Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Богољуб Карић: Заинтересован сам за улазак у Звезду; Човић: Добиће званичну понуду

Неколико дана пошто је разговарао са председником КК Црвена звезда, Небојшом Човићем, бизнисмен Богољуб Карић је за „Вечерње новости“ изјавио да је заинтересован за улагање у клуб.

„Свакако да постоји наше интересовање за Звезду. Посебно је Удружење српских индустријалаца и предузетника било заинтересовано и ранијих година, али никада нисмо имали могућност да уђемо у Звезду и професионално поставимо клуб на кров света. Уопштено смо причали о клубу, што је и нормално јер сам звездаш. Било је приче о томе да се од разних интересних група не може нормално учествовати у развоју спорта, без обзира на то колико га волиш.“

Да у питању није само празна прича, потврђује и изјава Небојше Човића.

„Господин Карић је дао интересантну изјаву. Бар откад сам ја у Црвеној звезди, она није затворена ни за кога и пошто постоји интересовање Удружења индустријалаца и предузетника, добиће званичну понуду КК Црвена звезда. И нама би било задовољство да такво еминентно удружење, у којем су проверени звездаши какав је и господин Карић, буде у Звездином пословном „пулу““, закључио је Човић за Новости.

Да ли ће, и када, доћи до сарадње, остаје нам да видимо.

Повезане вести

26 comments

dejo окт 10, 2017 at 11:06

Crvena Zvezda treba da se pojaca sa jos jednim igracem koji moze da pokriva pozicije 2 i 3 Covicu

Reply
dejo авг 23, 2017 at 15:23

Dobro bi bilo da Karic udje u upravu KK Crvena Zvezda i da on preuzme skoro KK Crvena Zvezda

Reply
Kalderon авг 20, 2017 at 13:47

Koji Karic ratni profiter koji je svijim bankama oglodao srpsku sirotinju. To je bitanga koji da ima pravde odavno treba da vuce bukagije.

Reply
Estrella Roja авг 20, 2017 at 15:04

Samo mi reci gde u postojećoj garnituri vlasti, biznismena, medijskih mogula, sportskih funkcionera vidiš Karića. U kom krugu pakla? Ja bih rekao da je on tu negde u sredini, ako me shvataš šta želim da ti poručim.

Reply
sladajac авг 20, 2017 at 11:57

Ako karic udje u Zvezdu,Covic leti iz nje,zato se on ponovo okrece FMP -u i dovodi odlicna pojacanja u isti a na Superkup salje siguricu….

Reply
Goran авг 19, 2017 at 16:43

Jel istina da smo odustali od Superkupa ABA Lige? Citam malopre na Centrali kao odustali zbog planova za pripreme…Pa valjda bi i te utakmice u Superkupu bile neke pripreme,kako igraju Cedevita,Buducnost,Partizan,Mornar itd a mi odgadjamo i saljemo FMP da igra…I jos borba za trofej,kakav takav ali je trofej i bilo bi dobro da se osvoji ako se ukaze sansa a ne odgadjati…

Reply
kovje авг 18, 2017 at 20:06

ALO COVICU DOVODI PLEJA I CENTRA STA VISE CEKATE,CEDEVITA DOVELA SEDMO POJACNJE 4 AMERIKANCA AKO OVAKO BUDETE BRZI NEMA NIISTA NI OD ABA LIGE

Reply
Dragan авг 18, 2017 at 13:55

neka dodje karic delije zapamtite da nisu dosli covic i terzic mi nebi imali za koga navijati

Reply
Goran авг 17, 2017 at 18:44

Ajde Karicu pljuni koje milionce da pokorimo Evropu da pocrkaju glodari i ostala gamad…

Reply
dusko majkic авг 17, 2017 at 16:08

neka ide u pristinu ili pec ma neka ide u pizdu materinu. lopov i bitanga.bolje da igramo drugu ligu nego sa ovakvima evroligu

