Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Легенде Евролиге: Звезда, Београд, Кузмић!

Легенде Евролиге гласале: Црвена звезда мтс највеће изненађење сезоне, Београд најтеи терен, Огњен Кузмић у групи „тихи хероји“ играча који су били врло важни за наступе свог тима.

КК Црвена звезда мтс добио је у четвртак још једно велико признање за изванредну евролигашку сезону, бројне победе, пуне хале, сјајну атмосферу.

Евролига је поводом завршене такмичарске сезоне анкетирала „легенде Евролиге“ Теа Папалукаса, Патрика Фемерлинга, Матјажа Смодиша, Николу Вујчића, Мирсада Турџана, Михалиса Какјузиса, Ермала Кућа и Рамунаса Шишкаускаса, са питањима: „Која екипа је била најпријатније изненађење Евролиге“; „Који тим је био најтежи домаћи/гостујући тим“; „Ко је био тихи херој за свој тим“?; „Који играч је био најважнији за свој тим“?

У категорији „највеће изненађење такмичарске сезоне“ са чак 55 посто гласова убедљиво је победила Црвена звезда мтс, на другом месту је Басконија са 22 посто добијених гласова.

Резултати су идентични и у категорији „најтежи домаћи терен и тим“ – Црвена звезда је победила са 55 посто гласова, другопласирана је екипа ЦСКА са 33.

И у категорији „најтежи тимови на гостујућим паркетима“ Црвена звезда мтс је позиционирана врло високо на трећем месту иза великана ЦСКА и мадридског Реала!

Такође име центра Огњена Кузмића налази се у групи играча који су означени као „тихи хероји“ и врло важни за игру свог тима. Кузмић (јануарски МВП Еврлолиге) се равноправно налази у друштву са Диксоном, Јудом, Ајоном, Слукасом, Датомеом, Калинићем, Махмутолуом, Курбановом…

Сви ови подаци и гласови некадашњих играча који су освајали трофеје и писали историју Евролиге, показују на још један начин какву сезону је имала Црвена звезда и колико се цени у Европи: на терену, поред њега, атмосферу, подршку. Памтиће се велике победе, серија од 7 мечева без пораза, брејкови у Виторији, Истанбулу, Тел Авиву, Бамбергу, МИлану…спавање на ародрому у Казању, препуне „Арена и дворана Александар Николић“…Зато, ову сезону црвено-белих у Европи, по први пут одиграну у новом формату са чак 30 утакмица, можемо назвати незаборавном и историјском.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Estrella Roja јун 29, 2017 at 16:47

Ode Jović, neka se spremi Kuzmić. Mi Zvezdaši izgleda da ćemo doživotno plaćati danak u porazima zahvaljujući Bariju. Umesto da final four u Beogradu bude motiv da se KK Crvena Zvezda pomogne da proba da uđe u probrano društvo gde su već ušli Partizan u Srbiji; Cibona, Jugoplastika i Bosna u regionu, mi se vraćamo u mračno doba kada nam se ime brisalo. Lepo je neko rekao među komentarima da Čović nikada dinar nije dao za Zvezdu, uvek je imao pomoć državnih i regionalnih firmi u pravljenju budžeta i mnogi su u njemu, nezasluženo, videli mesiju koji nas vodi u obećano društvo (zemlju). Zapravo se vidi da uvek kad nastane problem u finansijama, rešenje magistra bude u rasprodaji tima uz prethodno vređanje inteligencije navijača nebuloznim saopštenjima o tome kako je sve u redu, kako samo neprijatelji kluba, maliciozni navijači i tabloidni sportski novinari dižu tenzije. Ovim ne umanjujem odgovornost političara iz vladajućih struktura kojima je Zvezda poslednja rupa na svirali i koji nemaju viziju za rešenje u sportu. Deluje da su oni, pa i sam Čović, neka božanstva kojima mi, obični smrtnici – navijači, treba da budemo zahvalni ne samo zbog postojanja sporta (pre njih ništa nije postojalo jer je bio big bang), nego što uopšte dišemo ovaj vazduh koji su nam oni nesebično podarili.

Reply
Pera јун 29, 2017 at 18:54

Što se ti toliko ljutiš na Čovića koji je klub vratio iz mrtvih. Zašto uvek imaju podršku pogrešni, oni koji bi da šićare a ne da daju. Ovaj čovek je dao mnogo klubu i osnovni red je sada kad je najteže da se sakupimo damo mu podršku da se klub ne strmoglavi. Nas realno ne pustaju iz te klackalice malo mi malo musavi. Biće sve u redu jer će se ponovo naći sponzori koji će pomoći da Zvezda ponovo sija. Najbitnije je zadržati Simona i Lazu i zadržati pre svega Radonju. Jovke je još u klubu mada mislim da neće ostati. Igrači samo nose svoje karijere nisam siguran da su ovi koji odlaze odabrali prave opcije jer samo pojedinci naprave pravi potez kod menjanja kluba. Tamo su druge navike tamo ih ne cene kao ovde i pitanje je da li će praviti rostere prema njima a oni su ipak timski igrači. Uostalom odlazili su i Boban i Kalina i mnogi drugi a Zvezda je opstajala. Naći će Čović rešenje nemojte mi reći da bi to neko drugi bolje odradio. To ja nisam dosad video te stoga ne bih rizikovao. Ova država ne želi da pomogne ali bi da organizuje final four Evro lige. Šta to vredi kad mi realno rasturamo tim koji bi mogao da se plasira na to takmičenje i reprezentuje srpsku košarku. Gde su sada tu veliki srpski prijatelji kojima smo dali da grade puteve, mostove gde sve to mnogo košta. Značiće kada najbolji KK na ovim prostorima nosi njihove reklame.

Reply

Leave a Comment