Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

Први бод у елити

Уколико се послужимо фудбалском терминологијом, можемо рећи да смо освојили “бод велики као кућа”.Пет кола шахисти Црвене звезде и њихови навијачи стрепели су када ће бити прекинут низ пораза, и то се напокон и десило. После узбудљивог сусрета са екипом Омладинца из Нових Бановаца, крајњи резултат био је 3:3. Иначе, то је уједно био и дерби зачеља, пошто је Омладинац претпоследњи са два бода, док црвено-бели имају бод мање на зачељу табеле.

Тврдо је било од самог почетка и очекивало се да ће бити доста нерешених исхода. И заиста, виђено је чак четири ремија. Без победника завршене су партије на другој, трећој, четвртој и шестој табли, док је тим Омладинца важан бод однео на петој табли, где је Срђан Рогач надиграо нашег Радована Говедарицу. Ипак, када је било најпотребније, победу за свој тим и први бод уписао је Алекса Стриковић, он је на првој табли био бољи од Синише Дражића. Следећи корак за наш тим на овом шампионату је да покуша да забележи прву победу!

Иако је меч Црвене звезде и Омладинца једини завршен ремијем, и остали дуели су били веома неизвесни. Најубедљивију победу, од два бода разлике остварила је Итака против екипе ВШК Свети Николај. Југовић је победио тим Светозар Глигорић, Словен је надиграо Јелицу, а Слога Нафтагас, док је славио и Новосадски ШК у дуелу са Параћином. Овако изгледа стање на табели после пет кола:

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment