Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Сикимић у Казахстану, Орландић се опростио на инстаграму

Сикимић и Орландић

Иако је растанак са нападачима био познат од раније, данас је и званично. Предраг Сикимић и Петар Орландић нису више фудбалери Звезде.

Предраг Сикимић је размишљао о окончању каријере, али је пронашао нови ангажман, 14. клуб у каријери. Након две године у Звезди, Сикимић се сели у Казахстан и Атирау.

Црвеној звезди желим дуплу круну, доживео сам лепе тренутке, и једино ми је жао што и у другој сезони нисам освојио титулу„, изјавио је 35-шњи нападач за Спортски журнал.

Сикимић је за Црвену звезду одиграо 51 утакмицу и постигао 12 голова. Освојио је шампионску титулу у сезни 2015/2016, а остаће упамћен по голу у 151. вечитом дербију, и голу на Врачару против Вождовца, којим је Звезда освојила 27. титулу.

Уз Сикимића, Црвена звезда се растала и Петром Орландићем. Орландић је добио „чисте папире“ и слободан је у избору нове средине. Иако је договор о растанку постигнут још у току првенства, Орландић није тренирао са екипом у завршници сезоне, црногорски нападач се опростио поруком на Инстаграму.

2015. године сам дошао у најтрофејнији клуб на Балкану са којим сам се везао до 2018. године, клуб за који навијам и увек ћу навијати. Било је успона и падова, правде и неправде, радости и туге, али све је то фудбал и памтићу све по лепим тренуцима. Данас сам се растао са клубом пре истека уговора на неки начин на који нисам ни замишљао, али опет кажем то је фудбал. Мојим друговима желим много успеха и среће у новој сезони и квалификацијама„.

Орландић је из Зете стигао у Црвену звезду у зиму 2015.године као најбољи стрелац јесењег дела Прве лиге Црне Горе. За црвено-беле је одиграо 34 утакмице и постигао 17 голова. Серија од седам узастопних мечева у којима је постизао голове је обележила његов период у клубу. Освојио је шампионску титулу 2016.године.

Осим Зете, и пре Звезде, наступао је на шестомесечној позајмици у Хапоелу из Тел Авива (6 утакмица/1 гол).

Тренер Владан Милојевић тренутно на располагању од нападача има избор у најбољем стрелцу Ричмонду Боаћију, Вањи Вучићевићу, Срђану Вујаклији и Милану Павкову, а на позицији нападача може да одговори и Немања Милић.

Повезане вести

7 comments

dejo јун 20, 2017 at 21:55

Dobre vijesti su sto su otisli iz Crvene Zvezde Sikimic i Orlandic sto se Milijasa tice sa njime bi trebalo dogovorit da on okaci kopacke o klin i da pomogne omladinskoj skoli Crvene Zvezde to treba da naprave svi ljudi u Crvenoj Zvezdi nego za autore sajta MCZ trebaju da ispitaju ovo sto se dogadja sa Kangom ne smije ni jedan igrac da bude iznad Crvene Zvezde pa ni on

Reply
dusan јун 20, 2017 at 19:49

mislim da smo ocajni i da nam se ne pise dobro ako ne iskoci neko od nase dece. mi imamo isti tim kao prosle godine osim sto je umesto petkovica dosao zule, i vratio se vujadin savic. to su po meni besmislena pojacanja. nepoznanica je rikardinjo i nadam se da gresim za njega ali on izgleda lose cak i na onim promotivnim klipovima.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 20, 2017 at 18:59

srecan im put..samo zauzimali mesta nasoj deci..jos da ode milijas a koiko vidim uigrava ga trener za evropu–e kukala nam majka pa mi sa milijasem ni ove ribare nece da prodjemo..milijas tezi invalid od Luneta..pa on nije ni za rekreativni fudbal

Reply
oknarb јун 20, 2017 at 16:05

чиними се да нема ништа од родића имијаиловића ,играли су против старих бановаца гдје су крила совјетов добила 3 0.да ли је даснас и званично почео прелазни рок.треба нам класична 10 јер милијаш не може дуже од 30 мин.какве су шансе да нас појача новис стари играч филип младеновић ,пошто са пинто не рачуна на њега

Reply
josif јун 20, 2017 at 20:11

Mora da razumemo da nemogu da opet angazuju 10 igraca a jos niko sem onima koji su istekli ugovori nije otisao.Mora se znati status Donalda,Kange,LeTaleka i Ruiza a takodje i Plavsica i Ristica.Sto ste zapeli oko Milijasa,dobar je Miki za maltezane,samo znamo da pljujemo,bilo bi dobro da malo damo podrsku nasim momcima.Sto glodari nepljuju Sasu Ilica.Sastav za prvi mec protiv maltezana bice otprilike ovaj;Kahriman-Stojkovic,LeTalek,Frimpong,Andjelkovic-Donald,Milijas,Rikardinjo-Srnic,Milic,Boace i to je to sto imamo uz klince na klupu.Od Evrope ionako nema nista samo pusta zelja dok se za prvenstvo ima vremena.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 20, 2017 at 21:28

brate sad si ga preterao..pa zar je milijas u 35g buducnost kluba..pa budi realan da covek ne moze da hoda 15min a kamoli da igra brz fudbal..on dok primi loptu i okrene se oni vec dva puta stigli do naseg gola..pa zar nije logicno da odigra ili rile a jos bolje mali racic..razmisli malo da li nam treba jos jedan enormno spor igrac ili mlada nada na kojoj mozemo da zaradimo a pri tom je za milijasa igracina

Reply
marshal105 јун 22, 2017 at 09:32

ON MAKAR IGRA ZA DZABE A NEKI SU NAM DOSLI A NEZNA SE ZASTO RUIZ LUKOVIC POLETANOVIC SENIC PAVKOV I OSTALI KOSTALI SU NAS KA SVETOG PETRA KAJGANA DOBILI SMO SIPAK A MNOGO SU BILI SKUPI POLA TIMA SMO MOGLI DA DOVEDEMO OD PARA ZA PAVKOVA KOJE SU DATE

Reply

Leave a Comment