Moja Crvena Zvezda
МачевањеОстало

Звезда на Евротуру

Лазар Мичета, Љубица Бранковић, Марија Ковачевић
Лазар Мичета, Љубица Бранковић, Марија Ковачевић

Широм Европе су се протеклог викенда одржавала мачевалалачка такмичења за кадете у свим оружјима. Такмичари МК Црвена Звезда су се борили у Медлингу (АУТ)  у категориј мач за господу и у Шаморину (СВК) у категорији  флорет за даме.

Лазар Мичета, представник МК Црвена Звезда у категорији мач за господу, након једне победе у борби по групама у конкуренцији  182  мачеваоца  Европе, није успео да се пласира у даљи ток такмичења и заузео је 167. место у коначном пласаману.

Као и Лазар и даме су имале тежак задатак. Такмичење је стартовало 155  такмичарки, из 18 земаља Света, а од тога 120 такмичарки је било из земаља чији такмичари на Олимпијадама, светским и европским првенствима увек заузимају највиши ранг. Међу такмичаркама из Италије, Русије, Мађарске, Пољске,Немачке, Румуније, Француске бориле су се и четири такмичарке МК Црвена Звезда, представнице Србије.

Након катастрофалног старта и пошто су већ мислили да ће “ стићи кући на ручак“ , преокрет је направила Љубица Бранковић наша најбоље рангирана кадеткиња, која је као и увек до сада остварила најбољи пласман од свих наших представника .

„Када сам видела да сам после група 119-та на табли, веровала сам да ћу проћи у наставак такмичења и нисам размишљала ко ће бити наспрам мене у следећој борби, већ само да морам да прођем даље и даље…“

За улазак у 64 , успела је да свлада „незгодну“ такмичарку из Пољске Ополска Мају резултатом 14:7, а потом за 32 да добије мађарску такмичарку Кондрицз Кату резултатом 15:9. Борбу за улазак у 16 губи од физички надмоћније такмичарке Њарсоњ Нееле (ГЕР) резултатом 10:15. У репасажу се враћа у игру, и у борби за улазак у 24 добија такмичарку Пасзтор Флору (ХУН), резултатом 15:13, али потом за улазак у 16 у неизвесној борби губи од такмичарке Кинг Леах (ГБР) резултатом 14:15 и тако у коначном пласману остаје на одличној  24-тој позицији.

Од осталих наших представница Ковачевић Марија, након група на 89-тој позицији, изгубила је борбу за пролаз у следећи круг такмичења од  Голосееве Татиане (РУС)  резултатом 4:15 и тако је у коначном пласману била на 94-том месту.
Нађа Пелексић, након група 121. испада из такмичења од Италијанке Монаци Софие (5:15) и у коначном  пласману заузима 121. место, а Радић Невена , 136. после групне фазе такмичења,остала је на тој позицији и у коначном пласману, пошто није успела да се квалификује у даљи ток такмичења.

Другог дана такмичења у Шаморину на програму су биле борбе тимова. Наш тим у саставу Бранковић Љубица, Ковачевић Марија, Пелексић Нађа и као резерва Радић Невена је био преслаб за Руски национални тим и изгубио је борбу резултатом 35:45, али су те борбе биле одличан тренинг нашим такмичаркама.

Већ за две недеље кадете очекују нова европска такмичења, тако да након једног дана паузе следи наставак припрема за наступе на европској сцени.

Припремила: Александра Бранковић

Повезане вести

Leave a Comment