Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Два пехара за млађе кадете!

Након пехара који су млађи кадети Црвене звезде освојили у Бијељини, у четвртак следи и додела пехара за првака кадетске лиге Србије.

Генерација 2001 предвођена тренером Мирком Буњевчевићем освојила је Турнир пријатељства у етно селу Станишић код Бијељине. У конкуренцији 16 тимова са простора бивше Југославије Црвена звезда је успела да оствари јединствени успех. У пет утакмица забележен је исти толики број победа уз гол разлику 15:0. По први пут овај еминентни турнир је освојен без примљеног гола.

Највеће заслуге за овај велики успех имају наравно моји играчи који су испоштовали све тактичке замисли на којима смо вредно радили током читаве сезоне. Велику подршку имао сам у мом стручном штабу, као и од навијача који су дошли да нас бодре током турнира. Одиграли смо све утакмице на врхунском нивоу, без падова у игри. Деца су показала да се на њих може озбиљно рачунати у будућности и сигуран сам да ће међу њима бити играча и за први тим Црвене звезде. Што се тиче самог турнира, организатор заслужује апсолутно све похвале са наше стране. Екипе на турниру су представљале читав простор бивше Југославије, па је тиме тријумф још више добио на значају. Није мали успех бити први у конкуренцији екипа као што су Динамо Загреб, Војводина, ОФК Београд, Сарајево, Жељезничар, Ријека, Осијек, Олимпија, Вардар, Партизан… Сви они су дошли максимално припремљени и спремни за спортско надметање на терену. Бонус за приказане добре игре свих екипа били су и директни преноси на Спорт Клубу, што је већ традиција овог турнира. Најбољи играч турнира је наш играч Његош Купусовић, најбољи голман је такође наш Лука Крстовић, али је читав тим показао заједничку снагу и жељу да се напредује из дана у дан на чему им ја лично честитам — рекао је Буњевчевић.

Мирко Буњевчевић наредне сезоне неће бити на челу, тада већ кадета Црвене звезде.

После две године рада са овом генерацијом жао ми је што се наши спортски путеви разилазе, али сигурно да ће и у будућности моћи да се ослоне на мене, како у спорту тако и у животу. Захваљујем се људима који су ми указали шансу да радим у Омладинској школи ФК Црвена звезда. Увек ћу се врло радо вратити у наш клуб, зато што је то моја друга кућа — изјавио је тренер Мирко Буњевчевић.

Ова генерација ће у четвртак добити пехар од стране Фудбалског савета Београда за освојено прво место у лиги млађих кадета.

Честитамо на освојеним трофејима!

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo јун 14, 2017 at 12:54

Trebalo bi sve napravit da se zadrzi u Crvenu Zvezdu Mirko Bunjevcevic da mu se ponudi da vodi B tim Crvene Zvezde jer covjek svojim radom sto je napravio zasluzuje itekako da ostane u Crvenoj Zvezdi

Reply

Leave a Comment