Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда тражи враћање титула

Предлог за покретање институционалног поступка за повратак титула првака државе 1946. и 1986. године.

Скупштина ФК Црвена звезда је на седници одржаној 27. јуна 2017. године донела закључак да је ФК Црвена звезда једини легитимни шампион Југославије у сезони 1985/86 и то на основу законите одлуке ФСЈ и УЕФА, па у том смислу овлашћује Управни одбор фудбалског клуба да пред ФСС као правним следбеником ФСЈ покрене иницијативу за измену обједињене званичне евиденције шампиона Југославије и Србије.

Скупштина ФК Црвена звезда је такође подржала иницијативу коју је 17. јануара 2017. године Фудбалском савезу Србије поднео председник клуба Светозар Мијаиловић. Иницијатива се односи на признавања титуле освојене у првенству Србије 1946. године као званичне титуле првака Србије и овлашћује Управни одбор да се обрати ФСС са захтевом за доношењем легитимне одлуке по којој је ФК Црвена звезда званични првак Србије за 1946. годину и по којој се та титула уводи у званичну обједињену евиденцију првака Југославије и Србије, а све у складу са већ поднетом иницијативом.

Повезане вести

1 comment

dejo јун 28, 2017 at 10:58

Ocemo Privatizaciju Crvene Zvezde ako se misli sto da napreduje Crvena Zvezda ,samo cu jedno pomenut Crvena Zvezda bas dugo nije igrala Evropu da se desi prava Privatizacija Crvene Zvezde dostizna bi bila i Evropa a u ovo sadasnje stanje koje je u Crvenoj Zvezdi ne odgovara samoj Crvenoj Zvezdi nikako

Reply

Leave a Comment