Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеРукометТрансфери

Рукометаши у Вршцу, Блечић и Пејчиновић комплетирали екипу

Рукометаши у Вршцу, Блечић и Пејчиновић са екипом

Рукометаши Црвене звезде налазе се у Вршцу на мини припремама. У Вршцу са екипом и тандем појачања – Дамјан Блечић и Александар Пејчиновић.

Након првих недељу дана у Београду, екипа Ненада Перуничића спроводи петодневне припреме у Вршцу. У добро познатом амбијенту и условима, црвено-бели се у хали „Миленијум“ спремају за турнире које их очекују у припремама за наредну сезону.

Са екипом у Вршцу су и појачања, Дамјан Блечић и голман Александар Пејчиновић. Два веома искусна играча који ће бити од велике користи Звездиној младости.

Дамјан Блечић (37) надалеко познато рукометно име, поникао је у Црвеној звезди, а црвено-бели дрес ће обући и трећи пут. Искусни леви бек има богату интернационалну каријеру током које је играо у најјачим лигама света и финале ЕХФ Купа са Гепингеном. За Црвену звезду је наступао у два наврата (1997-2003, 2011-12), а играо је и у Немачкој (Гепинген, Либек), Шпанији (Тека), Данској (Виборг, Силкеборг), Француској (Понто-Комбо, Кретеј), Македонији (Металург), Румунији (Одорхеју), Норвешкој (Драмен), Саудијској Арабији и Емиратима.

Damjan Blečić

Голман Александар Пејчиновић (31) се враћа у српски рукомет након четири године у иностранству. Бивши кадетски и јуниорски репрезентативац после Шпаније и финала Купа Краља (Хихон) и Израела (Рамат Хашарон), протекле две године је провео у Турској (Бурса, Јозгат).

У Србији је бранио гол Прибоја, Радничког из Крагујевца, Динама из Панчева и „вечитог ривала“ Партизана.

„Скоро све су били договори на прагу завршетка, прво са бањалучким Борцем, потом једном румунском екипом, али ипак до реализације сарадње није дошло. Имао сам врло коректан и искрен разговор са Ненадом Перуничићем и лако смо се договорили око свега. Имао је стрпљења да ме сачека и на томе сам му врло захвалан“, рекао је Пејчиновић за Спортски журнал.

Уговор са Црвеном звездом је продужио и Борислав Љубојевић.

Након повратка из Вршца у недељу, црвено-бели ће прво пут Темишвара 24.августа, где ће се састати са домаћом Политехником, а затим ће 30.августа играти у Бањалуци против Борца.

Првенство Србије у рукомету почиње 24.септембра. Црвена звезда у 1.колу гостује Југовићу у Каћу. Први меч у „Шумицама“ на програму је у 2.колу против Металопластике, а први „Вечити дерби“ већ у 3.колу на Бањици.

Повезане вести

Leave a Comment