Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Млади Зрењанинци учили од Звезде

Више од сто младих Зрењанинаца окупило се на кошаркашким теренима Авив Парка у Зрењанину на Јавном часу школе кошарке у организацији КК Црвена звезда мтс и Авив Парка.

По ко зна који пут се показало какав је Црвена звезда бренд и колико значи, поготово најмлађима, када експедиција црвено-белих посети њен град. Чак ни велика врућина није спречила огроман број младих кошаркаша да присуствују јавном часу школе кошарке који је одржан на теренима Авив Парка у Зрењанину.

Већ сам долазак у Зрењанин обећавао је истински спектакл. Велики број деце у околини терена, родитељи, али и посетиоци како они случајни, тако и намерни који су желели да присуствују показном тренингу најбољих тренера млађих категорија Црвене звезде мтс, практично су затворили све прилазе Авив Парку.

Могли бисмо искористити и фразу ’’тражила се карта више’’, али карата није било у продаји. Све је било потпуно бесплатно, а једина ’’цена’’ били су широки осмеси и вредан и марљив рад младих кошаркаша који су буквално упијали сваки савет који је стизао од Звездиних тренера.

Све је почело обраћањем потрпредседника општине Зрењанин Сима Салапуре који је заједно са директором маркетинга Црвене звезде мтс Филипом Сунтурлићем отворио јавни час школе кошарке.

Пре свега честитам КК Црвена звезда на фантастичној сезони за нама. Зрењанин је град спорта, град кошарке и као што знате имали смо част и прилику да угостимо Универзитетску репрезентацију Србије и бићемо као град домаћин једне групе Европског првенства за жене. Захвалио бих се Авив Парку, као и Црвеној звезди што су организовали показни тренинг под стручним надзором Звездиних тренера. Надам се да ћемо и убудуће наставити са овако добру сарадњу – рекао је Салапура.

Потом се обратио и Сунтурлић.

Црвена звезда је у оквиру турнеје по градовима стигла и у Зрењанин. Велика ми је част што смо угошћени од стране града Зрењанина и Авив Парка. Имаћете прилику да са тренерима Црвене звезде прођете кроз кошаркашке елементе и наградите се за свој предан рад. Потрудите се да дате свој максимум и да то пренесете и на сваки наредни тренинг у каријери. Надам се да ће неки од вас доћи и до дреса Црвене звезде. Волите спорт, играјте се, будите увек насмејани и слушајте увек тренере јер су они ваши учитељи баш као и ваши родитељи. Захвалио бих се спонзорима нашег клуба – Идеа, „Vivia“, „Sport vision“ и „Champion“ који су омогућили да имамо све за наше тренинге – рекао је директор маркетинга Црвене звезде мтс.

Зачуле су се ’’баскетере’’ и све је могло да почне. Интересовање деце је превазишло сва наша оптимистична очекивања. До самог одржавања пријавило се готово сто младих Зрењанинаца, а како су се и прикључили они најмлађи који су били у пролазу поред кошаркашких терена ’’Авив Парка’’, та броја је далеко премашила број од сто полазника.

Концепт је био такав да је свака смена трајала 45 минута, баш као и школски час. Звездини тренери су се трудили да на најбољи начин покажу што више младим Зрењанинцима, задрже дисциплину, али и опусте атмосферу када год је то било потребно. Одрађена су четири тренинга, као и тренинг наших дугогодишњих партнера из Специјалне Олимпијаде Србије који су такође увеличали истински спектакл.

Такође, из Београда је пошло 15 полазника Звездине школе кошарке који су активно учествовали у тренинзима и такмичили се са осталим учесницима. Они су имали и улогу више да први пут презентују вежбе осталим полазницима које су дате као задатак од тренера Црвене звезде мтс.

На крају сваког ’’школског часа’’ млади полазници су добијали и заслужена освежења. За то су се побринули партнери Црвене звезде мтс – „Vivia“, „Champion“ – „Sport vision“ и ИДЕА. Награде је поделила директорка маркетинга Авив Парка Наташа Максимовић.

Зрењанинци, хвала вам за феноменално дружење. Ми настављамо са летњом турнејом по градовима у Србији. Видимо се и у вашем граду!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment