Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеТрансфериФудбал

Манчестер Сити заинтересован за Звездину браћу Илић

Манчестер Сити заинтересован је за Звездину браћу Илић, Луку и Ивана.

Енглези су пратили Луку (18) и Ивана (16) и желе да предухитре конкуренте и да на време „капаришу“ талентоване младиће. Манчестер Сити жели да одмах купи играче, али да их остави још две године на Маракани, уз обавезу да морају да одиграју 50% утакмица у сезони. Понуда је према наводима око 5 милиона евра.

Интерес из Енглеске за Илиће постоји, али ништа није потписано„, речено је за Новости из клуба.

Лука и Иван Илић су суперталентовани, и уколико би Црвена звезда прихватила ову понуду, била би на великом губитку, као и сами дечаци. Изговори о смањењу дуга не би смели да буду озбиљни јер је цифра премала у односу на квалитете и потенцијал. Треба им дати шансу.

Иван Илић је најмлађи дебитант у историји Црвене звезде и Суперлиге, а Лука Илић је дебитовао недавно на Малти против Флориане у реванш мечу 1.кола квалификација за Лигу Европе. Рођени су у Нишу, а у Црвеној звезди су од 2013.године. Лука је са првим тимом прошао треће припреме, а играо и на пријатељском мечу против Лудогореца, у новембру 2015.године.

Црвена звезда је већ остала без Лазара Романића, који ће наредну сезону провести на позајмици у италијанском Карпију, уз могућност откупа уговора. Дејан Јовељић је још увек стрпљив и чека, док остали момци, за сада, нису ни на видику. А у Звезду је стигао још један младић, Дамјан Гојков.

Надамо се да ће Звездина браћа остати Звездина и надаље.

Повезане вести

20 comments

czovac јул 10, 2017 at 20:07

Danas su tu, zadovoljni…sutra ce se desiti novi slucaju Filipa Jankovica, Srnica, Zuleta, Makse, Radakovica, Micka, Simica, ove godine Pejovic.
Mozda ce pak da zavrse kao Stojanovic, najtalentovaniji stoper, bla, bla… gde je sad?!?! Umesto njega dovode se igraci 30g+, ili „talenti“ Micel, kapetan brazilac itd.
Prodaja, bez zadrzavanja, neka se razigravaju u nekom drugu klubu a mi daforsiramo nesto, sto se opet moze prodati.
Surovo, ali je taka!

Reply
Goran јул 10, 2017 at 18:45

Svi bi mi voleli da oni ostanu i da na njima kasnije zaradimo duplo ili jos vise od toga ali ovo je nasa realnost dok smo u dugovima…Ovo moze da bude lose i da kasnije vrede vise ali s’ obzirom da su jos mladi i nedokazani igraci ko moze da garantuje da nece biti kao sa nekim igracima od pre pa posle necemo uzeti nista ili neku sicu samo…Pa onda treba uzeti u obzir da ovo nisu lose pare za igrace koji takoreci nisu ni igrali za prvi tim…Pa postoji rizik i nedaj Boze od povreda ili da se ne pokazu dobro u seniorskoj konkurenciji itd…Kao sto neko rece Terza zna sta radi cilj je neutralisati dug a onda ce se ovakvi biseri ostavljati po 2-3 godine u prvom timu i dobijacemo za njih znatno vise jer niko nece moci da nas ucenjuje ako ne budemo u dugovima…Jedino sto rece par njih pokusati da izdejstvujemo to ako se prodaju da ih ne razigravamo za drugi klub vec da ih taj ko ih kupi M. Siti ili ko vec posalje negde u drugi klub na pozajmicu a mi da guramo jos ovakvih klinaca koji mogu da nas iscupaju iz dugova..Gazprom daje oko 5 i po miliona i 2 Premium sponzora oko milion svaki i jos nekoliko manjih sponzora to je oko 8 miliona+za njih dvojicu uzeti 5 miliona+prodati jos nekoliko igraca Srnic,Le Talek,Ruiz,Donald,Kanga za nekih 4 miliona+pare od ulaznica ove sezone,clanarine,tv prava,prodaja rekvizita mozda jos koji manji transfer to je oko 20ak miliona…Pojacanja je dosta stiglo tako da imamo zamene+doci ce jos nekoliko pojacanja i ima mladjih igraca,da ubodemo sa jos nekoliko mladjih igraca sledece sezone i dugovi ce biti svedeni na ispod 15 miliona onda bi vec bila druga prica jer bi se lakse disalo a i 1 ulazak bar u LE ili prodaja 3-4 dobra igraca bi nas skoro iscupala iz dugogodisnje agonije,samo strpljivo…

Reply
десеткоментара јул 10, 2017 at 12:30

ако их продамо нека одмах иду, шта ће нам туђи играчи! али ако их продамо значи да никаквог плана немамо! ако већ морају да играју онда нека буду наши 100% ! ако је истина и за откупну клаузулу за романића од милион то је смјешно! па ми ћемо 6 генерација распродати да би вратили дугове умјесто да им дамо шансу и да продамо двојицу и ћао дугови! али опет надам се да је ово само новинарско наклапање и да ипак неки план и програм имамо!

Reply
Backo јул 10, 2017 at 15:32

Terza ima plan – glavni je da smanjuje dug i u tom smeru i idemo!
Ali, definitivno se slazem da ako im budemo davali sansu – ostanu nasi igraci, a ako ih prodamo – treba da idu!

Reply
Petar јул 10, 2017 at 22:50

Ima, ima. Da proda igraca za milion i da uplati banci kojoj se duguju pare, a onda ce ta banka da otpise dug od 5 miliona. 😀 I nama, dakle, taj milion vredi 6. Dok je on u klubu nemamo o cemu da brinemo…

Reply
Petar јул 10, 2017 at 11:41

Prodaja za 5 miliona, a da pritom moraju da odigraju 50% utakmica u sezoni bi bila znak velikog idiotizma nase uprave, jer sto bi se razigravali tudji igraci koji nisu narocito bitni u nasoj igri (trenutno). Pustiti ih da odigraju 50% bez prodaje (makar Luku) i cena ce skociti, a mozda uleti i neka fina ponuda nakon toga.

Reply
LA[K]I јул 10, 2017 at 11:03

Nazalost prodaja je mozda i najbolje resenje. Svakako bolje nego da jednog dana odu za dzabe ili za sicu jer ce im mesto zauzimati neki Ruiz, Le Talek, Frimpong i slicni balvani. Podrska momcima i zelim ih u prvom timu, ali poznavajuci Terzica i ekipu oni sigurno odlaze.

Reply
Petar јул 10, 2017 at 11:45

Pa nije najbolje. Dobicemo 5 miliona i oni ce morati da igraju, a tudji su igraci. Sto bi Zvezda razigravala tudje igrace. Ovako, dok su jos uvek nasi, treba im dati prostora. Napredovace, prodace se, verovatno i za veci novac. Ali s druge strane, ako trener ne namerava da ih koristi u prvoj postavi, kao sto kazes, bolje ih je prodati, ali u tom slucaju izdejstvovati da ne moraju da igraju tih 50% utakmica.

Reply
LA[K]I јул 10, 2017 at 13:06

Slazem se. Ja sam to rekao cisto da bi dobili siguran novac, jer svi se secamo slucajeva poput Luke Jovica ili Lazovica. Pricalo se da ce Jovic klubu doneti profit od 8 do 12 miliona evra, pa sta bi na kraju? Dosao Terza i prodao ga za sicu. Za Lazovica smo imali milionske ponude, pa ode u Djenovu maltene za dzabe. Ja se samo plasim da ovi momci ne dozive istu sudbinu jer svakako da oni nece dobiti sansu u naredne 3-4 godine. Prosto to je Terzina politika. Talentovanim klincima mesto zauzimaju skupi stranci. Oteran je Babunski, iz tima je izbacen Andrija Lukovic, Vucicevic debitovao tek pri kraju sezone, Joveljic nije ni u planu, Milosevic na izlaznim vratima ako dodje Rodic, doveden Viveiros da bi sada na njegovu poziciju bila dovedena jos dva igraca… Sta reci. Ja bih zeleo da ova dva momka igraju, ali dosadasnja praksa mi govori da nece biti tako i da ce oni jednog dana besplatno napustiti klub.

Reply
Backo јул 10, 2017 at 15:26

Upravo tako… Veliki su talenti i trebalo bi ih vise forsitari od jedne utakmice po sezoni (kao sto je to bio slucaj), ali, kao sto ti rece, imali smo vec raznih situacija ranije gde su nam veliki talenti odlazi skoro za dzabe, tako da tih 5 miliona i nije malo – smanjili bi dug na mozda i manje od 20 miliona, sto nije bio skoro slucaj.
E, sad, da li to uraditi – uzeti siguran novac i smanjiti dug, ali „izgubiti“ klince, ili ih ostaviti u omladincima i ove sezone i pratiti kako se dalje razvijaju. Ako bude uzlazna putanja onda vise prostora za njih u prvom timu i nema da brinemo za jos vise novca koji ce stici sledece godine!
Ok je i da se prodaju i da ostanu na pozajmici, ali nikako uslov da moraju da igraju 50% utakmica, jer se nikada ne zna kakav ce razvoj igraca biti…ako nastave da se razvijaju u pozitivnom smeru – izgubicemo, jer bi smo kasnije mogli za vise kinte da ih prodamo, a ako se razvijaju losije od predvidjenog – opet smo na gubitku, jer bi oni morali da provode 50% vremena na terenu…

Reply
LA[K]I јул 10, 2017 at 16:00

Ja kazem da ih ne treba prodavati ako strucni stab mislim da oni imaju kvalitet i da mogu da doprinesu timu. Tako bi trebalo da bude, ali dosadasnja praksa govori suprotno. Kada je Lalat bio trener on je isforsirao nekoliko mladih talentovanih igraca koji su se kasnije prodali. Sigurno da bi za svakog od njih uzeli vise da mafijas Terzic nije preuzeo klub. Jovic prodat za smesne pare, Jovanovic silom oteran u Zenit, doduse za ok sumu (2.000.000), ali mogli smo da ga zadrzimo jer u Zenitu jos nije debitovao za prvi tim. Isto vazi i za Grujica. Otisao za 6.000.000, a mogao je da ostane bar jos 2 sezone, jer ove u Liverpulu skoro da nije ni igrao, a kako stvari stoje nece ni sledece. Dakle mozda smo na svima njima mogli zaraditi vise, ali nije u tome problem. Problem je sto na njihovo mesto dovodimo lose strance. Da su u timu bili Grujic i Jovanovic mi bi igrali bar LE prosle sezone, a mozda i LS. Ovako igrali Le Talek i Fibel amateri i mi ispali. Smatram da klub decu nebi smeo da prodaje pre 23-24 godine. Tada su vec zreli igraci i mogli bi odmah da igraju u Liverpulu, Junajtedu, Arsenalu ili gde bi vec otisli. Ovako odu za „sitne“ pare i samo izgube 2-3 godine (primeri Jovic, Jovanovic, Grujic). Za to je kriva losa politika kluba, ali kada vidis ko ga vodi i ne treba ocekivati bolje.

Backo јул 10, 2017 at 18:14

Sve stoji sto si napisao, ALI (jedno veliko „ali“), to bi bilo izvodljivo da je klub na stabilnim nogama – bez dugova! Tada bi i mogao da ceka sa prodajom igraca. Ovako – klub trenutno zivi od posto-poto prodaje klinaca, a i nima se ide dalje (naravno – zbog para), verovatno jos tu menadzeri sklope pricicu i imamo situaciju kakvu imamo…

Petar јул 10, 2017 at 22:54

Jeste, ali klub koji duguje ne moze da ima ovakvu transfer politiku kao mi. Mi trebamo da guramo mlade igrace, a strance da dovodimo za dzabe i da i na njima zaradjujemo, sto nam i ne ide bas nesto. Jesu se od Ibanjeza, Huga… uzele neke pare, ali slabo je to.

LA[K]I јул 10, 2017 at 23:27

Slazem se sa Petrom. Vecina nasih momaka zeli da ostane u klubu. Najbolji je primer bio slucaj Grujica gde su bukvalno iz njegove porodice molili klub da on ostane, ali pohlepni Terza nije mogao da odbije ponudu od 7,000,000 evra. Posle ga doveo satro na pozajmicu pola sezone za milion evra kad je titula vec bila osvojena. Sto ga nije doveo bar na godinu dana pa da pomogne u Evropi kad se vec znalo da ne moze da se probije u Liverpulu? Verovatno je isti slucaj bio i sa Jovanovicem i Jovicem. Ipak Petar ima pravo. Forsirati mlade igrace dok im cena ne predje bar 3.000.000 evra, a u modernom fudbal svaki iole talentovani igrac moze da dostigne bar toliku cenu. Dakle nama treba 7-8 dobrih domacih igraca od koji pola da budu omladinci, a pola igraci ispod 30 godina i 3-4 kvalitetna stranca (za koje ne treba stedeti pare). Tek tako mozemo nesto da uradimo. Ovako sve ide u krug. Klinci idu za sicu, a na njihovo mesto dolaze smesni stranci kojima je fudbalsko znanje na nivou Radnickog iz Pirota mozda i koji gol mogu da postignu samo iz penala. Dok tako budemo radili bicemo miljama daleko od Evrope. Tu moramo da se ugledamo na Partizan koji na nasu zalost po tom pitanju ima zdravu politiku koja im godinama donosi rezultate.

Backo јул 11, 2017 at 01:34

Za dosta toga se slazem i sa Petrom i sa Lakijem, ali opet ima i dosta toga (sto je naravno pozitivno u vasem izlaganju ALI…) ipak ne moze da ide onako kako bismo mi zeleli…sto se tice Grujica – on je jedan od retkih primera gde su roditelji mogli da uticu na Terzu, jer je Gruja bio na izlaznim vratima i godinu dana ranije, ali su roditelji doprineli Zvezdi jos jednu godinu njegovog ostanka i umesto 1, dobili smo 6 miliona.
Opet kazem – bilo bi jako dobro to sto svi zelimo – da vidimo vise nase dece u prvom timu, i to nekoliko godina, a to automatski znaci i da ce se za vise para prodati, ali to necemo moci sve dok dug ne smanjimo na minimum. Mislim da idemo u tom pravcu i da treba jos koju godinu da se strpimo, i da, ako nastavimo u ovom pravcu u kom smo krenuli (komentarisao sam jednom prilikom da sam bio jako skeptican prema Terzi, ali je ipak (ispostavilo se) stvarno smanjio dug i ide i dalje u tom pravcu), nema zime!
Budimo realni – tesko moze i dug i klinci i Evropa! Nesto mora da ispasta!
A, sto se tice Partizana – naravno da su u prednosti u odnosu na nas, jer imaju Zemunelo, koje ne moze da se poredi sa bilo cim nasim u mladjim kategorijama i zbog toga oni bukvalno svake godine izbace bar po jednog dobrog fudbalera…

Petar јул 10, 2017 at 17:42

Tako je. Ali nazalost i ne samo Terzina politika, vec politika, pa imacu slobodu da kazem, svih predsednika kluba u proslih 10 godina, a mozda i vise. Kad smo bili u najdubljem kanalu, umesto da su se gurali klinci u prvi tim, oni su kao sto si rekao odlazili za dzabe. U tim su ubacivani poluraspadnuti igraci, propali talenti i satro iskusni igraci koji donose prevagu, a koji zbog lelujavih cari beogradskih noci nisu mogli ni da se krecu kako valja. Meni je najzalije za Ozegovica. Decko je dijamant, a vuce se i dalje u Srbiji. Da je ostao kod nas i da mu je data sansa, ko zna sta bi bilo.

Reply
NESO јул 10, 2017 at 09:58

KADA JE ZVEZDA PRODALA SKUPE IGRACA OSVEN GRUICA ALI GRUJA SE DOKAZAO A OVI SU JOS DECA ZVEZDA TREBA DA PRIKVATA ZA TA VELIKA CENA A PITAJNE DALI CE DA BUDU STANDARNI U EKIPU PA POSLE DA IK PRODAMO ZA SESTO MILKI KAD TREBA DA ODU PRIMER PLAVSIC

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 10, 2017 at 09:48

sramno je prodavati decu od 16g..ja sam rekao da su oni extra talenti a mislim da ce oni vredeti mnogo vise i da bi bilo ubistvo

Reply
NESO јул 10, 2017 at 10:38

DABI VREDILI VISE TREBA DA IGRAJU ZA PRVI TIM A NE DA BUDU NA TRIBINAMA DA NE ISPADA NA KRAJU KAO PLAVSIC DAJTE STA DAJETE PRIKVATAMO ALIBI TREBA NAM NOVAC BRATE TAJ NOBAC JE ITEKAKO POTREBAN NASOJ ZVEZDI NIJE MALA CENA IGRAJNJE SA DVA VELIKA RIZIKA

Reply
Pera јул 10, 2017 at 06:26

Ma rasprodaja na vreme. Ovi igrači nisu na prodaju ako neko iz uprave misli dobro klubu.

Reply

Leave a Comment