Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

И даље без тријумфa

Ни трећи дан такмичења у Руми за наш клуб није био шетња по “Парку” (хотел). Звездини шахисти пружили су јак отпор фаворизованом противнику, али једноставно клуб за који наступају трећи (Иванишевић) и четврти (Инђић) најбољи српски играч по рејтингу, био је у овом тренутку “превелики залогај” за црвено-беле шахисте. На крају три пораза и три ремија за коначних 4.5:1.5 за екипу “Итака”.

Иван Иванишевић и Александар Инђић су на прве две табле уписали победе над нашим Алексом Стриковићем и Бошком Абрамовићем. Цео бод Итаки донео је и Иван Шаренац који је на шестој табли надиграо нашег Борка Вујачића. На преостале три табле “Звездаши” Стефан Ђурић, Радован Говедарица и Саша Величковић ремизирали су са Григоријем Опарином, Бојаном Вучковићем и Гојком Вучинићем. Ривал црвено-белих у четвртом колу биће краљевачка “Слога Амига”.

У осталим мечевима “Југовић” је био надиграо тим “Јелице” са 4.5:1.5. “Нафтагас” је био бољи од “ОШК Параћин” са 3.5:2.5, док је “Новосадски ШК” славио са убедљивих 5:1 у дуелу са “ВШК Свети Николај”. Победу је уписала и “Слога” у мечу са екипом “Словена”, било је 4:2. “Светозар Глигорић” и “Омладинац” су ремизирали.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment