Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Млађи кадети у Русији и Кини

Генерација млађих кадета, дечака рођених 2002. године, ове недеље је прешла много километара.

Разлог томе је учешће на чак два веома јака турнира у Кини, односно Русији.

У најмногољуднијој земљи света наша генерација 2002 играла је против годину дана старијих дечака из Интера, Андерлехта, Токија, Мелбурна као и кинеских клубова. Иако су играли против старијих, наши дечаци су показали карактер. Забележили су два пораза (од Интера и Мелбурна), и на крају заузели шесто место у конкуренцији 10 екипа.

На турниру у Русији наши млађи кадети одмерили су снаге против вршњака. Противници су били више него реномирани. Наши момци су успели да савладају Зенит, Бенфику, Ливерпул, ЦСКА и Хелсинки, а једини пораз забележен је у полуфиналу од Јувентуса. Ипак, наши млађи кадети су на крају успели да освоје треће место.

Генерално смо задовољни. Деца су показала карактер, имајући у виду да је стигло доста нових играча и да се још увек упознају. И поред тога су показали да имају квалитет за Црвену звезду. То су играчи који још треба да напредују. Играће још доста јаких турнира јер код нас играју само незваничну лигу. Тренер Славољуб Ђорђевић ради добар посао — рекао је Драган Младеновић, директор Омладинске школе Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment