Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Аџић — Спремно чекам своје минуте

Фудбалери Црвене звезде припремају се прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу Европе, а један од играча који с нестрпљењем ишчекују да утакмица почне је и Лука Аџић.

Ове сезоне Лука је наступио на две утакмице, а против Радничког на премијери сезоне нашао се у стартној постави. Поверење тренера оправдао је вештом асистенцијом за гол у завршници првог дела игре.

— Прошле сезоне сам имао десет наступа, а мислим да сам могао да их имам и више. Задовољан сам, ипак, јер сам излазио из тешке повреде. Дао сам два гола, један јако битан у Милановцу. Сада је сезона почела асистенцијом и убеђен сам да ћу имати већу минутажу него прошле сезоне — говори Аџић.

И голови и асистенције које је имао били су веома атрактивни.

— То су тренуци, то је ствар инспирације која дође у једној секунди. То сам, некако, ја у таквим ситуацијама. Али, мање је важно то да ли су потези атрактивни или не. Битно је да асистенција и голова буде што више.

Аџић сматра да је веома важно то што је Црвена звезда нову сезону отворила победом.

— Прво коло је било доста тешко, а Звезда увек има проблема у том првом колу. Настала је та нека лоша традиција, али мислим да смо добро одиграли. У млађим категоријама нисам имао проблема са отварањем сезона, пренео сам ту своју енегију и у ову сезону, а мислим да играч Звезде никада не треба да има страх ни од једног противника, посебно у нашој лиги где смо увек ми фаворити. Што се мене лично тиче, мислим да нисам још увек довољно физички спреман. Мислим да ћу полако кроз утакмице да подижем кондицију и да ћу ускоро бити спреман за свих 90 минута — рекао је Аџић који се за сада добро уклапа у Звездину екипу.

— Одлично се сналазим са Анђелковићем на левој страни. Могу да играм и на позицији шпица, полушпица. То сам најчешће и играо, али што сам старији све више ме стављају на леви бок.

Екипа се озбиљно припрема за утакмицу против Спарте из Прага. Лука је упоредио атмосферу пред велику европску утакмицу сада и из периода када није био у првом тиму.

— Много је другачије сада. Када си навијач, са стране све то другачије изгледа. Гледаш играче у тунелу како излазе, каква је атмосфера пре утакмице, ослушкујеш пун стадион…  Кад си на терену некако све то доживљаваш нормалније него навијач, приземинији си и концентрисанији. Мирнији сам на терену него на трибинама. Раније када год бих се спремао да гледам Звезду у Европи, имао сам ненормалну трему, већу од играча. Што се тиче саме утакмице, не бих ништа најављивао. Имамо и старије играче који треба да причају о томе. Ја чекам своју шансу, а уколико је добијем, трудићу се да је искористим и даћу 100% својих могућности. Мислим да сам негде прочитао да је Спарта фаворит, али ја не мислим тако — рекао је Аџић.

За крај, Аџића смо питали зашто је одабрао број 11.

— У Омладинској школи сам најчешће носио десетку, а мој отац је у Црвеној звезди носио седмицу. То су два броја која сам највише желео, али били су заузети. Пошто сам у својој последњој сезони у Омладинској школи носио број „11“, одлучио сам да то наставим и у првом тиму. Та три броја су ми сада најдража, а планирам  да останем веран „једанаестици“ — открио је Аџић.

Повезане вести

7 comments

Dejan јул 26, 2017 at 14:44

Dati sansu Adzicu i Radonjicu a Kangu prodati odmah!!!

Reply
delije h.novi јул 25, 2017 at 23:23

neka ovaj mali počne u 11, pa šta bog da…sreća pa je onaj Suma htio kod franjevaca, inače bi i tu ispali budaletine

Reply
Pera јул 26, 2017 at 14:19

Nisi ukapirao da smo ovog puta mi njima podizali cenu igrača koga su već kupili. Oni to rade godinama zato se kod dovodjenja igrača ne sme plasirati informacija dok se ne dovede. Sad ih treba raskrinkati sa Leonardom do kraja biće tu krvi sto posto ali zaslužili su to svojim bezobrazlukom.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 25, 2017 at 22:55

NEMA VEZE SA OVOM TEMOM….gledao sam glodare kako ih braca iz grcke capaju…tako je bre cigani iz pireja..ponizite smrdljive glodare

Reply
Goran јул 25, 2017 at 23:13

Hahaha klasicna razvaljotka na sred armijskog pasnjaka 🙂 Drago mi iz mnogo razloga da ih onako razvalise…Od grobara i njihovih komentara po internetu nisi mogao nista normalno procitati zadnjih dana…Te razvalice cigane iz Pireja..Te odrace ih..Te ubice Zvezdinu bracu…Te ulaze u LS sigurno u BG 2:1 za njih a tamo ili minimalna pobeda ili nereseno..itd..Aj sve to sto su lupali nego jos pred utakmicu kao imaju sigurnu dojavu da ce Delije da im prekinu utakmicu,pa postavili transparent na Engleskom za Grke „Vase putovanje ovde se prekida“,pa one petarde Marina kada su gadjali,u 43 min njihov tim igra 1:1 i umesto da ga podrze u vaznoj utakmici oni pevaju protiv Zvezde kurva ciganska itd ej odvratna bagra i to 3 minuta neprekidno…Pa ona njihova nasrtanja na igrace Olimpijakosa posle 2 gola…I na kraju kad ih napunise 3 komda im uvalili oni plase njihove igrace i sudije na putu ka svlacionici lupanjem u reklame,urlanjem,pljuvanjem ha,ha e jadnog li kluba…Voleo bih da im Olimpijakos u revansu uvali bar jos 3 komada,mnogo su poleteli a ustvari sljam teski…

Reply
Pera јул 25, 2017 at 19:05

Da je pameti prodati Kangu odmah i šansu dati Adžiću i Radonjiću kao organizatorima igre u napadu. Uz Boaćea i Pešića imali bi veoma brz napad a to je valjda savremeni fudbal. Što se tiče Srnića kao prvog organizatora jer izvodi sve prekide prosto ne mogu da verujem da igrač sa toliko malo tehnike može da bude u toj poziciji a da mu neki drugi greju klupu koji su mnogo bolji fudbaleri. Ali mi Sbi ne bi bili to da uvek nemamo neke svoje ljude. Pogrešili smo takodje kod dovodjenja halfova jer se pominjao Ćalasan a sada bi on bio odličan tandem sa Savićem pošto je Babić došao nespreman a Fimpong nije na nivou Zvezde. Ja ljude u klubu ne mogu da razumem sve transvere ovog leta i zaradu u EUR su doneli domaći igrači najčešće klinci niko od ovih velikih stranih igrača nije dobio nikakve ponude a mi ih uporno forsiramo i dajemo im standardna mesta u timu. Rikardinjo, mačka u džaku kao onaj Suma za koga ste nudili bogatstvo da bi samo ispali dase pred grobarima. Mudra politika dovodjenja i prodaje igrača vraća dugove a kvalitetan i vredan stručni štab pravi dobru igru. Ne naprave li giru mogu slobodno da se kupe iz kluba i još nešto pred Spartu Zvezda ne sme da se plaši klubova tog nivoa iako imaju više para od nje. Igrači koji su u Zvezdi ne shvate li gde se nalaze onda su promašili karijeru. Oni su u najvećem klubu na balkanu i tako se moraju ponašati i zalagati na terenu.

Reply
Hadži Dragan јул 25, 2017 at 18:03

Samo napred Adžinjo.

Reply

Leave a Comment