Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

КУП ЈЕ НАШ! Рукометаши до трофеја након девет година!

РК Црвена звезда је победник Купа Србије за сезону 2016/2017!

У финалу завршног турнира Купа Србије у Горњем Милановцу, црвено-бели су савладали Спартак Војпут 20:18 (11:10). Најефикаснији је био Љубојевић са 5 голова.

Капитен Дејан Бабић је након трофеја Купа Београда, подигао и трофеј Купа Србије!

Борбена утакмица од првог минута, обе екипе су давале све од себе за сваку лопту. Није утакмица обиловала са пуно голова, али је била неизвесна до краја, иако је контролу над утакмицом у својим рукама имала Црвена звезда.

У првом полувремену, гол за гол, доста промена резултата. Звезда је прва дошла у предност, Спартак повео 6:4, затим и 8:6, да би успели црвено-бели да преокрену резултат на 9:8, а на одмор да оду са 11:10. Златановић је чувао Звездину предност, и одбранио зицер у последњој секунди првог полувремена, а гол у наставку није признат јер је време већ истекло.

Дејан Златановић је бриљирао у финалу! Већ средином првог полувремена је сакупио 12 одбрана, а до краја меча је имао 19, и заслужено понео епитет МВП завршног турнира.

Уз Златановића, Звезди је трофеј донела одбрана и огромна жеља. Спартак је током другог полувремена имао периоде од по неколико минута без гола и нападе по три минута, али нису могли да нађу пролаз и решење за Звездину одбрану. А када су успевали да упуте ударац, Златановић је био несавладан, и бранио одлично.

Брзо су црвено-бели дошли до три гола предности у другом периоду (14:11), коју су одржавали до краја. Звезда је у неколико наврата имала везане нападе за плус 4, али није успевала да постигне гол. Успео је то капитен Дејан Бабић, али је судијски двојац направио предвид и свирао преступ.

Прво је на одличну асистенцију Мошића, погодио Љубојевић са крила, затим је Златановић два пута спасио гол, али Спартак је успео да се врати у меч и смањи на 18:17 у 58.минуту, Црвена звезда је имала играча мање и играла без голмана. Александар Павловић је изборио седмерац у следећем нападу, који је искористио Александар Бабић, а у последњем минуту Младен Шотић погађа за 20:17 и победник је био познат. Спартак је успео само да смањи на 20:18 и постави коначан резултат. И велико славље је могло да почне.

Најефикаснији у Црвеној звезди је био Борислав Љубојевић са 5 голова, а у Спартаку Ђекић са 6.

Први трофеј након девет година, пети трофеј Купа, 14. трофеј у клупским витринама!

Велико славље и сузе Звездиних играча и стручног штаба након утакмице су довољно говорили. РК Црвена звезда је уништаван током претходних седам година на сваком кораку, али смо увек истицали једну ствар: Ми имамо Терминатора! Идемо заједно!

Црвена звезда – Спартак Војпут 20:18 (11:10)

Горњи Милановац, хала: „Бреза„. Гледалаца: 1.000. Суедије. Иван Мошорински и Александар Панџић (Нови Сад). Седмерци: Црвена звезда 6 (4), Спартак 2 (0). Искључења: Црвена звезда 10, Спартак Војпут 6 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 2, Павловић, Мошић 2, Ћоровић 4, Продановић 1, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 5 (2), Љубеновић, Шћепановић, Златановић, Матичић, Д. Бабић 3, Кљајић, Леовац, А. Бабић 2 (2). Тренер: Ненад Перуничић.

СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Стефановић, Ђекић 6, Радовић 2, Перовић, Микић, Потпара 1, Медић, Делибашић 2, Петровић, Жупањац 4, Јелић 1, Петровић, Ракоција 1, Абаџић 1. Тренер: Славиша Лаковић.

Повезане вести

3 comments

Gogi јун 11, 2017 at 18:31

Na kraju ipak i nije toliko lose ispala sezona koliko je izgledalo lose u jednom trenutku. Osvojilo se trece mesto u prvenstvu sa kojim je bila izborena i Evropa tj. Challenge Cup,onda je osvojen pehar u finalu kupa i sada igramo u EHF kupu u Evropi i jos pred kraj godine igramo za novi trofej protiv Vose domaci Superkup…Vosi je vec otisao golman i jos 1 igrac,valjalo bi sada zbog Evrope da se pojacamo,pa mozda i Superkup osvojimo i sto bolje u Evropi odigrati to bi mogla da bude prekretnica za buducnost i neku bolju Zvezdu kao u stara dobra vremena kada smo iznedrili mnoge asove ovog sporta…

Reply
Gogi јун 9, 2017 at 19:47

Ovo nam je trebalo,posle razocaravajuce sezone fudbalera usledile su dobre vesti titula vaterpoliskinja,2 titule u macevanju muskarci i zene,kup za rukometase i sada kosarkasi u finalu i borice se za titulu…Takodje dosta Seniorskih pojedinacnih trofeja,kao i juniorskih ekipnih i pojedinacnih u zadnjih nekoliko nedelja…Nadamo se da ce biti jos dosta trofeja do kraja ove godine i da ce se nastaviti jos bolje sledece sezone…Za vecnu slavu za pobedu za samo nasu Zvezdu Crvenu!

Reply
Igor јун 19, 2017 at 10:37

Postujem uspeh svakog sportiste i svestan sam da je ovo forum SD CZ, ali ne verujem da ljude bas interesuje macevanje. Fudbal se nije smeo izgubiti. Pogotovo rezultati u derbijima 1-0 (90. min), 1-1 (86.min), 3-1(mogli smo i mi da povedemo pre) i Kup 1-0, a pricaju kao da su Real Madrid. Bili smo truli, ali nisu toliko bolji. Ova sezona ne moze da se poredi sa proslom kad je bilo +30 za nas. U kosarci smo osvojili sve iako ostaje gorak ukus u ustima da smo u domavim takmicenjima od 3 poraza dva doziveli od Partizana, a bolji smo duplo od njih. Jedan limitirani FMP ih je pocistio (osim ako nisu namerno izgubili, da ne bi nili ponizeni u finalu). Valjda cemo profunkcionisati u fudbalu i da izborimo tu Evropu. Bez toga se klub ne moze stabilizovati. Videcemo…

Reply

Leave a Comment