Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда без проблема савладала Иртиш и изборила двомеч са Спартом

Црвена звезда је савладала казахтански Иртиш са 2:0 у реванш утакмици 2. кола квалификација за Лигу Европе, погоцима Доналда и Срнића.

Звезда је била конкретнија од самог почетка утакмице и одмах ставила гостима до знања ко је квалитетнији тим, а награда је стигла већ у 10. минуту. Канга је непрописно заустављен на ивици казненог простора, а можда и на изненађење многих, поред Рикардиња и Канге, лопту је узео Мичел Доналд и фантастичним ударцем савладао гостујућег голмана. Овај погодак је неодољиво подсетио на ударац Роберта Просинечког против Ренџерса, са готове исте позиције испод северне трибине, пре готово три деценије.

Треба подсетити на специфичну ситуацију у којој се нашао Звездин север, који се ове вечери налази на југу. Најватренији навијачи црвено-белих налазе се на трибини на којој вероватно раније нису били, макар не у оволиком броју и са толико обележја, због казне УЕФА, која је затворила северну трибину.

У наставку утакмице, црвено-бели су могли да дуплирају вођство већ у 20. минуту, када су сјајно контру истрчали Боаћи и Анђелковић. Звездин нападач је могао сам да заврши акцију. али је несебично покушао да послужи свог саиграча, међутим, лопта је у ногу погодила једног дефанзивца гостију и одбила се у поље. У 33. минуту, Срнић је изванредно шутирао са ивице шеснаестерца, али је лопта завршила неколико милиметара поред леве стативе.

Гости су само једном припретили, у самом финишу првог дела игре, преко Фонсеке, али без икакве опасности по Манојловића.

У другом делу меча гледали смо сличну слику на терену. Ипак, готово 15 минута није било већих узбуђења, да бисмо затим видели три добре ситуације пред голом Лорије. Прво је Рикардињо прихватио један одбитак на 15-ак метара од гола гостију и шутирао из прве, али је лопта завршила поред гола. Сличан епилог имао је и ударац Канге нешто касније, са мало веће удаљености, да би поменута два играча у 62. минуту одиграла сјајну акцију, након које ипак лопта није стигла до Ричмонда Боаћија.

У 67. минуту су гости први пут упутили ударац у оквир Звездиног гола, али је лопта завршила у рукама Манојловића. Три минута касније Рикардињо је шутирао из велике даљине, након пожртвованости Боаћија, али је лопта завршила мало изнад гола.

Десетак минута касније, црвено-бели су дуплирали предност и практично изборили пласман у наредну рунду. Вероватно најбољи појединац вечерашњег меча, Бранко Јовичић, изврсно је продро левом страном терена и послао сјајну лопту у срце казненог простора, где ју је сачекао Славољуб Срнић и послао у гол, за 2:0.

До краја меча није било већих узбуђења. Гости су могли да постигну почасни погодак, али је слободан ударац на ивици шеснаестерца проћердан и Живковић је лопту послао преко гола.

Звезда се овом победом пласирала у треће коло, где ће играти против Спарте из Прага.

Реванш меч 2. кола квалификација за Лигу Европе

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ИРТИШ ПАВЛОДАР 2:0 (1:0)

Стадион: Рајко Митић 
Гледалаца: 22 414
Судије: Федаји, Алмеида, Санђовани, Амхоф 
Стрелци: Доналд у 10. и Срнић у 78. минуту за Звезду

ЗВЕЗДА: Манојловић, Стојковић, Анђелковић, Савић, Ле Талек, Доналд (Рачић), Јовичић, Рикардињо (Руиз), Канга, Срнић (Пешић), Боаћи

ИРТИШ: Лорија, Кислитсин, Даутов, Маслаћ, Стаменковић, Живковић, Родриго Антонио, Гетеријев, Фонсека, Калинин, Бугајев

Повезане вести

35 comments

bata јул 21, 2017 at 12:32

Ajde da svi navijaci ostave tastature i komentare , da svi kupe ulaznice i pravac stadion i da ne stede svoja grla , tako cemo najbolje da pomognemo Zvezdi a neka strucnjaci koji su placeni rade svoj posao .

Reply
Ryber Palunko јул 25, 2017 at 16:23

Pa kako. Naši navijači kmeče poput curica kad vide da je karta 600 dinara, a hteli bi da gledaju LŠ!? Ne bi da daju ni dinara, ali imaju celu listu toga šta hoće. Za mene je to potpuno šizofreno.

Reply
DejanS јул 21, 2017 at 10:50

Mi treba da imamo tim. Koji zna sta hoce, dobra komunikacija medju igracima da bude i da imaju snage da pretrce protivnika. Uopste nije bitno ko ce igrati vec tima da igra i da lici na nesto. Ovo je kolektivan sport. Kada budemo to imali, bez obzira ko bude igrao, moci cemo da imamo i neki rezultat. A kad budemo imali rezultat, bolje cemo moci da trgujemo fudbalerima. Naravno da je i preduslov da igraci budu koliko toliko placeni i imaju motiv za to.

Reply
Dux јул 21, 2017 at 09:40

Imamo sanse protiv Sparte ,gledao sam ih par puta tokom priprema kao i sinoc na momente protiv vitesea..i oni se muce..nema tu kreacije..imaju disciplinu ali dosta grese..nemaju zvanican mec, a nama ce protiv njih biti 6-i…Ben Haim ne igra, vrlo verovatno ni Vukadinovic i Rosicki..

Reply
Mikeli јул 21, 2017 at 08:58

Igra bez dva spica ce uvek biti jalova ,ne moze Boaci da dobija lopte na krilu a u kaznenom zive duse nema !

Reply
Slađan Slađan јул 21, 2017 at 08:50

Ljudi, ne pretjerujte sa Rikardinjom. Ni Katai ispočetka nije ništa pokazivao a sada se kunemo u njega. Majstorima jednostavno treba više vremena. A u par navrata je pokazao da zna igrati fudbal.

Reply
Dally јул 21, 2017 at 08:45

A jel igrao Retardinjo? Ja sam ga primetio tek onda kad ga je zamenio onaj balvan ruiz.

Reply
Jesse Pinkman јул 21, 2017 at 02:56

Sta je bre ovo? Samo neka negativa. Cinjenica je da iz utakmice u utakmicu izgledamo bolje. Mi treba da smo u formi za mesec-dva, a ne sad. Udarili recku I teraj dalje. Nego nesto mi se uvod navijanja ne svidja, treba to da gruva, da puca od kad igraci izadju na teren….

Reply
Горан јул 21, 2017 at 02:27

На време смо дали гол и контролисали сусрет током читавих 90 минута. Још једно добро издање Јовичића. Коментатор каже да нам стиже голман Канаде Борјан. Ја би се да сам на месту управе потрудио да са њим у пакету доведем и Дејвиса који игра нападача у канадској репрезентацији. Висок, јак, одличан техничар а има свега 16 година. Велики потенцијал.

Reply
Da vinchy 12245778 јул 21, 2017 at 01:33

Ovoj ekipi do bola hvali plavsic. igra nije dobra a neće nu biti jer nam je postava sastAvljena od igraca koji su došli u ovom prelaznom roku i trebace im vremena da se sihronizuju. aduic po meni mora u startnu postavu

Reply
Otpisani101 јул 21, 2017 at 01:00

Evo da razbijem jednoumlje na ovom sajtu…sparta je veliki favorit ali je verujem u onih 0 odsto da zvezda prolazi spartu…prvo sparta nije barselona a drugo i njima ne cvetaju ruze u ceskoj…ako milojevic ne kalkulise kao grof i igra hrabro i na pobedu,zvezda ima sanse…ako na marakani cuvamo 0-0,onda sigurno nemamo nikakve sanse…

Reply
kastiljo јул 21, 2017 at 00:40

uvek me je nerviralo kad zvezdini defanzivci onako ziheraski ispucavaju loptu u aut,za svaki slucaj,kad mogu ako nista da je munu u polje,na polovinu protivnika.po jedno 5x su i savic i letalek,koji je odigrao 2 najbplje utakmice od kad je u zvezdi,tako napucavali… + naravno bekovi takodje.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 21, 2017 at 00:57

a sta da ocekujes od balvana stojkovica..mislio sam da je petkovic najgori bek bio ali stojkovic je takva cepanica da je mucno ga gledati kako trci kao eliktricni mis

Reply
barem da je pola Jovicica јул 20, 2017 at 23:54

Jovicic je prava ZVER a „rikardinjo“ je pravi RITARDINJO

Reply
NESO јул 20, 2017 at 23:33

IMAMO KVALITETNE IGRACE JOS KAD SE DODA RODIC RADOJNIC SAMO NAM FALI JOS MALO DA SE UIGRA EKIPA A STA NAJ BITNI JE DA BUDU JOS KONDICIONO SPREMNI ZA CELI MEC KONDICIJA I SAMO KONDICIJA

Reply
NESO јул 20, 2017 at 23:30

IMAMO KVALITETNE IGRACE JOS KAD SE DODA RODIC RADOJNIC SAMO NAM FALI JOS MALO NA SU IGRA EKIPA A STA NAJ BITNI JE DA BUDU JOS KONDICIONO SPREMNI ZA CELI MEC KONDICIJA I SAMO KONDICIJA

Reply
Hadži Dragan јул 20, 2017 at 23:26

Sad dođoh sa stadiona, prvi utisci su da je Irtiš slabiji od Maltežana, a naša igra tek malo bolja. Sparta ima puno igrača preko 30 godina i jedino ako ih nadtrčimo da se nečemu nadamo. Za razliku od igre kod Grofa ima tek neke najave da se igra malo doteranije, ne preskače toliko sredina terena i bunari, ali videćemo, tek je početak.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 20, 2017 at 23:43

tako i ja mislim,,ali to nije dovoljno za spartu..trenutno ubedljivo najgori igrac u ove 4 utakmice je stojkovic..decko nije ni za beogradsku zonu..petkovic je bio los a ovaj je -0…

Reply
Hadži Dragan јул 21, 2017 at 00:16

Stojke je nula, ali Petko??? On je minus beskonačno. Koliko mi je samo živaca pojeo za ove 4 godine. Dobro je što Manojla prodaju, jer je nagoveštavao da će zameniti Petka i oterati me u ludaru. Čovek ima dva metra, a neviđeni tremaroš.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 21, 2017 at 00:26

po meni trenutno Mijatovic je izuzetno dobar i siguran golman i bio bi veliko pojacanje kao i Jovicic

Reply
DJOLE BARI 91 јул 20, 2017 at 23:25

DONALD PO SVAKU CENU MORA DA OSTANE. IMALI SMO SRECU DA JE RANO POSTIGAO GOL STO JE U STARTU SKINULO VELIKI PRITISAK SA IGRACA. IGRA NIJE BILA BOG ZNA STA, STO JE NORMALNO ZNAJUCI KOLIKO JE NOVIH IGRACA STIGLO. ZELIM DA SKRENEM PAZNJU NA PONASANJE IGRACA KOJI STALNO RASPRAVLJAJU SA SUDIJAMA POSLE SVAKE ODLUKE(LE TALEK NAJCESCE), STOJKOVICU JE SVAKI START NA IVICI ZUTOG KARTONA, SRNIC NE IGRA PRVI MEC PROTIV SPARTE ZBOG PENJANJA NA OGRADU ??? STO SE SPARTE TICE UOPSTE NE MISLIM DA JE NE MOZEMO PROCI, TACNO JE DA SU PROSLE GODINE IGRALI NOKAUT FAZU LIGE EVROPE, ALI TA ZVUCNA IMENA KOJA TAMO IGRAJU IPAK SU NA ZALASKU KARIJERE. DANAS SU SA OCAJNIM VITESEOM ODIGRALI PRIJATELJSKI MEC 1:1, NISTA NISU POKAZALI.

Reply
aleksandar manje krvav јул 20, 2017 at 23:20

Neverovatno koliko pljuvaca.Krvavi prednjaci kao i uvek.Ne zelim da raspravljam,misljenja nam se razlikuju i dobro je da je tako.Pljujes na sve i uvek,uglavnom je to zbog tvog neznanja i da bi na kraju usledilo ono“znao sam i rekao sam sta ce biti“Pravo da ti kazem mnogo si negativan i probaj nekad da ne trazis uvek mane svom klubu za koi tako krvavo navijas!

Reply
Boban јул 20, 2017 at 22:58

Ponovo smo bolje igrali kada je izašao Rikardinjo!

Reply
Deda јул 21, 2017 at 00:45

Izasao balvan Rikardinjo i usao jos veci balvan Ruiz A za nasu decu nema mesta.

Reply
Djole-Jagodina јул 20, 2017 at 22:50

Ako neko misli da je ovo dobro grdno se vara.Ovo je uvod u ono sto nas ceka cele sezone ilki pocetak kraja.Rikardinjo nema sta da trazi u Zvezdi,Ruiz takodje,odbrana nam je i dalje katastrofalna sredina potpuno nepovezana.Nema ko da doda Boaciju za gol.Bice ovo mucenje cele sezone i pripremite se za blamaze unapred

Reply
oknarb јул 20, 2017 at 22:47

ми немамо играче по крилима што је деценијама красило игру звезде.нама као јовичић а можда и бољи играчи треба на четри пет позиција

Reply
Deki јул 20, 2017 at 22:46

Po meni Donald los, usporava igru.. Stojkovic takodje mi nije jasan. Kanga kakav god da mu je temperament extra je igrac. Rikardinjo.. hmm.. zakljucak: Treba bolje protiv Sparte!

Reply
josif јул 20, 2017 at 22:35

Dovoljno za prolaz dalje!Samo na mahove smo igrali dobro,dobitak je svakako Jovicic,Kanga i Donald rutineri,Savic i Le Talek sasvim solidni takodje i Andjelko dok su bledi utisak ostavili Rikardinjo,Stojkovic i Ruiz koji je totalno nepripremljen.Sve u svemu da nefilozofiram,bice veceras puno „strucnjaka“na ovom sajtu.Jos jedno cestitke momcima na prolazu i sledece o cemu treba razmisljati je Radnicki Nis,ipak nam je to najvaznije.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 20, 2017 at 22:35

samo mogu da kazem da protiv sparte sanse su nam nula promila…Jovicic definitivno pravo pojacanje a pod hitno naci beka umesto stojkovica jer decko je operisan za fudbal totalna neznalica..rikardinjo se malo popravio u drugo

Reply
BoskoBolle89 јул 20, 2017 at 21:23

Lose ko se razumije u fudbal ako mi imalo sebe smatramo ekipom ovo nije dovoljno za spartu prag al eto mislim da moze puno bolje

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 20, 2017 at 21:22

osim prelepog gola sve je ostalo isto..rikardinjo,srnic i stojkovic su katastrofa..jos fali ruiz i samo da se obesim

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 20, 2017 at 21:36

Djurovski lep komentar dao..prvo poluvreme jalovo..slazem se

Reply
Pera јул 20, 2017 at 23:16

Nijedna linija tima nema poima. Igra se ponovo isto daj loptu Kangi pa šta bude. Donald malo bolji nego prošle godine. Po meni najbolji igrač Zvezde je Savić nijedan loš i suvišan potez tokom utakmice. Srnić’ i pored gola smešno izgleda na terenu jer on nikako ne može biti kreator igre a tek krilo još gore jer u životu nije prešao igrača jer nema tehnike. Rikardinjo je igrač koji je doveden menadžerskim ujdurmama. Sve u svemu tim od 8 stranaca od kojih jedino Boaće vredi ostali su tu iz neobjašnjivih razloga. Da vrede ne bi decu prodavali nego njih. I dalje tvrdim strani igrači služe za procente nekih ljudi. Sparta sa ovim timom misaona imenica, nema ko da je dobije pogotovo ako dovedu ono grobarsko zlo na golu.

Reply
Hadži Dragan јул 21, 2017 at 00:20

Bravo Pero sve se slažem. Svaka ti je ka u Njegoša.

Reply
LA[K]I јул 21, 2017 at 07:48

Ne vidim zasto ovde 7 minusa. Sve sto si rekao stoji. Cak i toliko kritikovani Savic je najsigurni igrac na terenu ubedljivo. Da se razumamo nasa igra se odvija dobro. Mi napadamo, drzimo loptu, ali nema ko da stvori akciju. U sve 4 utakmice ove sezone Boaci kao napadac je totalno odsecen. Krila ne postoje, Kanga nema funkciju nikakvu u igri. Jovicic odlican igrac koji igra za trojicu. Pa kod drugog gola Jovicic ulazi sa leve strane i asistira Srnicu. Gde je levo krilo Ruiz? Isto gde i Rikardinjo. Samo zauzima mesto na terenu. Neka puste Senica da se pokaze. Eto nista da ne uradi ne moze biti gori od Rikardinja i Ruiza. Donald je uz Jovicica dosta bolji. Mislim da treba preci na 4-4-2, tako da Kanga ispadne iz tima. Onda bi njegov i Jovicicev kvalitet dosli do punog izrazaja. Ovako ih Kanga mnogo „gusi“ u igri. Ako predjemo na 4-4-2 ili 4-1-3-2 imamo sanse protiv Sparte. Ovako mozemo proci samo uz dosta dosta srece.

Reply

Leave a Comment