Moja Crvena Zvezda
ВажноЗанимљивостиКлупска дешавањаМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Пет ствари о Александру Пешићу

Александар Пешић је пето појачање ФК Црвена звезда у овом прелазном року, први нападач овог лета.

Након Марка Гобељића, Филипа Стојковића, Рикардиња и Вујадина Савића, двадесетпетогодишњи Нишлија је стигао из Тулуза, и биће на распологању тренеру Милојевићу од 2.кола квалификација за Лигу Европе.

Издвојили смо пет занимљивости из каријере новог Звездиног нападача, да би га што боље упознали.

1. Најмлађи дебитант у историји Радничког из Ниша

Дебитовао је са 16 година и три дана против ЧСК Челарева, и тако оборио рекорд који је држао бивши Звездин играч и легенда бразилског фудбала – Дејан Рамбо Петковић, 16 година и 15 дана.

2. Трећи фудбалер који овог лета долази у Звезду а да је претходно наступао за Шериф

Након Рикардиња и Вујадина Савића, Александар Пешић је трећи фудбалер који је наступао за молдавског шампиона Шериф из Тираспола. Рикардињо и Савић су дошли директно из Тираспола, Пешић је за Шериф наступао у периоду од 2010. до 2013. године и освојио две титуле шампиона уз 26 голова на 64 утакмице.

3. Четврти „Француз“ у екипи

Александар Пешић је четврти фудбалер у тиму, који је наступао у Француској. Вујадин Савић (Бордо), Дамијен Ле Талек (Нант) и Џон Руиз (Лил) су преостала тројица. Једини Ле Талек није играо у Ligue 1.

4. Три пута погађао на деби утакмицама

Пешић је у три наврата погађао на дебијима током каријере. Погодио је на дебију за Шериф и Јагодину, као и за младу репрезентацију Србије на мечу против Италије у Пескари.

5. Дванаести Нишлија у Звезди

Пешић ће бити 12. фудбалер рођен у Нишу који ће наступити за Црвену звезду, рачунајући играче који су одиграли барем један минут за први тим. 11 од 12 је наступило претходно и за Раднички. Једини Иван Илић није носио дрес Радничког. Занимљиво је и да дрес Звезде носе најмлађи дебитанти оба клуба – Пешић (Раднички) и Илић (Црвена звезда).

Неке од голова Александра Пешића у Тулузу можете погледати у видеу посвећеном њему.

La première saison en buts d’Aleksandar Pesic by TOULOUSEFOOTBALLCLUB

Повезане вести

3 comments

dejo јул 6, 2017 at 19:58

Nadam se da ce Pesic nastavit da daje golove u Zvezdinom dresu posebno bi mi milo bilo da Partizanu date golove u svim derbijima nezavisno igra li Crvena Zvezda na stadionu Crvene Zvezde ili na stadionu Partizana

Reply
Filipcrvenazvezda јул 6, 2017 at 10:28

Jel zna neko da li na tv ima prenos Florijane i Zvezde danas?

Reply
Dux јул 6, 2017 at 16:04

Nema..prenosice zvanična stranica kluba na fejsbuku ili you tube kanalu

Reply

Leave a Comment