Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

ШАМПИОНИ! Трипла круна црвено-беле боје!

Кошаркаши Црвене звезде МТС савладали су ФМП из Железника у трећој утакмици финала плеј-офа Кошаркашке лиге Србије и на тај начин освојили и трећу титулу шампиона Србије у низу. Наш тим је, предвођен Дејаном Радоњићем, на овај начин наставио серију започету 2015. године. Други пут у последње три године Звезда је освојила три трофеја у једној сезони, а укупно осам у последње три такмичарске године.

Као ни у прве две, ни у трећој утакмици наши момци нису имали већих проблема да савладају госте из Железника, па су на тај начин текућу сезону завршили скором 18:1 у домаћем шампионату, а укупно са чак 67 тријумфа и само 17 пораза у четири такмичења.

Звезда је већ на старту повела са 13:0, па 22:4, уз бриљантну игру Добрића и практично након неколико минута решила питање победника. Предност је у првих 20 минута расла на +24, да би на полувремену износила 22 поена (46:24), уз 19 поена Добрића. Звезда је у трећем периоду предност увећавала и на 33 поена, а након три четвртине водила је управо том разликом (75:42). До краја утакмице само се чекао коначан резултат, а халу је на ногу дигао Чарлс Џенкинс, сјајним закуцавањем и изливом емоција након тога.

Сада челне људе клуба чека подједнако тежак задатак као што је био онај такмичарски, а то је задржавање ове фанастичне екипе и стручног штаба на окупу.

3. утакмица финала плеј-офа КЛС

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ФМП ЖЕЛЕЗНИК 87:57 (30:9, 16:15, 27:18, 12:15)

Хала: Александар Николић 
Гледалаца: 7 103
Судије: Обркнежевић, Николић, Јевтовић

ЗВЕЗДА: Волтерс, Томпсон, Дангубић, Митровић, Лазић, Добрић, Симоновић, Џенкинс, Гудурић, Јовић, Кузмић, Бјелица

ФМП: Раданов, Човић, Давидовац, Апић, Бурсаћ, Шешлија, Кутлешић, Жижић, Љубичић, Радовановић, Остин, Каплановић

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (12:15)

До краја утакмице само се чекао коначан резултат, а халу је на ногу дигао Чарлс Џенкинс, сјајним закуцавањем и изливом емоција након тога. Дејан Радоњић изводио је једног по једног кошаркаша из игре и поздрављао се са сваким.

3/4 (29:18)

Ни у трећој четвртини није било опуштања међу играчима домаће екипе, па је већ након минут и по игре у другом делу игре Звезда дошла до 30 поена предности (54:24), серијом 7:0. ФМП је потом везао пет поена, али је поново узвратила наша екипа и стекла нову максималну предност (62:29). Након 30 минута игре, Звезда је водила управо том разликом: 75:42.

 2/4 (16:15)

Црвено-бели су наставили да погађају и у другом делу, а поново је одличан био Добрић, који се вратио у игру. Већ у 12. минуту на семафору је стајало 35:11. Звезда је одржавала стечену разлику до краја друге четвртине, па је на полувреме отишла с предношћу

1/4 (30:9)

Звезда је силовито отворила утакмице и већ након три минута водила са 13:0, уз чак 9 поена Огњена Добрића, који је поново сјајно отворио финалну утакмицу. Прве поене за госте постигао је Остин, тек на истеку четвртог минута меча. Добрић је и након тога наставио да решета кош гостију, па је игру напустио након пет минута, уз чак 13 поена на свом конту.

До краја првог дела игре, црвено-бели су додатно увећали предност, па је она након десет минута износила чак 21 поен (30:9).

 

Навијачи су пре почетка утакмице транспарентом изразили жељу да Дејан Радоњић и наредне сезоне предводи црвено-беле.

Повезане вести

5 comments

Gogi јун 17, 2017 at 20:08

Bravo SAMPIONI!!!

Reply
Vuja NBG јун 17, 2017 at 08:46

ŠAMPIONI .. NA ČELU SA DR NEBOJŠOM ČOVIĆ !

Reply
zemunac1976 јун 16, 2017 at 22:59

a pljuvaca ni od korova hahahaha Radonja im zapusio usta

Reply
Hadži Dragan јун 16, 2017 at 22:21

Čestitke svima u KK,volim vas deco moja… Radonjić Dejan,jedan je Radonjić Dejan… Doktore Čoviću,hvala još jednom za košarku u boji…

Reply
milos rankovic јун 16, 2017 at 22:12

BOZE UMESTO DA SE RADUJEM JA TUGUJEM DAL CE DA SE POJAVE OVAKI IGRACI MOMCI LJUDI GOSPODA OD IGRACA DO TRENERA UPRAVE I SVIH OSTALIH MOLJIM BOGA DA OSTANETE NA OKUPU I DA UZIVAM JOS VASE BACANJE PO TERENU SPAVANJE PO KLUPAMA IGRANJE BEZ PLATE I ODRICANJE OD PORODICA DECE SRCE MI SE CEPA KAD VIDIM OVAJ IDE ONAJ IDE JESTE TO SAMO SPORT ALI LJUBAV PREMA ZVEZDI NAVIJACIMA I OVIM IGRACIMA JE JACE OD SVEGA MOLIM TE BOZE POMOZI DA OSTANU NA OKUPU I NA KRAJU PREDSEDNICE SRBIJE MOLIM VAS POMOZITE KK CRVENA ZVEZDA JER ONI SU TO ZASLUZILI U SVAKOM SMISLU

Reply

Leave a Comment