Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиБорисВажноЗвездина кућа славнихКлупска дешавањаКошаркаКошаркаНајновије

ХВАЛА, ГОСПОДИНЕ РАДОЊИЋУ!

Било је потребно време да се донесе одлука, било је потребно времена и да се напише, али највише времена ће бити потребно да се крене даље. А сви знамо да морамо даље.

Није ово текст као и сваки други, јер ни ви нисте били само тренер, господине Радоњићу. Ви сте нама били и више од тренера. И то није пука фраза која се користи као хвалоспев, епитет да се улепшају писани редови.

Кажу да је јутро паметније од вечери и да „глава треба прво да се охлади“, да не би рекли или урадили нешто што не би требалo. Да ли ми уопште размишљамо том истом главом, па да морамо да „хладимо“ мисли?

Али, као и многих ствари, ми тога нисмо били ни свесни до неког тренутка. Успели сте да оне који су били против вас натерате да буду уз Вас. Да оне који су користили разне термине за вас, дајући себи пуно право да карактеришу било кога без погледа у огледало и личног одраза, окренете као на терену, за 360 степени и да им очи буду пуне плача, статуси пуни вас.

И то без иједне изговорене речи. Ви сте причали на терену. Ми нисмо кошаркашки навијачи, господине Радоњићу. Ви сте нас повели у непознато, у авантуре и пределе о којима нисмо знали. У период који смо желели, али није нам био близак. Били смо као туристи који први пут дођу у један град, а тако смо поносни да не желимо то да признамо.

Господине Радоњићу, извините. Показали смо да нисмо свесни надљудског напора и рада који сте приказали и омогућили нам на терену да будемо међу осам најбољих у Европи. ОСАМ НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ! И то на какав начин.

Пре почетка свеке сезоне, бројни стручњаци су већ имали низ спремних увреда, критика, тактика… и отписивали свој клуб. Нису вам пружили шансу. Имали су и списак појачања за Вас, чекао вас је само да га узмете. Поразом од Дарушафаке је могла да се заврши сезона одмах, чим је почела. Зашто би играли преосталих 29 утакмица? Међутим, неко у хали „Пионир“ нешто ради, и победи по коју утакмицу од преосталих 29, па дође у ову ситуацију коју сте ви нама приуштили. Ми Вама то нисмо вратили.

Господине Радоњићу, извините. Ако ћемо искрено, Ви нас учите како да постанемо кошаркашки навијачи. Напредовали смо. Давали сте нам прилику да сваке године покушамо да видимо како можемо и ми. Чувена Црвена звезда. Требало је времена да се „роди“ „Аида“, да се надјачају децибели, сруше рекорди посећености, створи кошаркашка култура.

Често нисмо ни свесни шта Ви заправо радите, па онда мисли које треба да се „хладе“ сервирају разне „тактике“ и увреде након утакмица. Исте оне које су вам „помогле“ да остварите осам везаних победа у Евролиги против екипа у којима један играч има плату као буџет целог нашег и вашег тима. Али, то није ни битно. Не играју паре, тако кажу. Играчи не морају да приме плату за свој посао. Сви имају чартер летове, ми можемо и пешке. Можда је то тактика? Заваравамо противнике спавањем на аеродромима. Можда Вам је и то неко „припремио“ као тактику.

Не знамо да ценимо ни то што поједини играчи играју преко границе бола, са бројним повредама, после инфузија због вируса и болести, исцрпљени, сломљеним прстом…

Ми смо фудбалски навијачи, који су љути на све око себе и на саме себе, јер не проживљавамо приче и историју наших дедова, очева, браће…. боримо се са кошмаром у мраку, у којем ударамо себе, мрак за који не знамо да ли има краја. Ми смо фудбалски навијачи гладни успеха из прошлости.

Ми нисмо знали како је то побеђивати Реал Мадрид два пута узастопно, Панатинаикос три пута узастопно, Макаби три пута узастопно, Барселону, ЦСКА… ми то нисмо видели до скоро. Али, поносни смо превише да то признамо.

Данас је доћи на утакмицу Црвене звезде у Евролиги престиж. Место на које сви желе да дођу, да буду виђени. Највише због Вас. Али смо превише поносни, као што сте имали прилике да видите.

Као што смо поносни на то што европски шампиони долазе у Београд спремни на пораз. Као што смо поносни на Вас. Не схватамо колико смо неправедни према вама и нашим играчима у појединим тренуцима. Опијени смо. Можда не ценимо то што имамо. Али, верујте да смо много поносни на Вас. Много него што речи могу да опишу, али смо научили да је много значајније када се речи не користе.

Тренер после Вас ће имати претежак посао, не само јер ће бити тренер Црвене звезде и морати да прође оно кроз шта сте ви пролазили. Мораће да буде тренер после Дејана Радоњића.

Дејана Радоњића који честита и највећем противнику на победи у неравноправној борби, али каже да ће га победити следећи пут. И победи.

Деја Радоњића чије су се конференције за медије чекале са нестрпљењем, јер је господин. Јер никада не прича о ривалима, 75 слободних бацања, и не тражи алиби, каже „Ја сам крив“. Прича о победи и поразу свог тима.

Дејана Радоњића који је натерао све нас да верујемо у борбу до последње секунде. Дејана Радоњића који нас је натерао да верујемо у победу. И да победимо.

Дејана Радоњића који на почетку сезоне каже да ће бити Калемегдана у јуну. И сви се окупимо у јуну на Калемегдану.

Јер ће морати да буде тренер Црвене звезде после Дејана Радоњића, тренера Црвене звезде.

Ви сте онај генерал за којим би сада сви кренули у борбу. Није битно где и против кога. Те детаље би сазнали у путу.

Не волимо растанке, јер су тешки. Тешки јер знамо да када окренемо леђа овај пут после виђења неће више бити наших састанака у „Пиониру“ и „Арени“. „Пионир“ и „Арена“ које сте научили да проговоре.

Научили смо од Вас и нећемо вас изневерити. Научили смо да се боримо, мушки, и да верујемо. Зато ћемо кренути напред јер морамо, иако су нам путеви раздвојени на овој раскрсници. Кренућемо напред.

На крају текста стоји тачка, правописно, али наша прича ће увек трајати. Збогом није крај, господине Радоњићу. Јер смо научили да верујемо,

Повезане вести

28 comments

Verni do groba.Br.Cg. јул 20, 2017 at 15:38

DEJO VELIKO HVALA ZA SVE TUGE I JOS VECE EADOSTI….HVALA I U IME MOG SINA OD 9 GODINA KOJI NIJE PROPUSTIO NI JEDNU EVROLIGASKU NI REG.UTAKMICU…HVALA I SRECNO LAVE….

Reply
dejo јул 17, 2017 at 15:34

Sjajan tekst autore MCZ ,zali boze sto je Radonja posao iz KK Crvena Zvezda to je velika greska onog ko je dopustio da on ode ,jedan moj neki predlog za novog trenera KK Crvena Zvezda je Dusko Ivanovic a valjalo bi da bude Privatizovano citavo drustvo SD Crvena Zvezda

Reply
Estrella Roja јул 17, 2017 at 19:21

Pominje se da je Alimpijević skoro pa novi trener, što implicira da FMP i bukvalno postaje Zvezda….ima li gore vesti?

Reply
Forumdzija јул 16, 2017 at 16:36

Novi trener Crvene Zvezde 99,9% ce biti Gianmarco Pozzecco,ponudjen mu je dvogodisnji ugovor vredan 400 hiljada evra !!!

Reply
kastiljo јул 16, 2017 at 17:28

Hahahaha…Taman kad pomislis da gore od ovoga ne moze oni te osamare sa Pocekom?! Pa bolje dati te pare Borku Radovicu,zna ekipu,zna Zvezdu i verovatno bi nastavio sa Radonjicevom filozofijom….Ovo je smesno covece sta ce doktor da napravi od kluba….Cuj Poceko molim te?!

Reply
Estrella Roja јул 16, 2017 at 17:32

Da bude pomoćnik?

Reply
Estrella Roja јул 16, 2017 at 15:16

Odličan Borisov tekst, to je najmanje što je zaslužio Dejan Radonjić. Ja bih samo imenovao krivca za njegov odlazak, nemoguće je da čovek ode u trenutku kad je tim mogao još više, uz to kad se doda mesto održavanja final foura, pa ne postoje bolji preduslovi za ostanak jednog velikog zvezdaša koga je poštovala velika većina navijača. Za „gazdin“ hir i čistu ljubomoru što je neko u Zvezdi mnogo popularniji, od sledeće sezone umesto Gudura gledaćemo Davidovca, umesto Kuzmića verovatno Apića, umesto Jovića i Đenke možda juniora i Pulena (budući da je to bio igrač koga Radonjić nikako nije želeo, ima li bolje opcije za osvetu).

Reply
Novica Nole јул 16, 2017 at 13:36

Covic da sklopi ekipu mozda ako Vucic da pare jer coki iz svog dzepa ni pljeskavicu nije spreman da kupi igracima Zvezde. Gde su pare koje su ulazile u klub a nije da nisu.Ni bandazeri nisu placeni.Pa jel Coki bar onu vodu sto ekipa pije platio.Vucic vratio dugove kluba a Coravi ga ponovo zaduzuio tri,cetiri miliona evra pa mu onda Terzic kriv.

Reply
Hadži Dragan јул 16, 2017 at 11:56

KARI PEŠIĆ

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 16, 2017 at 12:38

da..ovde u DE pise da je sa Pesicem dogovoreno

Reply
Zvezdaš1509 јул 16, 2017 at 09:41

Da li je moguće da ovde ima toliko velikih stručnjaka da ne mora da se bojimo za budućnost Zvezde? Samo neka Čović sklopi ekipu i vodiće ih neko od ovih što su srećni što Radonja ide. „Oduševljen“ sam koliko ste stručni! Sa ovom ekipom, koju pre sezone većina od vas pljuvala, je naravno sve lako od jednom. Nema tu nikave zasluge trenera za uspehe. Zirbes, Bobi, Djenka, Jović, Simonović itd su i pre Zvezde bili evropska elita, tako da je stvarno imao najbolje igrače u Evropi i sve je bilo lako!

Reply
kastiljo јул 16, 2017 at 14:21

Dzaba pricati Covicevim fanovima.Sve i da je najgori trener na svetu kao sto ga dole neki predstavise,covek je postao simbol najuspesnijeg perioda u istoriji KK Crvena Zvezda,sto samo po sebi nosi moje bezgranicno postovanje.
Posebna je prica sto je covek sa ubedljivo najjeftinijim timom u EL vezao 7 pobeda protiv najmocnijih,kako igracki tako finansijski.Verovatno mu Milo sredio to.

Reply
Hadži Dragan јул 16, 2017 at 06:02

Niti sam ga kad voleo, niti poštovao.Ubio nam sve talente, a bio prvi, jer mu Čović napravio super ekipu, kao Cvele i Džaja u FK početkom devedesetih onom budaku od trenera Ljupku, koji nigde više ništa nije uradio osim kod nas.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. јул 20, 2017 at 15:40

Blago receno ne klapi …..

Reply
Mississauga јул 16, 2017 at 03:35

Neka mi oproste svi Radonjini fanovi , ali ja ovu vest cekam dugo,dugo..

Reply
Aleksa јул 16, 2017 at 01:17

A idi u pm, knedla mi u grlu stoji a evo i suze idu… zbogom Dejo i da nam se vratis u nasu Zvezdu jednog boljeg dana!

Reply
Viktor јул 16, 2017 at 00:53

Neka je otišao i sad tvrdim da pojma nema, Partizan nas je sa onakvim smrdljivim timom dobijao ko od šale, putuj igumane i ne brini za manastir.

