Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

И најмлађе генерације побеђују

Звездина школа фудбала може се похвалити да су њени дечаци у протеклом периоду учествовали на чак 12 турнира у пет генерација.

Наша најмлађа генерација (2010. годиште) је под патронатом младог тренера Славише Шуше одиграла свој први турнир у Кикинди 20. августа 2017. године, и освојила је прво место без примљеног гола.

Генерација 2009 одиграла је убедљиво највише турнира. Шестог августа је у Ћуприји освојено прво место, као и у Ћићевцу, 13. августа. Серију победа генерација 2009 наставила је 20. августа на турниру у Темерину, где је такође освојила прво место, а доминација је настављена и у Параћину, 24. августа. Треће место освојено је у Краљеву, 27. августа, а три дана касније, 30. августа, поново је освојено прво место, овога пута у Зрењанину. Тренер генерације 2009 је Срђан Бугарски.

Генерација 2008 је под диригентском палицом Милана Савковића одиграла два турнира. У Чачку је 18. августа освојено прво место, а четири дана касније у Параћину наша генерација 2008 је поражена у финалу, те је освојила друго место.

Тренер Урош Урошевић води генерацију 2007, у току припрема на Палама (Република Српска), одигран је турнир на ком су учествовали у најбољи тимови БИХ (Славија, Сарајево, Жељезничар…). Дана 31. августа, освојено је прво место фантастичном игром и победом у финалу над Жељом од 5:0.

Најстарије годиште 2006, тренера Марка Милића, одиграло је велики међународни турнир у Скопљу (27. август — 30. август), и у конкуренцији највећих тимова овог дела Европе (Марибор, Ујпешт, Шкендија, Работнички, Вардар, Хајдук Сплит…) освојило је друго место. Након, по мишљењу свих присутних, боље игре у финалу, изгубили смо несрећно 3:2 од Сплитског Хајдука.

Тренер Марко Милић је након турнира и освоједног другог места изјацио:

Задовољан сам учешћем на турниру на којем је у одличној организацији домаћина приказана врхунска игра више екипа. Овај турнир нам је велика школа, одлично мерило рада. Велика захвалност организатору за организацију и однос према нашем клубу.

Друга екипа овог годишта играла је 31. августа турнир у Зрењанину и освојила треће место.

Кординатор Школе фудбала Владимир Цвјетићанин је похвалио тренере и дечаке.

Изражавам велико задовољство односом деце и тренера у целој школи фудбала. Ових пет генерација је огледало одличног рада и става клуба да је селекција најбоље деце и врхунски рад будућност нашег клуба. Успеси на турнирима нису наш циљ, већ само награда за одличан рад — рекао је Цвјетићанин.

Повезане вести

Leave a Comment