Moja Crvena Zvezda
Архива

Uvalin:“I Partizan može da izgubi“

I prethodne sezone je u derbiju sve prštalo

Novi košarkaški derbi između „večitih rivala“ biće odigran u nedelju od 17 časova, a u timu Crvene zvezde ulogu favorita su prepustili Partizanu. Trener crveno-belih, Mihailo Uvalin najavio je maksimum u pristupu svojih igrača, kao i ratnički mentalitet.

– Očekujem da u kontinuitetu odigramo dve dobre utakmice. Izgubili smo u prošlom kolu u Novom Mestu, iako je to bio naš najbolji meč do sada. Pokušaćemo da damo sve od sebe u duelu sa Partizanom, koji je favorit – rekao je Uvalin, a prenela Beta.

Za stratega Zvezde, crno-beli imaju kvalitetnu ekipu, prednost u svim segmentima i tim koji je pet puta skuplji Zvezdinog.

– Nadam se da ćemo doći u situaciju da odigramo korektno i zadovoljimo naše navijače. Doći ćemo u Pionir, sa sportskim ratničkim mentalitetom i dati maksimum – kazao je Uvalin i prokomentarisao napuštanje dvorane.

– Izlazak iz Pionira nas je malo poremetio. Moramo da se prilagodimo na novu situaciju da drugačije idemo do treninga u Kovilovu, da se naviknemo na novu salu. Moramo da se prilagodimo, jer smo profesionalci. Partizan jeste favorit, ali gube se utakmice. To što je neko na papiru bolji, to se zaboravlja čim počne utakmica – zaključio je Uvalin.

Košarkaš Nemanja Nedović rekao je da njegovu ekipu u nedelju očekuje prvi „večiti derbi“ ove sezone.

– Partizan je favorit, ali mi ne idemo u Pionir sa belom zastavicom. Trudićemo se da ponovimo borbenost kao u meču sa Cibonom i nadamo se najboljem – dodao je Nedović i priznao da se u dosadašnjim „večitim derbijima“ nije naigrao i da je sada prilika da oseti takvu utakmicu.

Повезане вести