Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноТрансфериФудбал

Представљен Марко Гобељић, Мркела: „Видимо га као десног бека“

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ представљено прво појачање у летњем прелазном року. Реч је о двадесетчетворогодишњем Краљевчанину Марку Гобељићу који је са Црвеном звездом потписао трогодишњи уговор.

540-gobeljic-54643.jpg

Спортски директор Митар Мркела представио је новог Звездиног фудбалера.

— Имам задовољство да представим прво појачање у летњем прелазном року. Реч је о фудбалеру из домаће лиге, досадашњем играчу крушевачког Напретка, Марку Гобељићу. Марко је рођен 13. септембра 1992. године, може да игра на више позиција, али ми га примарно видимо као десног бека. Као што знате, истеком уговора Марка Петковића ми смо дефицитарни на тој позицији, и из тог разлога Гобељића видимо као његову замену. Надам се да ће Марко још доста сезона играти у Црвеној звезди и да ће оправдати оно што се од њега очекује — рекао је Мркела.

На својој промоцији Марко Гобељић истакао је да је велики звездаш и да је за њега ово огроман и веома важан корак у каријери.

— Велико задовољство ми је што сам потписао уговор са Црвеном звездом, данас ми се остварио дечачки сан. Захвалио бих се управи клуба што ме је довела и даћу све од себе да испуним њихова очекивања. Од малих ногу навијам за Црвену звезду, доста времена сам провео на Маракани. Колико ми овај клуб значи показао сам и када сам у дресу Напретка постигао гол против Црвене звезде и нисам желео да га славим из велике љубави и поштовања које осећам према Звезди. Последњих годину дана у Напретку сам углавном играо као други нападач, али није ми страна позиција десног бека јер сам као млађи доста времена проводио на тој позицији — рекао је Гобељић.

У медијима се доста спекулише о потенцијалним појачањима Црвене звезде у овом прелазном року.

— Биће приоритет да се доведу слободни играчи, али ако буде било потребно да се за неког изузетно доброг играча  плати обештећење лично ћу инсистирати да се нађу финансијска средства. Могу да кажем да се неће доносити исхитрене одлуке и да ћемо свако појачање пажљиво бирати. У овом тренутку смо дефицитарни пре свега на позицијама десног бека и штопера, то нам је приоритет. Добро је што ће се за неколико дана екипи прикључити Фримпонг, из репрезентације се враћа и Милош Стојановић, а такође долази и Ле Талек. Биће још појачања на позицији десног бека. Оно што је доступно сада вероватно је лошије од оног што ће бити доступно за 20 дана, месец или два месеца. Инострано тржиште је за нас мање интересантно, знате да ћемо од неаредне сезоне моћи да имамо само четири странца у домаћем шампионату и у овом тренутку не гледамо много ка иностранству — рекао је Мркела.

Спортски директор истакао је да се Црвена звезда окреће млађим играчима.

— Цела наша генерација омладинаца важи за веома талентоване играче, они су сви чланови млађих репрезентативних селекција и убрајају се у најталентованије фудбалере у Србији. Прикључени су првом тиму, радиће са тренером Милојевићем, испуниће све захтеве које он постави пред њих и верујем да ће током времена један по један искакати и бити конкурентни за први тим. Као што је већ објављено, клуб је донео одлуку да са неким играчима не продужи сарадњу. Договор је да искуснији играчи који су у протеклом периоду носили дрес Црвене звезде не продуже своје уговоре. Идемо на то да налазимо млађа имена, изузев на позицијама на којима немамо другог решења тако да је донета одлука да се са Душаном Анђелковићем продужи уговор, а са Сикимићем, Супићем и Александром Луковићем не. Овом приликом бих се захвалио њима, нарочито Александру Луковићу који је дуго година носио дрес Црвене звезде. Он у наредном периоду треба да донесе одлуку да ли ће наставити са каријером или не. Јуче смо му у разговору јасно ставили до знања да су њему врата Црвене звезде увек отворена и да, када буде преломио шта ће у будућности радити, обавићемо нове разговоре са њим — рекао је Мркела.

Спортски директор се о сваком појачању консултује са шефом стручног штаба Владаном Милојевићем.

— Све што радим то је у договору са тренером Милојевићем. Свој посао видим тако да ниједну одлуку не желим да донесем без договора са тренером. Сматрам да имам јако добру сарадњу са њим, а тако ће бити и убудуће. Милојевић има принцип да играче не дели на млађе и старије, тако да они који су добри и који заслужују да играју у Црвеној звезди ће играти, колико год година да имају — рекао је спортски директор Мркела.

Повезане вести

2 comments

dejo јун 9, 2017 at 22:48

Mrkela dogovori se sa Milojevicem da ne ostane u Crvenoj Zvezdi Andjelkovic jer treba osvjezenje a to moze biti Milosevic koji je stigao iz Spartaka iz Subotice zasluzuje da dobije priliku a sa Andjelkovicem raskinut saradnju na obostrano zadovoljstvo ,Mrkela nadam se da ces zajedno sa Milojevicem napravit dobar prelazni rok za Crvenu Zvezdu

Reply
pera јун 9, 2017 at 17:21

Najpametnije za sve je da Luković završi karijeru i da krene kao trener u Zvezdi. Pokušajte sa Jovićem na desnom beku.

Reply

Leave a Comment