Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноКошаркаТрансфери

МЦЗ скенер: Никола Јовановић (ВИДЕО)

Нови играч Црвене звезде Никола Јовановић је рођен 6. јануара 1994. у Београду. Љубав према чаробној игри под обручима му је усадио његов отац Љубиша, (бавио се професионално кошарком 15 година) који му притом био и први идол и ослонац у свему даљем што ће уследити у његовој каријери. Прошао је наше млађе селекције, и провео је и једну годину у Партизану пре него што је 2012. отишао у Америку на даље усавршавање. Прво је провео годину у средњој школи (Арлингтон Коунтри Деy Скул) за коју је у проеку имао 15 поена и 12 скокова.

Након тога одлази на реномирани колеџ Универзити оф Саутерн Калифорнија где наступа за популарне Тројансе три године. Прве године је имао 8 поена и 4.4 скока у просеку, друге 12.3 поена и 7 скокова, а треће 12.1 поен и 7 скокова. Својим играма је завредио поштовање да му је универзитет указао част израдом поштанске марке са његовим ликом. Након треће године пријавио се за драфт на којем није прошао, па је своју сансу у НБА лиги тражио преко летње лиге, где је прво наступао за Детроит, па онда за Лос Анђелес Лејкерсе. Будући да се није успео наметнути и изборити уговор са неким НБА тимом, крајем октобра је потписао за филијалу Детроита (Гранд Рапидс Дриве) за коју је играо све до марта када је трејдован у филијалу Никса (Вестчестер Никс). Иначе, у НБДЛ-у је у просеку бележио 9.2 поена и 6.6 скокова за 17 минута у просеку.

Висок је 211 центиметара и тежак 109 килограма и изузетно је добар атлета и одлично покрива цео терен, паметан је момак и доста агресиван на обе стране терена, подједнако добар и у нападу и у одбрани. Покрива позиције четворке и петице. Шут му није јача страна, иако може имати сасвим добре проценте са полудистанце као и за три, али је проблем константност тог шута. Све у свему, није један од оних играча којем ће се противници одмицати и дозвољавати отворен шут. Добар је играч у посту где може са лакоћом нападати како лицем, тако и леђима. Има добре атлетске предиспозиције што доприноси његовој игри у великој мери, нарочито у одбрани.

Све у свему млад играч са огромним потенцијалом за још већи напредак, што је најбитније вредан је и радан, жељан доказивања и уз правилан рад са нашим стручним штабом можемо очекивати много у будућности од овог момка. Уговор је потписан на три године што говори о плановима за будућност како играча тако и људи у клубу. Потенцијал је препознат само да га још преточе у квалитет и може се рећи – небо је граница овом момку.

https://www.youtube.com/watch?v=BOFGHOf7yKQ

Повезане вести

1 comment

oknarb авг 1, 2017 at 23:56

У КАКВОМ ЈЕ СТАЊУ НЕМАЊА АЛЕКСАНДРОВ.?ДОВЕО БИ ГА КАО РЕЗЕРВНОГ ЦЕНТРА, ЈЕР ЋЕ СЕЗОНА БИТИ ДУГА.ЦЕНТРА ,ПЛЕЈА И ЈЕДНО КРИЛЛО ТЈ ТРОЈИЦУ СТРАНАЦА МОРАМО БАШ ОДЛИЧНИХ ДОВЕСТИ

Reply

Leave a Comment