Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Ко је Дејан Радоњић, питају се навијачи Спарса

Радоњић

Тако гласи питање у наслову вести на америчком сајту news4sanantonio.com, посвећеном чувеним Спарсима. Наравно, чули су да ће један од помоћника тренера током летње лиге бити и Дејан Радоњић, први тренер Црвене звезде, али су знали мало тога о њему.  Због тога су контактирали Санија, са српског сајта Дабл-дабл.

Ево шта су успели од њега да сазнају, поред тога да је са Црвеном звездом у последње четири године узео 10 трофеја са Звездом.

Шта је то што Дејана чини добрим тренером?

Сани: Прво, поштује игру и играче, верује у њих чак и када други не верују. Стручњак је за одбрану. Тренирао је бившег играча Спарса, Бобана Марјановића и значајно унапредио његову игру. Не воли играче који само поентирају, поштује праве „all-around“ играче.

Причај нам о његовом успеху са Звездом.

Сани: Звезда дуго година није освајала титуле. И онда, након 17 година, освојио је први трофеј за клуб. И након тога, везао укупно три титуле, у српској лиги и Јадранској лиги. Најуспешнији је тренер у Звездиној историји и навијачи га много воле.

Шта ради најбоље са тимом и играчима?

Сани: Прави одличне дефанзивне тимове и играче. Када нису добри у одбрани, он их направи бољима и то је оно што долази прво – одбрана.

Изгледа да подсећа на тренера Поповича?

Сани: Дејан је прави господин, понекад забаван, не као Поп. Прави систем у својим тимовима где свако зна своја задужења. Без великих звезда у тиму, већ само са играчима који не ремете атмосферу. Са њим, тимска кошарка је у првом плану.

Оригинални текст можете прочитати на: http://news4sanantonio.com/sports/spurs-zone/qa-who-is-dejan-radonjoc

Повезане вести

5 comments

Estrella Roja јун 25, 2017 at 16:00

Moraću ovde da napišem komentar jer nema vesti o košarkaškom klubu. Ima li upućenih da potvrde ili demantuju (nadam se potonjoj varijanti) informaciju da odlaze Kuzmić i Đenka? Mislim da bi to bila katastrofa za klub, posebno ako Kuzmić ode, njegova pozicija je praktično nenadoknadiva čak i sa strancima. Još kad sam video da Bjelica ostaje…zaista mi ne treba uznemirenje na ovoj sparini.

Reply
Драган јун 25, 2017 at 18:08

Само лагано, неће сигурно бити распродаје тима.

Reply
Estrella Roja јун 25, 2017 at 19:37

Neki već pišu da su Darušafaka i Real buduće destinacije pomenutih igrača. Moje je mišljenje da su ta dva igrača, uz Lazića, kičma ove odlične Zvezde i da bi trebalo napraviti dogovor sa svom trojicom oko ostanka. Hvala na umirujućim informacijama, verujem da će tako i biti, odnosno da neće biti rasprodaje najboljih igrača.

Reply
Hadži Dragan јун 24, 2017 at 15:34

Ko je on? On je car Šćepan Mali.

Reply
Dejan Gajić јун 24, 2017 at 12:49

Radonja savladavaj engleski lebac ti… ?

Reply

Leave a Comment