Међутим, на серију црвено-белих одговор је поново имао домаћин па је у наставку виђена резултатска неизвесност. Звезда је на последњу паузу отишла са минималним вођством, 66-67.

Црвено-бели су ушли одлучније у последњу деонице. Одбрана предвођена Бранком Лазићем је била знатно агресивнија и то се одразило и на резултат. Након Гудурићеве тројке, прве на утакмици црвено-бели су отишли на плус шест (68-74). Ипак, Звезда је пропустила неколико прилика да се резултатски одвоји, а одговорио је Мушиди својом трећом тројком.

Звездино вођство је чувала изванредна одбрана, а недостајало је да се разигра неко у нападу. Црвено-бели су креирали добре позиције, али лопта практично није желела у кош. Нешто лошији нападачки низ прекинуо је Чарлс Џенкинс са два карактеристична полагања. Изабраници Дејана Радоњића су на два и по минута пре краја имали седам поена вишка и добру ситуацију да забележе нови тријумф (71-78).

Одлична одбрана била је задужена да се меч рутински приведе крају. Мега Лекс је убацио само пет поена у последњем кварталу и Звезда је сигурно обезбедила тријумф који је значио и пласман у финале Mozzart Суперлиге Србије.

Мега Лекс – Црвена звезда мтс 75-84 (20-28, 13-19, 27-20, 5-17)

МЕГА ЛЕКС: Мушиди 9 (6ск), Ребић 12 (5ск, 4ас), Чарапић 2, Јарамаз 14, Спасојевић 13, Мусић, Чанчар, Симеуновић 9 (5ск), Новак 8 (11ас, 7ул), Капетановић, Самарџиски 8 (4ск). Тренер: Дејан Милојевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс, Томпсон 15 (6ск), Дангубић 6, Митровић 9 (6ск), Лазић 7, Добрић, Симоновић, Џенкинс 14, Гудурић 7 (5ас), Јовић 7 (5ас), Кузмић 10, Бјелица 9 (4ск). Тренер: Дејан Радоњић

Повезане вести

4 comments

Gogi јун 10, 2017 at 11:12

Tresac izbaksuzirao grobljance,pozeleo im finale i otrese ih Zvezda 2 pre finala ha,ha..I jos je popio otkaz hahaha…Sad valjda vidi koliko mu je glupa izjava bila,znaci da je Mega prosla Zvezdu igrali bi FMP i Mega u finalu,ili Mega groblje npr bilo je par opcija bez Zvezde i FMP u finalu a glupi tresac pozeli groblju finale protiv Zvezde 1 ili 2 i sada ta 2 kluba igraju za pehar a grobljanci i tresac se jedu od muke haha..A tek faca Velickovica sinoc neprocenjivo nece moci da se busa u grudi u finalu hahaha…Covic reciklirao patlidzane sada ce se zvati KK Sledeca Sezona Reciklirani Partizan-Dinamik Telekom haha…

Reply
Gogi јун 9, 2017 at 19:45

Ovo nam je trebalo,posle razocaravajuce sezone fudbalera usledile su dobre vesti titula vaterpoliskinja,2 titule u macevanju muskarci i zene,kup za rukometase i sada kosarkasi u finalu i borice se za titulu…Takodje dosta Seniorskih pojedinacnih trofeja,kao i juniorskih ekipnih i pojedinacnih u zadnjih nekoliko nedelja…Nadamo se da ce biti jos dosta trofeja do kraja ove godine i da ce se nastaviti jos bolje sledece sezone…Ajmo sada hrabro u finalu zgazi ih sve!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. јун 9, 2017 at 17:44

A sad ODBRANA TITULE

Reply
pera јун 9, 2017 at 23:41

Ovi smradovi izbegoše iživljavanje koje je trebalo da usledi u finalu plej ofa. Pošto su dva najbolja tima u državi obezbedila finale red je da ih podržimo i napunimo hale u finalu dakle Zvezda 1 protiv ZVezde 2. Moja preporuka Radonji pored Boldena koga ne verujem da možemo zadržati dva najinteresantnija igrača za Zvezdu u FMP po meni su Radanov i Radovanović da ne elaboriram zašto. Ko prati košarku odmah će mu biti jasno. Pozdrav šampioni.

Reply

Leave a Comment