Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Одбрана стара бољка, Боаћи наставио да решета (ВИДЕО)

Црвена звезда је очекивано прошла у друго коло квалификација за Лигу Европе, али је реванш меч на Малти донео одрећену дозу забринутости мећу навијачима. Очигледно да неке старе бољке још нису прошле.

Фудбалери Црвене звезде су успешно окончали двомеч са малтешком Флоријаном, и са укупним резултатом од 6-3 (3-0, 3-3) су се пласирали у друго коло квалификација за Лигу Европе, где их чека доста озбиљнији противник – казахстански Иртиш. Мећутим, црвено-бели су показали доста слабости, првенствено у дефанзиви. Звезда је започела утакмицу на сличан начин као и претходну, са високим пресингом, али је било видно да то још није на потребном нивоу. Што и није чудно с обзиром на кратак период рада са тренером Милојевићем. Тако да су Малтежани успели на самом старту да направе пар пута проблем по десној страни, али је грешке саиграча исправљао Стојковић.

Звезда је наставила да притиска, и било је приметно да постоји жеља и мотивација да се што пре постигне погодак. Највише проблема домаћинима је задавао Душан Анћелковић. Управо је у 12. минуту његов квалитетан центаршут одлично искористио сјајни Ричмонд Боаћи, који је одлично скочио и главом проследио лопту у мрежу за воћство од 1-0. Малтежани су од старта били прегруби, па су тако врло брзо зарадили два жута картона, а наше мишљење је да је главни судија Кизас из Грчке пропустио прилику да покаже црвени картон већ у првих двадесетак минута бар једном играчу из тандема Фонтанела – Варела.

Како је време одмицало, штоперски пар Црвене звезде је био све несигурнији. Савић је као и у првој утакмици критично грешио у додавању, али је ипак прва катастрофална грешка уследила након лоше реакције Фримпонга. Несмотрено је покушао да испуца лопту и погодио Савића у леђа. Лопта се одбила до играча Флоријане који се нашао у стопостотној шанси. Међутим, као и небројено пута до сада, Филип Манојловић излази као победник из ситуације 1 на 1, и тиме још једном потврђује да је специјалиста за такве ситуације. У међувремену је Срнић имао шансу након доброг продора Милића, али је и голман Флоријане добро интервенисао.

Испоставило се да је та шанса Флоријане донела додатну енергију домаћима, па су у наставку првог полувремена заиграли још храбрије и одлучније. Наша одбрана је успевала да колико-толико одоли. Рикардињо се неколико пута враћао позади и помагао несигурној задњој линији. Међутим, у финишу првог полувремена, Фримпонг прави још једну катастрофалну грешку. Након што је изгубио дуел покрај леве аут линије, играч домаћих се стуштио као шеснаестерцу Звезде, а Фримпонг у жељи да исправи своју грешку несмотрено обара играча са леђа, и судија свира пенал који је рутински реализовао Пизани. Баш као и у Београду, прво полувреме се завршава пеналом.

Наставак меча је био доста узбудљивији. Ређале су се шансе и голови. За неутралног посамтрача је било веома занимљиво, али не и навијачима Звезде који су у неверици посматрали како је екипа Флоријане у најмању руку егал са црвено-белима. Фримпонг је наставио са лошом игром, а његове грешке су уносиле додатну нервозу у екипу. Савић је успевао да добије већину ваздушних дуела, али је и он на земљи био доста несигуран. Поготову код постављања.

Као и у првој утакмици, шеф стручног штаба Владан Милојевић је средином другог полувремена поново увео у игру искусног Милијаша, који је још једном донео квалитет више. Управо је његов улазак унео повезанију игру, а недуго затим је Звезда поново повела. Анђелковић је још једном послао употребљив центаршут, Срнић добро скочио, а одбијену лопту је поспремио у мрежу сјајни голгетер црвено-белих Ричмонд Боаћи! Наши момци су експресно повећали вођство на 3-1 када је играч утакмице Боаћи одлично асистирао Милијашу, који рутински шаље лопту иза леђа голмана.

Очекивало се да ће Звезда утакмицу мирно привести крају, па је тако Гобељић заменио бледог Рикардиња, али се катастрофална одбрана Звезде „побринула“ да Малтежани добију још разлога за задовољство. Читава поставка је испала из игре, а играч Флоријане сам излази испред Манојловића, који овог пута није успео да спаси гол. Звезда је покушала да одоговори голом, али Анђелковић није успео да матерализује одличну асистенцију Срнића. У наставку акције, Гобељић прави фаул и престрого бива кажњен црвеним картоном. Варела постиже трећи гол за Флоријану након ко зна које грешке погубљене одбране Црвене звезде. На крају коначних 3-3.