Reply
DJOLE BARI 91 јул 16, 2017 at 01:59

U PRAVU SI 100 % . NJEGOV DOPRINOS TITULAMA JE PUNO MANJI OD DOPRINOSA IGRACA, SA OVIM IGRACIMA BI BILO KOJI TRENER OSVOJIO U NAJMANJU RUKU STO I ON. KOLIKO JE DOBRIH IGRACA OTERAO, KOLIKO NAM JE UTAKMICA SVOJOM GLUPOSCU IZGUBIO NAROCITO OD TUDJMANOVE BAGRE A TO NIKO NE POMINJE.POLUPISMEN COVEK KOJI RECENICU NE ZNA DA SKLOPI, MILOGORAC KOJI JE GOVORIO NA SKUPOVIMA NAJSRAMNIJEG OLOSA U CRNOJ GORI, KOJI MRZE SVE SRPSKO. NEKO KO JE BEZAO U SVLACIONICU I POSLE POBEDA I POSLE PORAZA DA MU DJUKAJ I NJEGOVA BAGRA NE ZAMERI. JEDAN OD NAJVECIH FOLIRANATA KOJI JE IKADA VODIO ZVEZDU. ZBOGOM MILOGORAC, DALEKO TI LEPA KUCA OD CRVENE ZVEZDE. SADA TREBA DOVESTI NEKOGA KO JE SA ZVEZDOM RASTAO, KO JE ZA ZVEZDU DISAO I KO ZNA STA JE CRVENA ZVEZDA. OVAJ KLOVN NIKADA TO NIJE BIO NITI CE IKADA BITI.

Reply
kastiljo јул 16, 2017 at 17:30

Ajde admine lepo banuj ovo dete ovde,kako mozete njemu da tolerisete uvrede a nekim ljudima normalan komentar,bez uvreda ne bude odobren?!

Reply
Loki јул 17, 2017 at 02:33

Tebi nije dobro…ali stvarno!

Reply
DJOLE BARI 91 јул 18, 2017 at 17:07

TVOJE MISLJENJE JE NEBITNO, ALI STVARNO. INACE MENI JE ODLICNO SAD KAD JE OTISAO SMRADONJIC MILOGORAC I NULE OD IGRACA MITROVIC I GUDURIC KOJI NIGDE NISTA NECE NAPRAVITI.

Reply
Loki јул 18, 2017 at 17:22

A tvoje je misljenje je bitno!?
Stvarno administrator mora da filtrira komentare, jer ako svaki prostak i kulov moze ovde da pise…onda cemo svi na kraju da se valjamo u blatu i smradu, jer od prostacina ne moze da se zivi…

DJOLE BARI 91 јул 18, 2017 at 22:33

NASTAVI TI DA SE VALJAS U BLATU, TAMO TI JE I MESTO. SLAZEM SE U VEZI PROSTACINA I SELJACINA , TI SI NAJBOLJI DOKAZ SOPSTVENIH RECI.

Verni do groba.Br.Cg. јул 20, 2017 at 22:51

Sram te bilo smrade….

Reply
kastiljo јул 16, 2017 at 14:22

Od oktobra meseca ocekujem da ronis u suzama za velikim Dejanom!!!

Reply
KIRIBUnovisad јул 15, 2017 at 23:56

Koliko god smo ga pljuvali i govorili kako pojma nema, kako ima prejak tim pa mu je posao lak, izludjivao nas je sa losim prekidima i odlukama, toliko si Dejo postao nasa legenda i sigurno usao u istoriju kluba. Puno srece u daljem radu. Covicu verujemo u tebe, sad posto su skoro svi otisli, vreme je da sklapas masinu za mlevenje. Srecno i vidimo se u punoj Areni

Reply
kastiljo јул 16, 2017 at 14:27

To je kletva nas zvezdasa,nikada se ne zadovoljavamo malim stvarima pa makar u nekim momentima nase zelje prelazile u domen naucne fantastike.U stanju smo da popljujemo coveka ako izgubi na jednu loptu od finaliste EL sa timom kome se predvidjalo da ce biti poslednji ili pretposlednji.Ta kletva se vuce jos od Barija i Tokija,jednostavno se glad za velikim trijumfima urezala duboko u dnk.Dejan Radonjic je najbolji trener Zvezde u istoriji,najveci dzentlmen,najveci covek….Jednostavno se upisao u istoriju kluba i trajace dok traje Zvezda.

Reply
Pera јул 16, 2017 at 17:58

Treba se okrenuti napred. Dejan je jednom morao da ode. Moje je mišljenje da treba ako već Kari dolazi da zadrži postojeći stručni štab. Borka Radovića pogotovo jer je ovom čoveku Zvezda sve i radi najpošteniji posao u njoj. Dejanu normalno sve najbolje u karijeri ali i dalje mislim da je doneo pogrešnu odluku jer su se tu problemi morali ispeglati.

Reply

Leave a Comment