Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Звезда сигурна против Малтежана, Боаћи плесао! (Видео)

Црвена звезда је нову сезону започела убедљивом победом (3-0) над малтешком Флоријаном у 1. колу квалификација за Лигу Европе, а ми вам представљамо МЦЗ анализу ове утакмице.

Пред око 20.000 навијача на стадиону ,,Рајко Митић“, фудбалери Црвене звезде, на челу са тренером Владаном Милојевићем, су се побринули да убедљивом победом обезбеде миран пут пред реванш меч на Малти. Али није било све тако лако као што резултат говори. Звезда је одмах на старту успоставила теренску иницијативу, а гости су се сконцентрисали на одбрану и евентуално да покушају индивидуалним акцијама Вареле, који је и једини био каква-таква опасност по наш гол. Управо је Варела у 9. минуту искористио вишак простора на средини, и успео да упути веома незгодан шут са дистанце, који је на срећу Филипа Маноjловића завршио само на спољашњем делу стативе.

Упркос иницијативи и великом поседу лопте, фудбалери Црвене звезде нису успевали да направе конкретну шансу. Шутеви наших играча су углавном били поприлично непрецизни и слаби. Црвено-бели су муку мучили да направе иоле озбиљниjу шансу све до тог, испоставиће се, преломног тренутка у последњем минуту првог полувремена. Звезда je извела најбољу акцију на утакмици, из које се изродио прекршај над Немањом Милићем унутар шеснаестерца, након чега главни арбитар меча Матиас Гестраниус није имао никакву дилему и показао на белу тачку. Да ствар буде још неповољнија за госте, играч гостију који је фаулирао Милића је оправдано добио директан црвени картон. То је Црвеној звезди у многоме олакшало пут до убедљиве победе. Сигуран извођач пенала је био нови љубимац навијача Ричмонд Боаћи! Рутински је закуцао лопту у рашље поред немоћног голмана гостију. И то је било све што се тиче првог полувремена.

Након црвеног картона и вођства на полувремену, било је јасно да ће Црвена звезда доћи до победе. Бројчано слабији Малтежани нису имали никаквих амбиција осим да изгубе са што мањом разликом, па је било приметно да користе сваку ситуацију да украду мало времена. Прву шансу у наставку је имао Филип Стојковић у 51. минуту. Дочекао је лопту на десној страни и упутио оштар шут по земљи у даљи угао гола гостију, али је лопта само закачила стативу. Звезда није блистала, није било креације, али су се играчи трудили и трчали сасвим добро с обзиром на кратке припреме и спарно време у Београду. Владан Милојевић је направио одличан потез увођењем Ненада Милијаша средином другог полувремена, па је тако Звезда заиграла конкретније и креативније. Управо је Милијаш делом заслужан за други гол, пошто је упутио незгодан центаршут из корнера, а голман гостију слабо избоксовао лопту до Срнића, који је одлично испратио ситуацију и рутински главом затресао мрежу. Тада је већ било питање само колико ће још голова постићи наша екипа. Након постигнутог гола, распложени Срнић је после једног продора по десној страни успео да пробаци лопту кроз ноге играча Флоријане, затим упутио солидан шут након кога Звезда добија нови корнер. Милијаш поново шаље добар центаршут, али голман Малтежана још једном слабо реагује. Боаћи се најбоље сналази у гужви, и постиже свој други гол на утакмици за вођство од 3-0, што је био и коначни резултат.

ИНДИВИДУАЛНИ УЧИНАК

Филип Манојловић 6 – Није имао пуно посла. Имао је мало среће код шута Малтежана са дистанце када је лопта ударила у спољни део стативе. И даље се примећује несигурност при испуцавању, и генерално има проблема када треба играти ногом.

Филип Стојковић 6– Доста је трчао и понављао се, али изостао је конкретнији учинак у офанзивним задацима. Доста пута је био сам и имао доста простора, али није то успео да искористи на најбољи начин. Премало добрих центаршутева. Дефанзивно није имао много посла, али је у неким ситуацијама имао погрешне процене. Ипак, јасно је да му фале утакмице, и верујемо да ће значајно подићи квалитет игре.

Абрахам Фримпонг 6,5 – Био је веома поуздан, и готово да није направио ниједну грешку. Још једном је правовременим уклизавањима показао да је то његов заштитни знак. Сасвим добра партија.

Вујадин Савић 6 – Иако је већину посла одрадио коректно, поготову што се тиче ваздушних дуела, имао је пар озбиљних киксева које би квалитетнија екипа од Флоријане знала итекако да искористи. Срећом по Звезду и њега то се није десило. Такве грешке се не праштају у Европи. Ово је била озбиљна опомена.

Душан Анђелковић 7 – Невероватно је колико овај момак претрчи током утакмице. У 35. години је један од најспремнијих играча у Звезди. Често је само деловао по левој страни, продирао и претрчавао противнике, слао употребљиве центаршутеве. Није имао адекватну подршку по левој страни, па зато његов учинак добија на још већем значају. Дефинитивно оправдао капитенску траку.

Дамјан Ле Талек  5,5 – Иако је доста трчао и трудио се, изостао је његов конкретан учинак. Практично невидљив на терену.

Мичел Доналд 6 – Приметно је да то више није онај Доналд из прве сезоне. Превише је враћао лопту позади и успоравао нападе. Имао је свега пар солидних проигравања. Покушавао је да угрoзи госте шутевима са дистанце, али је то било превише непрецизно. Доста слабо од једног од најбољих играча претходних сезона.

Славољуб Срнић 6,5 – Већим делом првог полувремена је био неприметан, али је имао битан допринос код водећег гола, постигао други, а и код трећег је имао одређени утицај. Кад се све сабере, сасвим пристојна партија.

Немања Милић 6 – Осим тога што је направљен пенал над њим, није ништа конкретно урадио. Није пружио адекватну подршку неуморном Анђелковићу.

Рикардињо 6 – Труди се да игра што једноставније. Нуди се, жели да игра дупли пас. Солидно сарађивао са Боаћијем. Ипак, потребно му је време да се боље упозна са саиграчима како би то функционисало како треба.

Ричмонд Боаћи 7,5 – Одиграо врло-добру утакмицу. Одрадио је свој посао постигавши два гола. Сигурно има простора за још боље партије. Радује нас што је ушао голгетерски расположен у сезону.

ИЗМЕНЕ

Ненад Милијаш 6,5 – Своју минутажу искористио максимално. Донео поевзанију, конкретнију и креативнију игру. После његових корнера је Звезда докусурила Флоријану.

Лука Аџић / – Ушао у финишу утакмице. Атрактивно додавао ,,штиклом“ у пар наврата. Недовољна минутажа за неку оцену.

Милан Павков – Премала минутажа.

ТРЕНЕР
Владан Милојевић 6,5 – Његов успешан старт на клупи Црвене звезде. Лепа победа од 3-0, уз неки његов печат који се назире. А то је пресинг на играча са лоптом, као и поприличан број центаршутева са бока. Очигледно да тек треба да се ради на томе. Екипа је додуше деловала доста некреативно, али и сасвим задовољавајуће спремно с обзиром на никад краће припреме. Погодио је са убацивањем Милијаша, али стоји и замерка да је Аџић могао макар већу минутажи да добије. У сваком случају, предстоји још пуно рада, и надамо се да ће ово изгледати све боље и боље кад се комплетира тим.

Повезане вести

10 comments

dejo јул 1, 2017 at 13:46

Moja neka analiza je kratka da jednostavno da nisu igrali igraci Crvene Zvezde kreativno ,Donald i Le Talek treba da se prodaju ,nesto sto bih predlozio treneru Crvene Zvezde je da Rikardinja isproba na mjestu kreatora igre evo predloga za neki sastav Crvene Zvezde na Malti Stankovic ,Stojkovic ,Savic , Frimpong ,Milosevic ,Rikardinjo ,Milic ,Racic ,Adzic ,Boaci i Pavkov

Reply
Otpisani101 јул 1, 2017 at 09:25

Analiza je korektna…ono sto je najvece razocarenje je donald koji je postao gori i od le taleka…treba ih bud zasto obojicu prodati…rikardinjo zna da igra fudbal i stojkovic bice sve bolji i ako ovde pljuju i jednog i drugog…za te pare to je to…brine me savic koji za razliku od stojkovica nije me ubedio da moze bolje…nadam se da ce doci jos jedan stoper…manojlovic je totalno nesiguran a kahriman takodje i treba probati stankovica…prelazni rok traje pa se nadam pojacanjima u vidu jovicica,pesica i babica…kod trenera milojevica je dobro sto su igraci imali i zelje i volje i trcali svih 90 minuta…nije dobro bilo ali nije ni sve tako crno…opet ponavljam koliko para toliko muzike…nikada mi nije bilo jasno koja pojacanja i koju zvezdu pojedinci ocekuju sa dugom od 30 miliona…i po hiljadu puta kazem ovo nije dobro i da ima ko da smeni terzica ,to bi odmah uradio…ali na zalost ovo nam je realnost…i ja zelim zvezdu iz barija ali to je sto je i bolju i lepsu zvezdu nemamo…ovo je jedina zvezda…

Reply
Znalac јул 1, 2017 at 08:06

Jako slabo i sporo za početak.Jeste da su na sredini priprema,tek 3 sedmice a optimalne su šst ali u timu su bila samo 3 nova igrača,ostali su igrali zajedno prethodnu sezonu,da bi se vadili na neuigranost.Golman,kao da mu je bomba kad je lopta u nogama,drugi posao nije ni imao ali znamo da je katastrofa prilikom centaršuteva a fenomenalan je u 1 na 1 ali ako bi bilo ponude,trebalo bi ga prodati.Stojković bi trebao biti pojačanje ali nije tip koji stalno probija,mada ima kapacitet za konstantno ponavljanje u napadu,centašut katastrofa.Anđelković standarno dobar,iako najstariji.Nažalost,jedinu slabu tekmu je odigrao protiv Voždovca,kad smo i izgubili prvenstvo,možda najviše i njegovim kiksom,uz katastrofalne dve greške Friponga.Štoperi,korektni protiv ovih amatera ali se vidi da nemaju potreban kvalitet za jače utakmice.Donald i Le Talek,sporo i nekreativno do bola.Pod hitno prodati obadvojicu.Ne razumem ponovo zapostavljanje odličnog Andrije Lukovića i kako može Račić biti ispred njega,kad je Luković izmislio fudbal za njega.Srnić u prvom delu nevidljiv i najslabiji,kasnije se popravio a golom dobio samopouzdanje ali je vreme za prodaju.Milić,ako igra,pustiti ga isključivo po desnoj strani gde je nezaustavljiv,na levoj samo statira i bolje da ne igra ako već nije na svojoj poziciji.Rikardinjo zna znanje,saigrači ga ne shvataju jer su nekreativni i nisu navikli da im neko odigrava na prvu ali totalno nespreman i izgleda slab u duelu.Boaći je ispunio misiju,postigavši dva gola,doduše jedan iz sigurno izvedenog penala a drugi jer se našao gde treba i samo je ćušnuo u gol u maniru pravog špica ali igra u polju,kretanje,odigravanje,građenje i ostalo slabo za sada,tako da je daleko od nekog plesa,kako je napisano.
Treba dovesti jednog pokretljivog,agilnog i oštrog zadnjeg veznog,možda je takav taj Jovičić,koga pominju,mada nikad nisam gledao kakav je igrač.Babić će na štoperu biti pojačanje jer je odličan,kao i Pešić,koji će sa Boaćijem u tandemu dati preko 50 golova u sezoni,ako budu odigrali sve utakmice.Trebao bi jos jedan veznjak,koji zna lopte umesto Kange,koji mora biti prodat jer se ne uklapa u tim,čovek ima problem u glavi i tu nema leka.

Reply
lucoibanjez јул 1, 2017 at 00:00

zofi brt lukovic je otisao iz kluba ima vec mesec dana hahahahaha

Reply
Rajko јун 30, 2017 at 21:49

U revansu adzic 90 minuta!

Reply
Dally јун 30, 2017 at 21:24

Ne znam ko nam skautira pojačanja, ali od ovog Rikardinja nema vajde! Kao što sam i ranije prognozirao za Fibela, Moučea, ruiza…on nije igrač koji pravi razliku!!!

Reply
zofi ča seki јун 30, 2017 at 21:13

Bravo za analizu.Objektivno i stručno.Milojević je prijatno iznenadio što nisu u 11 Ruiz i Luković.Sa Telekom i ovakvim Donald om očajni smo da sredini.Požrtvovan je za visokom nivou samo još neki pas u prazno kroz sredinu i tek bi Srnić i Boaćiju došli do izražaja.

Reply
kastiljo јун 30, 2017 at 21:10

Manojlovicu treba ozbiljan psiholog,decko je neverovatno talentovan,ali je ogroman tremaros.Malo jaci presing na loptu igraca Floriane i eto panike…Sta ce biti ako prodjemo u 3,4 kolo,gde mu se moze Lukaku ukazati ispred face…
Stojkovicu treba dati vremena da se vrati u formu,Milojev je posao da to bude sto pre. Savic po svemu sudeci novi Fibel sa malo boljom igrom nogom. Frimpong dobar protiv ovih amatera ala druga zonska liga jug.Andjelko standardan,nit je bolji nit gori nego tokom sezone,imao onaj jedan kiks u prvom,nego sreca te je onaj pacer pao,inace bi izasao sam pred golmana.Za Donalda i LeTaleka treba samo kopirati tekstove sa ranijih ocenjivanja,nista se kod njih promenilo nije. Srnic – klasicni Srnic. Rikardinja je tesko zaista oceniti,zaista treba dati malo prostora coveku da se uigra s timom. Milic totalno pogubljen. Boaci je radio ono sto treba,davao golove,ostalo je suvisno komentaristati. Adzic klasa za Milica a Miki se polako vraca.

Reply
Hadži Dragan јул 1, 2017 at 12:45

Sve se slažem osim za Šaulića… nemaju veze ni on,a ni Milić. Šta je Šaban uradio? Triput kao preskače loptu,pravi lažnjak,a sve u mestu i dvaput Anđelku odigrava petu.Kao cirkuzant je.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 1, 2017 at 21:33

evo ga pljuvac adzija..cuti smradu glodarski i neznalico

Reply

Leave a Comment