Reply
Estrella Roja авг 18, 2017 at 02:46

To bi moglo i za Čovića da se kaže. Ako je spreman da uloži „svoj“ novac (za koji otprilike znamo kako je stečen), zašto bi se mi navijači opirali tome. Čović sigurno nije uložio ni evro iz svog džepa a sada se škrtari i na plejmejkeru pošto je već je otpisana skoro siguran dolazak četvorke. Postojeći roster pa makar i sa NBA plejom ne bi mogao da parira Cedeviti, ako ćemo objektivno pogledati igrače i trenera koje Cedevita poseduje. U Srbiji ljudi sa parama nisu bez putera na glavi, ne treba biti gadljiv na njihove pare nevezano što nam se ti likovi privatno gade.

Reply
Pera авг 18, 2017 at 22:55

Šta je poenta napisanog pljuvanje po Čoviću, Promašio si temu nisi ganuo nijednog navijača. Tim koji je napravljen je izuzetan fali samo ta tradicionalno dominantna petica. Što se klinaca tiče sve najbolje sa ovih prostora na pripremama pa ko se izbori imaće šansu da se dokaže. Što se Cedevite tiče gledaće oni i ove sezone u ledja Zvezdi nemoj da se sekiraš. Koncepcija tima mora da bude korišćenje kompletnog rostera. Kad je Radonja krenuo da igra sa 10 i više igrača počeo je da niže i uspehe. Ovaj mladi stručni štab mora da uči na iskustvu predhodnika. Korišćenje punog rostera daje šansu za jak tempo a to protivnici pogotovo u ABA ligi ne mogu pratiti. Dakle obradovalo bi me pronalaženje petice po meri Zvezde kao što je to bio slučaj sa Bobijem i Kuzmićem. Lesor nema masu za tako nešto. Šteta što je Kuz otišao baš kad ne treba i njemu i klubu.

Reply
Estrella Roja авг 19, 2017 at 18:36

Pre bih rekao da si ti promašio poentu. Nadovezao sam se na prethodnika koji je naveo razloge koji isključuju Karića da finansijski učestvuje u stvaranju budžeta, a u principu bi moglo da se, ne ulazeći da li je zasnovano na istini ili neistini, to isto primeni na očito tvog „štićenika“ magistra Čovića. Suština je da, ako neko želi da daje svoje pare, ne treba mu postavljati ograničenja raznih vrsta, uključujući njegov politički background, način sticanja bogatstva i navijačko opredeljenje.
Ne znam da li si namerno izostavio kvalitetnog pleja ili misliš da je tandem RR dovoljan za ispunjenje ambicija. Ako je ovo drugo, mi nemamo šta da tražimo ni sa Cedevitom niti sa Budućnošću. Pogledaj koji su igrači napustili Zvezdu a ko je doveden kao „zamena“, pusti te fraze očekujemo za sezonu dve da eksplodiraju, znamo kako takve igrače veže ugovor, posebno ako imaju ponude, čak i FMP-ovci poput Boldena ne mogu da odigraju jednu sezonu a da se ne misli o finansijskom aspektu njihovog odlaska. Nema tu budućnosti, treba nam jedan Tadeski, izvini, to nije tvoj Čović.

Reply
Pera авг 20, 2017 at 22:38

Ok meni etiketa moj Čović ali kad smo već kod toga ko je tvoj neki i još jedno pitanje šta nama nudite ti i taj neki tvoj. Ako je magla u pitanju i šarena laža to smo odavno odbacili tako da sve ovo što si napisao nije upućeno na pravu adresu. Doobro je svima nama poznato kako je klub funkcionisao sa raznim obećanjima pa je ovaj magistar za koga kažeš da je moj morao i grb da odkupljuje i vraća ga u klub jer su ga neki založili zarad svog džepa. Dakle poenta je u tome što neki pamte i ne zaboravljaju a neki bi da od igrača koji su prošle sezone odigrali kako su odigrali prave bogove i u naznaci eliminišu neke mladje kojima ne bi ni šansu dali za uspeh. Tu se mi razlikujemo i zato je moj Čović pravi jer je dao šansu mladima da se dokažu što je priznaćeš retkost u ovoj državi. Vreme će pokazati ko je bio u pravu ali se ja ne bih stideo ni neuspeha jer za sve postoji prvi put pa tako i za ovaj mladi tim. Što se pleja tiče pa video sam ja jednog pleja koji je došao pre dve godine sa reputacijom kao prvi plej a onda smo gledali kako da ga se ratosiljamo. Stvar u ruke je preuzeo Jović koji moraćeš priznati nije tada podržavan kao prva opcija od mnogih. Eto tog Jovića sada u reprezentaciji i eto mnogih koji kukaju nad njegovim odlaskom iz kluba a to je treba priznati moglo da se desi i prošle godine. Igrači dolaze i odlaze samo je Zvezda ono što ostaje i zaljubljenici u nju.

Estrella Roja авг 21, 2017 at 17:44

Pamtim dobro, i kad je donosio administrativne zabrane za igranje stranaca u Zvezdi, i kad nam je uzimao igrače poput Radmanovića i Jestratijevića. Problem je što mioje pamčenje doseže mnogo dalje od zadnjih par godina. I sve što su kolege rekli o Kariću, tačno je. Njemu je mesto iza rešetaka kao i mnogim današnjim funkcionerima, ali mi imamo neverovatan prag tolerancije prema lopovluku, zaobilaženju zakona i vređanju inteligencije. U tom kontekstu, gospodin „zelena salata“ Karić je idealan izbor. Btw, Bilan i Slavica ostaju u Cedeviti, verovatno i Babić…samo opominjem. Uz donacije navijača, kupovinu ulaznica i sezonskih koje nisu jeftine za naš standard, rasprodaju tima svake godine, isplaćivanjem samo dve tri plate u toku godine igračima i stručnom štabu, vi i dalje nemate minimalni budžet za Evroligu, pa neka je i sto puta vratio grb, magistar jednostavnio nije za sistem zvani Crvena Zvezda.

Pera авг 21, 2017 at 22:30

Ok, rešenje koje je pravo za sve nas, kad već magistar ne ispunjava kriterijume po tebi. To mi druže nisi ponudio. Ponavljam mi smo kao narod skloni filozofiranju i pravljenju konstrukcija ali realno nešto nismo radni da bi time dokazali kako se za nešto zalažemo i ostvarujemo. Čović je kakav takav postavio sistem velikog kluba što evo i u ovoj godini ostvaruje uprkos podmetanju klipova od sponzora. Zakasnele plate su posledica neispunjenja ugovora pre svega generalnog sponzora koji je bankrotirao Ideja, podsetiću, ali se drži na aparatima. Budžet se sklapa pre sezone i računa sa sigurnošću na dogovorene pare od sponzora u ovom slučaju Ideja je obećala ali nije ispoštovala. Zbog toga je moralo da se prodaje i ispoštuju obaveze prema igračima. Mi smo znali da igrači koji su otišli bi to uradili i da smo u boljoj finansijskoj situaciji tako da je ovaj odabir i opredeljenje za perspektivnu i razvojnu ekipu i par stranaca koji mogu praviti razliku za nas najoptimalnije rešenje. Po meni plej a to bi mogao biti za kontinuitet Volters i jedna petica kasnije sa masom u reketu bi mogla biti dobitna kombinacija za klub. Roster od 15 igrača i forsiranje igre sa celim rosterom kako bi on kad je najpotrebnije igrao maksimalno. Cedevita sa Babićem, Slavicom i Bilanom nije neki kvalitet koji plaši na terenu i to će ovi momci počistiti sa terena. Oduševljen sam tim što se na pripremama radi kvalitetno i što se mnogo ne laprda po novinama. Rad, rad i samo rad iznedriće kvalitet koji će se materijalizovati na utakmicama.

kastiljo авг 17, 2017 at 15:56

Ne trebas nam ti….Iako je pamcenje u srbina kratko,ima nas koji se secamo sta si radio pre nego sto si pobegao!!! Idi u partizan,takvi su tamo dobrodosli.

Reply
mmm авг 17, 2017 at 14:35

Nama trebaju dva pleja i dva snazna centra. Ako Karic to moze da pomogne svaka mu cast.

Reply
kovje авг 17, 2017 at 13:50

dajle pleja a onda radite na sponzorima ,vrijeme prolazi a mi nemamo srce ekipe

Reply
deja авг 17, 2017 at 12:17

Udji sa parama, pojacaj ekipu, nama slava i stabilan klub, tebi profit i to je to…Realno!

Reply
milos rankovic авг 17, 2017 at 10:47

JA KAD SAM PISAO KO JE KRIV STO ZVEZDA PRODAJE I PROPADA SVI STE SE SMEJALI COVICU SU VEZANE RUKE ZNASE KO DOVODI SPONZORE U KLUBOVE KARIC JE DOBAR SA PREDSEDNIKOM VUCICEM CISTO SUMNJAM DA CE OVAJ DA UDJE BRAT PREDSEDNIKA DRZAVE HOCE NA CELO ZVEZDE AL COVIC A POSEBNO DELIJE NEDAJU COVIC JE MALI DA SE BORI SA DRZAVOM AL DELIJE SU DRUGO NESTO STO VUCIC KAZE NEMA SNAGE DA SE BORI ZA PRODAJU KLUBOVA ZATO STO DELIJE NISU ZA TO

Reply
Boško 1963 авг 17, 2017 at 00:45

Svi Zvezdaši su dobrodošli

Reply
Hadži Dragan авг 17, 2017 at 00:20

Ako Karić uđe,mi onda i za Evro titulu možemo da se borimo za neku godinu.Tako je dr Čoviću,okupi najbolje srpske biznismene kod nas.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 16, 2017 at 23:19

ajde Bogoljube sta si se stego..pljuni koje milionce i uzivaj sa Cokijem :slavi:

Reply
Звездаш до коске авг 16, 2017 at 22:38

Шта Човић фино не изађе и не каже праву истину у коју до данас ни сам нисам веровао а показала се као тачна.Да је за ову конфузију у кк крив Вучић и његов алави брат Андреј.И да због брата нема пара и спонзора.Дејан Радоњић ме разочарао и то не као тренер него као човек.Слизао се са једним дебелим муслиманчићем из Раковице извесним Кучукалићем који је неки новинарчић у покушају иако не уме да отвори мејл и онда му је откривао детаље из клуба које је овај за једну кафу и пљескавицу преносио извесној новинарки информера.Притом је исти тај дебељко имао званичну акредитацију клуба ! Човићу памет у главу и терај те маргиналце од клуба.

Reply
Pera авг 17, 2017 at 23:45

Zvezdi treba centar od 2,15 po čemu je prepoznatljiva poslednjih godina a ne Lesor koji je visine Apića i ništa naročito primetan u reketu. Tu čak i mali Jovanović deluje kao atleta na terenu. Što se pleja tiče pokazalo se u proteklim sezonama da tu ulogu moraju da imaju domaći igrači sa kojima se vežbaju odredjeni napadi. Takodje se pokazalo da ti plejevi moraju da dobro igraju piken rol i pop jer se forsiranjem takve igre preko dominantne petice stvaraju viškovi na ostalim pozicijama. Predlagao sam Nikolića iz Budućnosti kao mladog igrača koga treba razviti na toj poziciji jer je očigledno da onaj koji je najidealniji Ristić nije dostupan ove sezone. Inače što se ovog prelaznog roka tiče mislim da smo dobili izvanredan materijal za razvoj i pojedinaca i tima u celini. Normalno je da mlad tim ima i oscilacije ali to je tako u srpskom sportu. Videćemo na prvim proverama tima gde smo tanki. Što se Karića tiče treba mu izneti uslove pa neka izvoli mada mislim da je on zadnji čovek koji treba da deli savete. Mislim da nikome ne treba nuditi klub na izvolte. Odnos sponzora i kluba strogo poslovni. Klub je u dobrim rukama i ovako odgovorno rukovodstvo mora da ima našu podršku.

Reply

Leave a Comment