Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Наставља се успешна сарадња Звезде и Графичара

Само шест месеци након што је озваничена сарадња између Црвене звезде и Графичара стигли су и први успеси.

Омладинци Графичара, појачани Звездиним фудбалерима, у пролећном делу сезоне нису знали за пораз и изборили су пласман у виши ранг такмичења.

Све је кренуло на основу пословно-техничке сарадње између Црвене звезде и Графичара, за коју су највише заслужни председник Слободан Говедарица и генерални директор црвено-белих Звездан Терзић. Главни циљ је да сви играчи који тренутно не играју у омладинској екипи Црвене звезде имају прилику да свој таленат искажу кроз утакмице и тренинге код нас, и уједно да ојачају Омладинску школу Графичара. Сходно томе, они који задовоље критеријум и својим залагањем, радом и талентом покажу да су способни да се врате у редове Звезде то могу врло лако да ураде — рекао Зоран Перковић, координатор свих селекција Графичара и тренер омладинског тима, стручњак са петнаестогодишњим стажом рада у Звездиној школи.

Са Маракане су зимус редове српсколигаша појачали талентовани фудбалери: Живојиновић, Милановић, Зарић, Николић, Пузић, Црнадак и Ћатић, који су се одлично показали и помогли екипи да се пласира у виши ранг такмичења.

У пролећном делу омладинци Графичара остварили су сјајан резултат победивши свих 11 мечева и тако су са пете позиције, коју су заузимали на полусезони, успели да освоје прво место и пласирају се у Прву омладинску лигу Београда. У полусезони су остварили невероватну гол-разлику, 78 према 6, у просеку су постизали преко 7 голова по утакмици.

Оно што Графичар издваја од многих српских клубова јесу изванредни услови за рад.

Управа Графичара, на челу са председником Слободаном Говедарицом и секретаром Миљаном Крагуљом обезбедила је оптималне услове за рад. Цео припремни и такмичарски период провели смо тренирајући на теренима Фудбалског савеза Београда. За разлику од других филијала, све трошкове је сносио Графичар. Такође, битно је истаћи да свим нашим члановима пружамо максимално стручан рад. Ја као дугогодишњи тренер у Омладинској школи Црвене звезде трудим се да пренесем своје искуство и знање деци, а то чине и моје колеге. Петлиће, пионире и кадете максимално стручно воде тренери Влада Ромчевић, Зоран Павловић, Никола Јовановић и Александар Андрић — рекао је Перковић, који је у омладинској школи Звездетренирао играче као што су Вујадиновић, Перовић, Грујић, Манојловић, Јовановић.

Пролећни успеси само су подстрек за јачање сарадње два тима.

Нама је циљ да све наше селекције играју у највишем рангу такмичења. Графичар може да буде међустаница играчима који још увек нису стасали да играју за омладинце или први тим Црвене звезде, прилика да се на прави начин развију, да раде у одличним условима, док их њихов матични клуб Црвена звезда прати и чека прави тренутак да их врати у своје редове. Та деца остају у Београду, настављају нормално са својим школовање, само им је место тренинга промењено, док их директор Драган Младеновић и читава Омладинска школа Црвене звезде прате. Управо зато, даља визија Омладинске школе Графичара јесте још тешња сарадња са Црвеном звездом и у том циљу су господа Терзић и Говедарица обавили разговоре и надам се да ћемо све ово подићи на још виши ниво – закључио је Перковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo јун 18, 2017 at 12:03

Terzicu hocemo da Crvena Zvezda kupi Kovilovo da bi se poboljsala omladinska skola Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment