Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Србија у полуфиналу јуниорског Европског првенства

Јуниорска репрезентација Србије савладала је убедљиво вршњаке из Босне и Херцеговине у четвртфиналу Европског првенства у Словачкој. Стефан Момиров је уписао девет поена, док је Алекса Ускоковић уз осам кошева имао и четири асистенције.

Јуниори репрезентације Србије одиграли су изванредну утакмицу и савладали убедљиво вршњаке из Босне и Херцеговине у четвртфиналу Европског првенства у Словачкој. Млади “орлови“ су славили резултатом 82:50, а међу најбољим појединцима су били црвено-бели јуниори Алекса Ускоковић и Стефан Момиров.

Србија је до борбе за медаљу дошла веома доминантно. Капитен Звездиних јуниора Алекса Ускоковић провео је на паркету 19 минута и за то време постигао девет поена уз четири асистенције и три украдене лопте. Требало би истаћи да је и у редовима победника имао најбољу +/- статистику +22. Његов клупски колега Стефан Момиров је такође био веома запажен са девет поена за нешто више од 20 минута на паркету.

Требало би истаћи да је Ускоковић први асистент репрезентације Србије са 4.4 успешних додавања по утакмици. Такође, капитен црвено-белих јуниора је и други у репрезентацији Србије по поенима и индексу корисности у досадашњем току турнира.

Браво Орлови! Срећно у борби за медаљу!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment