Moja Crvena Zvezda
ВажноВеслањеНајновијеОстало

Душан Славнић десети на ЕП за млађе сениоре

Душан Славнић је свој дебитантски наступ на међунардоној сцени у дисциплини скиф на Европском првенству за млађе сениоре завршио на 10. месту.

У Б финалу ове дисциплине Славнић је с временом 7:47.36 био четврти. У овој трци тријумфовао је чамац Швајцарске (7:42.46), друга је била Белорусија (7.44.50), трећа Аустрија (7:45.16), пета Финска (7:51.83), а шеста Литванија (7:55.68).

Наш скифиста је одлично почео борбу за пласман од седмог до 12. места. После првих 500 метара био је други, а на уласку у другу половину трке пробио се на челну позицију. Међутим, у наставку почео је да посустаје. У наредној четвртини трке претекли су га чамци Швајцарске и Аустрије, а у последњих 500 м и Белорусија. Тако је Славнић кроз циљ прошао као четврти. Претходно, наш скифиста је с временом 7:37.64 заузео четврто место у другој групи полуфинала, тако да је отишао у Б финале.

Тешко је дати прави коментар Славнићевих трка у Пољској будући да је веслао у туђем чамцу, јер смо због катастрофалних услова на старту шампионата и огромних таласа, морали да променимо чамац. Због тога сигурно да није био у ситуацији да искаже свој реалан квалитет у Пољској, у конкуренцији која је била изузетно јака. Упркос свим недаћама показао је да може да буде уз раме са многим екипама иако му је ово био први наступ у скифу на неком великом такмичењу. Све у свему задовољан сам и због чињенице да ниједног тренутка није клонуо духом и да је стоички поднео све проблеме, а да је и у околностима које му нису ишле на руку покушао да пружи свој максимум – казао је Славнићев тренер Душан Ковачевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment