Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борјан – Уз навијаче је све могуће

Наредне две недеље изабраницима Владана Милојвића доносе најважније утакмице у сезони. Пре путовања у Русију на меч плеј-офа за Лигу Европе, Црвена звезда у одличном расположењу угостиће сутра, 13. августа, екипу Бачке.

– Тешко је речима описати колико нам подршка са трибина значи, сви знају да Звезда има најбоље навијаче на свету. Дајемо све од себе на свакој утакмици да им се својом игром одужимо. Није битно против кога играмо, са навијачима је увек лакше. Зато бих их позвао да нас у што већем броју подрже у недељу против Бачке. То је психолошки врло битна утакмица за нас и биће нам потребан наш дванаести играч. Верујем у своју екипу, даћемо све од себе да у одличном расположењу и са победом отпутујемо на тешко гостовање у Краснодар – рекао је Борјан.

Фудбалери Црвене звезде забележили су фантастичан старт сезоне. Иза себе имају низ од седам везаних победа, за то време постигли су 18, а нису примили ниједан гол. На чак пет од споменутих седам утакмица мрежу Црвене звезде чувао је Милан Борјан.

– За сваког голмана је лепо када кажете да његова екипа није примила ниједан гол, али то је заслуга читавог тима, као и тренера и његове одличне тактичке замисли. Када сам потписивао за Звезду размишљао сам позитивно и надао се најбољем. Екипа ме је одлично прихватила и они су ми, уз стручни штаб и управу, дали додатну енергију и самопоуздање. Сигурност у себе много значи голманима, ја сам је у Звезди добио и зато и имамо овакве резултате. Заиста сам био сигуран у добар старт, али морам да признам не баш оволико добар. Треба да наставимо у истом ритму и да ово буде почетак једног дугог низа победа – рекао је Борјан и наставио:

– Колико су важне одбране, толико су и голови, без њих нема победе. Ни код голова не бих посебно истицао никог, они су заслуга целе екипе, сви на терену смо борбени и пожртвовани, дајемо свој максимум где год да играмо и то нам се враћа. 

Сјајна хемија која влада ван терена један је од узрока одличних резултата које бележе црвено-бели.

– Верујем да ове победе произилазе из међусобног поверења и добре атмосфере која влада у екипи. Много је битно да одбрана верује свом голману. Ја нисам сатичан, нисам линијски голман. Често се трудим да будем иза одбране као последњи штопер. Имам самопоуздање да истрчим, па и када погрешим знам да имам одличне играче, цео тим испред себе који ће да ме заштити. У Радничком из Ниша имао сам низ од четири утакмице без примљеног гола у првенству и надам се да ћу га у наредим мечевима у Звезди оборити – поручио је Борјан.

Повезане вести

Leave a Comment