Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Унапређена скаутинг служба млађих категорија

У четвртак, 7. септембра 2017. почела је са радом скаутинг служба Омладинске школе која обухвата комплетну територију Републике Србије.

Циљ формирања скаутинг службе јесте да се организованом методом унапреди квалитет играчког погона Омладинске школе. Данас је одржан први радни састанак на којем је потврђена листа 21 скаута. Утврђене су јасне процедуре и параметри селекције према којима ће скаути и селектирати играче.

Драго ми је што је на први позив нашег клуба дошао 21 скаут и што су већ на првом радном састанку показали жељу да својим ангажманом унапреде рад у нашем клубу. Желим им пуно успеха у наредном периоду. Црвена звезда је одлучила да у наредном периоду осавремени рад у Омладинској школи, а овај чин је само један у низу доказа да се мисли на будућност клуба и да се клуб налази на правом путу. Овим путем позивам све оне који нису ангажовани, а мисле да могу да се опробају у овом послу, да пошаљу своју биографију и укључе се у у рад службе — рекао је Владимир Цвјетићанин, организатор скаутинг службе.

Повезане вести

1 comment

Pera сеп 8, 2017 at 18:53

Ovo je stvar koja je možda i najbitnija za ovako veliki klub. Kad se na to doda da se krenulo sa poboljšanjem uslova za boravak i školovanje fudbalera onda se polako sklapa mozaik poslova koje sam očekivao u periodu izmedju dva prvenstva. Zvezda mora biti lider u stvaranju i igrača i u odnosima koji vladaju u klubu. Samo tako će biti na nivou koji predstavlja jednog bivšeg svetskog šampiona. Mi smo pretalentovana nacija za grupne sportove i ovde talenti svakim danom niču. Neko mora da sve to prati da postoje banke podataka o svakom talentovanijem detetu i da se vrši svakodnevna analiza klinaca a oni najtalentovaniji moraju biti u Zvezdi. Ne sme se to svoditi da se potrefilo da smo nekog doveli na vreme. Takodje bih imao opasku za klub da je vreme da polako uvodi bivše igrače u ove mlade selekcije i školuje ih da preuzimaju treniranje klinaca. Nije isto kad neko pošalje dete da mu trenira recimo kod bivšeg reprezentativca ili nekog anonimusa. Ne sporim da i ovi drugi mogu biti kvalitetni treneri ali se kod majstora mora mnogo više naučiti iz prostog razloga što je prošao sve i nesumnjivo je rodjeno talentovan čovek za fudbal. Terzić po meni radi dobar posao a ako mogu da sugerišem već sada mora da ima zamene za igrače koji će u zimskom prelaznom roku otići. Dobra je zamisao vraćanja velikih talenata koji su negde po Evropi a Zvezdina su deca. Mora se pratiti bar par igrača koji bi mogli da zamene Boaćea koji verovatno odlazi. Pratiti svaku utakmicu i napraviti pravi potez na zimu dovesti onog ko će najviše dati na proleće. Sada kad postoji osnova treba uklapati prinove.

Reply

Leave a Comment