Moja Crvena Zvezda
?>
Важно Клупска дешавања Конференције за медије Најновије Фудбал

Терзић: Навијачи, хвала! Нема одлазака!

Звездан Терзић

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић говорио је о прелазном року, плановима и амбицијама Црвене звезде како на финансијском плану, тако и на спортском и инфраструктурном.

— Обећано смо испунили. Остварили смо 10 година чекани сан, да Црвена звезда уђе у Лигу Европе. Задовољство је велико, како нас у клубу тако и навијача. Пројекат у који смо скромно ушли пре Флоријане, а после осам европских утакмица показали смо да смо направили квалитетан тим са појединцима који имају изванредан карактер, са тренером који има победничку црту. Тим који може у Лиги Европе са сваким да се судари мушки. Са правом очекујем да без обзира на то што имамо јаку групу можемо да дочекамо пролеће. Сви кораци које предузимамо иду том смеру. Јутрос смо донели одлуку да одбијемо све понуде за све наше играче. Ниједан играч Црвене звезде није на продају. Не знам шта би требало да се деси па да променимо тај став. За Доналда смо имали понуду од једног и по милиона, за Кангу три милиона, за Боаћија четири милиона, за Рачића милион и по. Све је одбијено, желимо да са најјачим саставом одиграмо све европске утакмице и да дочекамо пролеће у Европи. Могли смо само од трансфера да приходујемо више од седам милиона, а то је за Црвену звезду велики новац. Али, без обзира на потребе Звезде јер смо ушли у радове око стадиона, репрограме са банкама… одлучили смо се да одбијемо све понуде и да са најјачим саставом идемо у Лигу Европе. Имамо компактан тим, невероватна енергија је у тиму и то смо желели да сачувамо. Биће беспарица, али навикли смо, а све зарад јачег тима на терену и што бољих резултата — рекао је Терзић.

Одлазака, али и долазака више не би требало да буде, а са појединим играчима којима истичу уговори крајем сезоне преговара се око продужења сарадње.

— Уговори истичу Канги, Доналду, Ле Талеку и Срнићу, са свима ћемо обавити разговоре. Већ смо много тога договорили са Кангом, а у суботу ћу се видети са његовим агентом у Паризу. Јуче смо разговарали са Ле Талеком, у четвртак ћу са Доналдом. Сви су они изразили жељу да остану. Што се Канге тиче, нисмо још дошли до плате. Канга заслужује високу плату јер је показао да је екстра квалитетан играч, али ми морамо да водимо рачуна и о балансу и доброј атмосфери међу играчима и не смемо да правимо велике разлике у платама. Имамо своје лимите које нећемо прелазити. У овом моменту смо добро попуњени у свим линијама тима. Јуче смо Владан, Мркела и ја имали састанак и закључили да нам у овом тренутку не треба ниједан више играч. Размишљали смо о појачањима у случају да неко оде, али пошто не планирамо никога да продајемо, нема потребе ни за довођењем. Много играча нам се нуди, чак неки који су нас одбијали у јуну месецу. Сви желе да играју у оваквој Црвеној звезди. Нећемо гомилати играчки фонд без обзира на то што смо свесни да имамо много утакмица ове јесени. Од 9. септембра до 13. децембра немамо ниједну једину слободну среду. Људи из ФСС који су правили календар такмичења нису мислили да ће Звезда играти Лигу Европе, па су за 13. септембар заказали редовно коло, и то ћемо морати да одлложимо. Али, шта је ту је. Имамо убитачан ритам утакмица, биће много умора. Видели сте и дерби, оба тима су била исцеђена као лимун. Наши играчи нису навикли да играју у таквом ритму, али морају се припремити јер то нам предстоји ове јесени. Имамо 22-23 играча која у сваком моменту могу да одиграју квалитетно. Са Владаном Милојевићем имамо фантастичну сарадњу, пуну разумевања, сваког дана смо у контакту. Он је пресрећан овде, и ми смо презадовољни њиме, и мислим да не може доћи до застоја у договору када за то дође време — рекао је Терзић, додатно се осврћући на минули вечити дерби:

