Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Мркела: Пешић стиже, до петка очекујемо једног штопера

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела у разговору за „Новости“ потврдио је реализацију трансфера Александра Пешића и наговестио нове играче.

Звезда је обезбедила банкарске гаранције које су тражили Французи и по уплати 350.000 евра (остатак новца до 750.000 биће уплаћен у ратама) и нападач ће парафирати трогодишњи уговор, а озваничење трансфера очекује се данас, по проласку медицинских прегледа.

Трансфер Пешића отвара други део прелазног рока за Звезду.

„Трансферима Стојковића, Гобељића и Савића решавали смо ургентне проблеме везане за позиције десног бека и штопера, а у тој првој серији појачања Рикардињо је стигао као „квалитет плус“. Пешић је практично завршен, стиже као капитално појачање и биће пријављен за друго коло квалификација, а надам се да ћемо до петка довести бар још једног штопера. „

О појачању на позицији штопера Мркела је потврдио интересовање за Вујадиновића, Бабића и Башу, док је у „чекаоници“ Немања Ћаласан из Спартака.

Чекамо одговор Вујадиновића, са Бабићем је успешно обављен разговор и чека се Сосиједад, Баша тек треба да разговара са новим газдама Лила. Потребна су нам двојица штопера, не журимо.“

О статусу странаца Звездин спортски директор истиче да су сви везани уговорима и да у случају добре понуде могу да оду.

Сви странци су чврсто везани уговорима за Звезду и на све њих се рачуна. Са свима је обављен разговор и свима је речено исто: да никог не терамо и да могу да промене клуб уколико стигне добра понуда за њих и за нас. Тек ако неко од њих оде доводили бисмо замене, нема потребе да гомиламо фонд играча„.

Понуда за Славољуба Србића из швајцарског Јанг Бојса постији, али је Митар Мркела одговорио кратко.

Срнић је још увек члан Звезде„.

У четвртак предстоји реванш меч 1.кола квалификација за Лигу Европе на Малти, а у Љутице Богдана су задовољни првом утакмицом.

Одиграли смо у првом мечу озбиљно, такмичарски, личили смо на тим и забележили добар резултат. Очекујем да имамо исти приступ и на Малти„.

Утакмица је на програму од 20:30, судија је Грк Јоргос Кизис, а Црвена звезда ће имати прилику да овери пласман у 2.коло, где ће чека бољег из дуела Иртиш – Дунав. Казахстанци су славили 1:0 у Павлодару, у првом мечу.

У 2.колу Црвена звезда ће моћи да рачуна на Александра Пешића, највероватније Срђана Бабића, а можда и још неког.

Срђана Бабића од Маракане дели договор на релацији Београд – Сан Себастијан, који је известан у овом тренутку. Млади дефанзивац из Бањалуке је у друштву свог оца разговарао са Звездиним челницима и договорио долазак.

Повезане вести

6 comments

Ajmo u Evropu јул 4, 2017 at 12:34

ja sam jednom gledao pesica kada je igrao u jagodini i secam se te utskmice protiv zvezde.mislim da je klub napravio pjravi potez i da ce on u tandemu sa boacijem u spicu mnogo toga doneti.Na toj utakmici protiv zvezde dobro sam ga zapamtio jer mi je bilo cudni da takav igrac igrau jagodini.Bio je odlican.Sad samo da dovedemo zadnjeg veznog(Jovicic)i mozda neko krilo i sa pesicem i baocijem i nekim dobrim krilom mozemo da se nadamo evropi.Srecno Zvezdo.SVI NA STADION!!!

Reply
as јул 4, 2017 at 12:16

ako se ne varam Pešić igra i na krilu jer ima brzinu?!

Reply
josif јул 4, 2017 at 09:01

Moze li neko da mi kaze nesto u vezi sa ovim Pesicem jer decka nepoznajem.Vredi li on te milione koje dajemo za njega(obestecenje+plata)ili je neki menadzerski dogovor,damu se ozivi karijera a neko se ugradi u ugovor.Zasto teramo Vujakliju,zasto nedamo sansu Pavkovu i zasto opet gomilamo igrace koji stizu kasno,evropu nece igrati pa nije mi bas najjasnije.Pozz.MKD

Reply
CZBG јул 4, 2017 at 09:48

Iskreno, dobar je napadac, odlicno je odigrao prvu sezonu u Tuluzu posle toga je pao u formi nije igrao… Ja mislim da ce biti dobro pojacanje.

Reply
Jovan јул 4, 2017 at 12:06

Pesic deluje znacajno kvalitetnije od Pavkova, od Vujaklije je mladji 4 godine. Pesic ima 25 i nakon 1 ili 2 dobre sezone moze da se proda. Nama 750 hiljada zvuci mnogo i realno nije zvezda davala ranije takve pare ali treba pogledati racionalno. Sledece leto on ima 26 godina i nije star za prodaju, cak i ono tamo leto 27 godina mogu da se uzmu pare na njemu. Ako bi dao 15+ ili 20+ golova to znaci da gotovo sigurno mogli da uzmemo 2 miliona na njemu a ukupno obestecenje+plata te kosta milion. Jeste investicija ali trebao bi biti vrlo isplativ. Zasto Pesic? Pre svega visina,covek je visok 190 i tako visi od Boacija ali i od tog Pavkova. Izuzetno vazna stavka jer budimo realni u super ligi cemo igrati protiv bunkera, protiv bunkera mozes da imas kataia ili mesija koji moze da baci par igraca na malom prostoru ili da imas visoke i jake napadace pa da ih probijas centarsutevima i ubacivanjem lopte unutra a mi onda imamo dobrog Pesica sa visinom i Boacija koji nije mali i gol je igrac ume da se snadje.
Pesic u Jagodini 22 utakmice 13 golova. Uzmite u obzir da je to Jagodina koja nije jaka i nema takve dobre saigrace kao sto ce imati u zvezdi. Realno pogledati tih 13 godina u jagodini ima vrednost kao 17-18 u zvezdi jer je mnogo lakse dati gol u Zvezdi.
Tuluz prva sezona 34 utakmice 6 golova 6 asistencija. Okej na prvi pogled katastrofalan ucinak ali opet uzmimo u obzir sta je bilo sa tuluzom te sezone. Zavrsili su kao prvi tim iznad crte znaci bili su jedna od najgorih ekipa u Ligi. Realno za jednog napadaca nije lako igrati u takvoj ekipi koja ne moze da drzi sredinu, koja se muci igra pasivno i sama pa sebi ne daje golove. Pesic nije igrac koji ce uzeti loptu na sredini izbaciti par igraca i sam napraviti gold tako da to moze da bude opravdanje za takav neki ucinak. Nakon toga jos jedna izgubljena sezona u Tuluzu i prosla u Atalanti ali Atalanta je imala strasnu proslu sezonu, tu ni bolji igraci od Pesica ne bi imali mesto.

Reply
josif јул 4, 2017 at 13:33

Ok!Valjda si u pravo.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment