Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Стефане, хвала! Срећно у Бајерну!

Досадашњи плејмејкер Црвене звезде мтс Стефан Јовић каријеру наставља у Бајерну из Минхена.

Јовић је у Црвену звезду стигао током 2014.године, и у претходне три сезоне био је један од кључних играча нашег сениорског тима, и интегрални део великих успеха клуба у претходном периоду.

Стефан је са Црвеном звездом освојио две „трипле круне“, и једну дуплу круну, а проглашен је и за најкориснијег играча финала АБА лиге за сезону 2015-2016 у коме су црвено-бели савладали Мега Лекс.

Осим по трофејима, Стефан ће бити упамћен и по свом понашању ван терена, али и играма, од којих га је управо једна против свог будућег клуба, издвојила као рекордера по броју асистенција на једној утакмици Евролиге – Јовић је у победи Црвене звезде мтс над Бајерном у Минхену током такмичарске 2016/2017 имао чак 19 успешних додавања, по чему је и даље рекордер најелтинијег европског клупског такмичења. Сјајну такмичарску сезону, крунисао је осим са трофејима, и наградом за најбољег спортисту СД Црвена звезда за 2016.годину:

Одлазим у Бајерн након три лепе, трофејне сезоне у Црвеној звезди. Освојили смо све, памтићу титуле,утакмице пред сјајним навијачима и поносан сам на све сто смо сви заједно урадили! Сада је време за нови изазов у мојој каријери,а то је одлазак у Бајерн из Минхена. Црвено-белима желим много среће, освојених пехара и успеха“ рекао је Јовић поводом трансфера у нови клуб.

Током свог боравка у Црвеној звезди за коју је одиграо 193 утакмице, Стефан је постао стандардни репрезентативац Србије, а са сениорским тимом наше земље, има две сребрне медаље освојене на СП у Шпанији 2014 и Олимпијским играма 2016.године у Рију.

КК Црвена звезда мтс желу пуно среће и много успеха Стефану Јовићу у новом клубу.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јул 14, 2017 at 21:36

jbg..odose svi..pa zar sa davidovcem,rakicevicem i simanicem da napadnemo F4..ja nista ne znam sta se ovo desava..opsta ludnica

Reply

Leave a Comment