Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић: Сваког дана, у сваком погледу

Први тренер кошаркаша Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић о утакмици са Зенитом, досадашњем току припрема, наредним корацима и појачању на позицији плејмејкера.

Кошаркапи Црвене звезде мтс улазе у пету недељу припрема за нову сезону. Црвено-бели су одиграли две тренинг утакмице, одрадили бројне тренинге, али главно до почетка сезоне тек следи…

Први тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић се након утакмице са руским Зенитом, изузетно јаке провере која је одиграна у Вршцу, осврнуо на ту утакмицу, досадашњи део припрема црвено-белих, оно што очекује играче у наредном периоду и током јаких провера, али и о наредним корацима црвено-белих.

Утакмица у недељу са Зенитом је била изузетно корисна за нас, јака провера, против изузетно квалитетног тима, чије су амбиције велике. То је екипа која је формирана да обезбеди Евролигу за наредну сезону, да ли кроз ВТБ лигу или Еврокуп. Са друге стране, ми смо играли тај меч без репрезентативца Бранка Лазића, Огњен Добрић је лакше повређен и враћа се у тренажни процес, ту је и доселекција тима, посебно што се тиче плејмејкера, која није завршена. Оно што је најважније, што остаје после те утакмице је оквир и смерница шта желимо – а то је тимска игра, снажна одбрана, примили смо 66 поена. Играли смо као тим. Остале ствари ће долазити како будемо још више времена провели заједно,и уиграли се… Све у свему задовољан сам и идемо даље…

Екипа је на окупу од 7. августа, улази се у пету недељу припрема, али главни посао на уигравању тима тек предстоји.

Окупили смо се почетком августа, и за сада сам задовољан, момци добро раде, акценат је био у физичком делу, такође потребно нам је време да све уклопимо, да се уигравамо, дошло је доста нових играча,. Пуно је посла пред нама, али је доста тога и урађено. Одиграли смо и две тренинг утакмице, играли смо их без Добрића који је лакше повређен. Све у свему, оно што је било планирано за овај период је урађено, али је пуно тога још пред нама до прве званичне утакмице.

Црвено-бели ће у наредном периоду одиграти још 6 утакмица, како се буде приближавао почетак сезоне, противници ће бити све јачи и јачи.

Идеја је била да како се буде ближио крај припремног периода, имамо све јаче и јаче провере, и утакмице са изузетно јаким противницима. Иако морам још једном да напоменем, да у ту групу изузетни јаких тимова спада и Зенит, који нас је замолио да одиграмо меч са њима у Вршцу где су на припремама. Сматрам да ћемо управо у таквим утакмицама које следе, против Локомотиве, Олимпијакоса, Макабија или Уникса, видети шта још треба да коригујемо и поправимо и на чему морамо да радимо у наредном периоду. Оно што је моја једина порука нашим навијачима, симпатизерима и људима којима је црвено-бела боја при срцу је да имају стрпљења и да верују у ове момке. Борбу и велики труд и ангажман смо већ обећали приликом званичног представљања, и од тога нема одступања!

Селекција првог тима још није завршена, најављен је долазак плејмејкера и евентуално крилног центра.

Током овог прелазног рока и периода у коме смо доводили нове играче, верујем да смо урадили добар посао, и да смо довели оно што смо желели, и играче који на више нивоа могу да одговоре захтевима овако великог клуба, какав је Црвена звезда мтс. Остаје нам место плејмејкера… Није лако наћи играча који може да одговори ономе што тражимо, а у складу са ограниченим средствима. При томе, морамо да радимо довољно стрпљиво како би у неким оквирима ангажовали право појачање. Верујем да ћемо успети у томе – рекао је први тренер црвено-белих Душан Алимпијевић који је на крају додао:

Тренер Црвене звезде мтс сам два месеца, сваким даном схватате колико је то велики клуб, и какву прилику и част сте добили да будете први тренер тима који је толико популаран и клуба који је достигао висок евролигашки ниво. Притисак не осећам, само велику жељу да се уиграмо, да будемо спремни, играмо добру кошарку и да будемо успешни.

Црвено-бели ће у Београду, у среду имати нову проверу против екипе Борца из Чачка.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета сеп 5, 2017 at 23:13

Срећно!!!
Знам да ћете нам и ове године приредити много раости!

Reply

Leave a Comment