— Црвена звезда је доминирала свих 90 минута, пропустили смо четири стопостотне шансе. Први пут у дугој историји дербија је један голман остао неоцењен, а други је био играч утакмице. Показали смо да смо квалитетнија екипа. Сви ти промашаји су последица и умора и пада концентрације наших играча, као и последица лошег терена. Шансе које су имали и Срнић и Боаћи и Канга и Пешић они не промашују, само да су били одморнији. Победом бисмо заокружили успешна два месеца иза нас, али шта је ту је. Мислим да смо у последња два месеца урадили више него у последњих 10 година, на сваком могућем плану. Партизан се провукао, био би то шлаг на торту, крај на одличан мини циклус — сматра Терзић.

Звездин генерални директор је говорио и о заради од УЕФА, бонуса од Гаспрома…

— Обезбедили смо средства да Црвена звезда може да функционише и исплаћује своје обавезе. Међутим, ушли смо у многе пројекте, и бићемо у финансијском проблему, али спортски успех нема алтернативу. Морамо да искористимо ову позитивну енергију. Стиснућемо се и неке обавезе које имамо, а које можемо да пролонгирамо, одложити за јануар, фебруар. Прошле године смо Ћаласану исплатили 1,2 милиона, остало је још милион и по. Пласманом у Лигу Европе од УЕФА смо зарадили 3,250.000 евра. Од тога Ћаласану иде 1,5. Управни одбор је донео одлуку да од остатка награди играче и стручни штабу виду бонуса. Црвеној звезди ће на крају остати само 500.000 евра. Но, играчи су заслужили, обрадовали су нацију, и треба да буду награђени. Много играча из читаве Европе и домаћих и странаца желе да дођу у Црвену звезду. Све плате су исплаћене и играчима, и запосленима. Имамо стабилну ситуацију. Током ова четири месеца и ако дође до малих кашњења верујем да ћемо наићи на разумевање. Малопре смо имали и разговор са људима из Гаспрома. Награда за улаз у Лигру Европе износи 240.000 евра, и Гаспром ће то уплатити већ следеће недеље. Захваљујем се Гаспрому на разумевању и помоћи током свих ових година. Добили смо честитке и од њиховог руководства, и њима значи то што је Црвена звезда ушла у Европу и што ће се њихов лого још и више гледати у Европи. До сада није било разговора о повећању бонуса, али надам се да у будућности може доћи до тога. Што се тиче ТВ права, она припадају УЕФА и са њима немамо ништа. Једини приход имамо од улазница и очекујемо приход између једног и по и два милиона евра. Очекујемо да велики број улазница буде продат у пакетима, јер не верујем да ће после 10 година чекања било који прави Звездаш дозволити себи тај луксуз да остане без карте. Желим да се захвалим навијачима на великој енергији коју су послали играчима, без њихове помоћи све ово не би било могуће.

О самој групи Терзић мисли да је тешка, али не и непролазна, напротив.

— Презадовољан сам групом и клубовима против којих ћемо играти. Чекали смо 10 година, и добили смо Арсенал и Келн. Почињемо да личимо на Црвену звезду од пре 20 година. Долазе нам на Маракану Арсенал, Келн, људи евоцирају успомене, враћају се сећања. Што се пласмана тиче, мислим да Звезда са овим карактером, квалитетом, физичком спремом и уз овакву подршку навијача, може да победи и Бате и Келн, а неће ни Арсеналу бити лако, иако морамо бити свесни да су играчи Арсенала друга димензија, долазе из лиге која је галаксијама далеко од нашег нивоа. Претити Арсеналу било би веома неозбољно са наше стране, али мораће да се помуче да нас победе на Маракани. Учинићемо све да победимо и БАТЕ и Келн на нашем стадиону. Имамо велике амбиције и у Белорусији. Али, понављам, и самим пласманом направили смо велики успех.

На крају, Терзић је говорио и о инфраструктурним пројектима.

— Завршавамо терене са вештачком травом, раде се рефлектори. Правимо затворену салу, 80 пута 40 метара са вештачком травом. Спрема се изградња интерната. Конструкцију западне трибине ћемо морати да одложимо пошто ћемо већ од 5. септембра почети са продајом улазница, а због нумерације седишта нећемо моћи да почнемо радове док се не заврши Лига Европе. Прилазе стадиона радимо, као и целокупну логистику коју УЕФА захтева да буде доведена на добар ниво. Терен би требало да буде готов до 9. септембра како би трава одлежала пет дана пре прве утакмице. За сада нас ови радови коштају око 400.000 евра, без западне трибине. За Омладинску школу је већ раније од трансфера издвојено милион и по. Остаје нам да видимо због чега наши омалдинци бележе лоше резултате на почетку сезоне. Међу њима се налазе играчи који сигурно имају будућност у првом тиму, а ту мислим на Дејана Јовељића, Алексу Терзића, Вељка Николића, Југа Станојева и још неке… Али, морају бити ове године шампиони Омладиснке лиге. Са директором Младеновићем и његовим сарадницима ћемо сутра обавити разговор, да видимо у чему је проблем и шта „не штима“.

Терзић је позвао навијаче да подрже и репрезентацију Србије.

— Позивам навијаче да дођу да подрже и репрезентацију, било би лепо да после Звезде и Партизана и репрезентација направи велики успех, било би лепо да заокружимо ову фудбалску причу на позивитан начин. Верујем да можемо из Ирске да се вратимо са три бода и да на тај начин трасирамо пут у Русију — рекао је Звездан Терзић.

0 0 votes
Гласање за чланке

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
20 Коментари
најновијим
најстаријим највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
dejo

Terzicu hocemo da se produzi saradnja sa trenerom Crvene Zvezde Milojevicem na 5 godina jer je on posle duze godina uveo Crvenu Zvezdu u jedno od Evropskih takmicenja a to je LE

dejo

Terzicu hocemo da postavis Dusana Savica za sefa skautung sluzbe Crvene Zvezde

dejo

Terzicu dovedi jos jednog sponzora uz Gasprom a to neka bude NISAN da potpise ugovor sa Crvenom Zvezdom i dovedi dva igraca u Crvenu Zvezdu Milosa Ninkovica i Boska Jankovica

Pravedni Dzo

Svaka cast za ucinjeno.Da je harizma i energija usla medju igrace i nas navijace to je evidentno, a velika zasluga ako ne i najveca je u liku Zvezdana Tezica.Pravi odabir strucnog kadra picev od sportskog direktora ,trenera i njihovih pomocnika je bila presudna.Nije bilo eksponiranja po novinama kad se sve formiralo vec lagano kao mirna reka koja ima svoj tok i sa kojim jeg ne skrece.Taj tok se vidi u liku Zvezdine evrope,zadovoljnih lica na stadionu jakih ambicija i konacno Velikoj Zvezdi.Bravo…jos jednom samo nastavite tako i ne dozvolite da toboz veliki prijatelji Zvezde tu rovare.Tetza svaki potez ti je… Опширније »

dejo

Terzicu hocemo Privatizacuju Crvene Zvezde tebi hvala al Crvena Zvezda mora da bude privatni klub da bi se vratila tamo gdje joj je mjesto

Suhoj37

Pre svega želim da se zahvalim Terziću što je odlučio zadržati tim i pozdravljam takvu odluku, ali reći da je za plasman Zvezde u Ligu Evrope najzalužniji Vučić?!Alo bre a šta su onda igrači i trener!?Obični čunjevi!?Zaista smo talentovan narod za mnoge stvari ali nas nekad stvarno prave bu*alama.

sladajac

Sutra u novinama :Turci daju godisnju platu 600.000€ Donaldu….i cao dzaci

Backo

Od ovih standarsnih stranaca koji su u prvom timu (Boaci, Kanga, Donald, Le Talek), najmanje bi mi bilo krivo da ode Donald, iako svi igraju mnogo bolje nego prosle sezone kod Grofa, pa i sam Donald, jer imamo dosta dobru zamenu za njega, mozda jos i bolju, u vidu Krsticica!

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x