Звезда у другом колу квалификација за Лигу Европе игра против казахтанске екипе Иртиш, а времена за уигравање и исправљање грешака је баш мало. Звезда мора да извуче максимум наредних дана на тренинзима, поготову мора да се ради на дефанзиви и дисциплини задње линије, како би могла што спремније дочекати двомеч са незгодним Казахстанцима.
ПОЈЕДИНАЧНИ УЧИНАК:
Манојловић 6,5 – Филипу се стварно нема шта замерити. Што је било до њега он је то одрадио како треба. Још једном је одбранио зицер, и јасно поручио да Звезда мора да га задржи по сваку цену.

Стојковић 6 – Имао је неколико добрих интервенција, али напред није постојао. Тек је стигао па имамо разумевања, али мора много боље у наставку сезоне.

Фримпонг 5 – Све је већ речено у тексту. Катасторфална партија.

Савић 5,5 – Такође лоша партија. Премало чак и за Флоријану.

Анђелковић 6,5 – И овај пут је био у центру пажње. Опет је био један од најбољих играча, уписао асистенцију, али се слабо поставио код примљеног гола. Због тога и нешто слабија оцена.

Ле Талек 6 – Нешто боља партија него на првој утакмици. Трудио се колико је могао. Касније се утопио у сивило екипе.

Рачић 6 – Добио је шансу уместо Доналда, и свој посао одрадио коректно.

Срнић 6 – И на овој утакмици је учествовао код гола, али генерално је то све танко било.

Милић 6 – Игра у складу са својим могућностима, али осим једног доброг продора, никакав утицај није имао на игру.

Рикардињо 6 – Дефанзивно одговоран, али напред има недефинисану улогу, и према томе без значајнијег учинка.

Боаћи 8 – Наставио је да плеше. Овог пута додао и сјајну асистенцију. Фантастичан.
ИЗМЕНЕ
Милијаш 7 – И овога пута максимално искористио пружену шансу. И опет је имао значајан утицај на игру. Рутински постигао гол.

Гобељић / – Није заслужио искључење. Премало времена на терену за оцену.

Илић / – Премала минутажа.
ТРЕНЕР
Милојевић 6 – Рано је за неке оцене рада шефа стручног штаба. Јасно је да покушава да спроведе своју визију како Звезда треба да изгледа, али му на руку не иде веома мало времена. Такође, још увек је у процесу прављења сопствене селекције тима, тако да му је заиста потребна подршка и стрпљење. Дао је шансу Рачићу, и пружио прилику талентованом Луки Илићу да дебитује. Највећа замерка је што није Аџић заиграо на овој утакмици.

 

 

Повезане вести

3 comments

Otpisani101 јул 8, 2017 at 08:46

Svakome ko se iole razume u fudbal je jasno da je ovo bila nevidjena bruka i za igrace i za klub…nema reci koje mogu da opravdaju fudbalere a i bojazljivog milojevica…ocigledno je da savic i frimpong nemaju kvaliteta za zvezdu…kada su nam glavni igraci milijas i andjelkovic,onda je jasno kakav tim zvezda danas ima…treba odmah dovesti radonjica da ga ne bi neko drugi oteo od nas i prodati milica i srnica…milic i srnic jedva zajedno imaju 2-3prodora po boku,malo…nadam se da ce otici donald i le talek a ostali koji nisu u fokusu trenera ofmah na pozajmice da bi se rasteretio igracki kadar…dakle radonjica odmah ,da se ne bi posle kajali,jer decko je veliki potencijal…sve u svemu mislim da ce protiv kazahstanaca igrati totalno drugi tim…ovaj nije ni za palilulac,sto bi reko bora corba…

Reply
Dux јул 7, 2017 at 23:10

Svaka cast za Boacija, samo neka nastavi tako…uz Jovicica, Pesica ,Kangu i Rikardinja izvucenog vise na bok msm da mozemo da napravimo dobar rezultat u Pavlodaru…iako je odbrana dibidus…

Reply
Mihajlo јул 7, 2017 at 22:11

Racic realno najvise gresaka imao…

Reply

Leave a Comment