Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић: Мислима у Ивањици

Након репрезентативне паузе утакмицама 8. кола наставља се Суперлига Србије. Фудбалери Црвене звезде гостују Јавору у Ивањици сутра, 9. септембра, од 19 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи меч.

Кратка пауза нам је максимално пријала, јер имамо заиста напорна два месеца иза себе. Искористили смо је на најбољи могући начин, одморили смо се и напунили батеије. Сада се окрећемо утакмици која је врло битна за нас. Без обзира на то што сви већ сада жељно ишчекују европски меч у четвртак, он је за нас сада забрањена тема. Размишљамо само о првенству и о утакмици са Јавором. Знам да ће сутра бити јако тешко гостовање, јер сам на самом почетку своје каријере тренирао Јавор и знам колико сви у Ивањици живе за тај клуб. Одлично су организовани, плански раде и сигурно нам неће бити лак противник. Место које Јавор тренутно заузима на табели није прави одраз њиховог квалитета. Ми смо се потпуно припремили, идемо да одиграмо најбоље што можемо и сада ме највише радује то што немамо повређених, нити играча са суспензијама и могу да рачунам на све – рекао је Милојевић.

Густ распоред утакмица не представља отежавајућу оклоност играчима Владана МИлојевића.

За играче је боље када имају често утакмице, они више воле да играју него да тренирају. То је нешто ново за ову екипу, мислим да до краја сезоне немамо паузу, играћемо сваке недеље у ритму четвртак и недеља. Нисам се никада жалио, морамо да будемо пођеднако фокусирани и на првенство и на Европу. Не желимо ни у једном тренутку да имамо алиби, разговарали смо са играчима и они су тога свесни. Сви смо овде професионалци, прва следећа утакмица је увек најбитнија за нас и тако сада размишљамо само о Јавору.

Милојевић је истакао да има довољан број играча који могу да изнесу велики број утакмица које Црвену звезду очекују у наредном периоду.

Постоје две стране, уколико пречесто вршите ротације у тиму губи се смисао форме читаве екипе. Са друге стране, ако нема ротација долази до премора фудбалера, јер играмо јако велики број утакмица. Ми имамо довољан фонд играча, тако смо оформили своју екипу у овом прелазном року. На свакој позицији смо адекватно попуњени и у овом тренутку имамо два тима на која апсолутно могу да рачунам. Морамо да гледамо и у будућност, долази хладно време, терени ће бити лошији па ће и повреде и замор бити неминовност. Зато је важно што су сви играчи увек спремни да одговоре сваком задатку.

Шеф стручног штаба говорио је и о двојици нових везних фудбалера – Ненаду Крстичићу и Бранку Јовичићу.

Крстичић је изузетан играч, одлично се уклопио, има интернационално искуство, мотивисан је и пун жеље. Доста играча који су се вратили из иностранства, као и странци, унели су другачији менталитет у нашу екипу. Дисциплина, напоран рад и професионализам које имају посебно значи нашим млађим играчима. Што се тиче Јовичића, он је у сваком тренутку са нама и сви очекујемо његов повратак. Колико ће бити спреман када се врати видећемо када добијем зелено светло од медицинске службе. Сада је сигурно да нећемо журити, јер нема потребе за тим. Најбитније нам је да Бранко оздрави и да буде психички спреман. Он је заиста је велики професионалац, долази сваког дана, тренира иако је на штакама и очекујем да ће се вратити у екипу крајем новембра.

Звездини фудбалери одлично су се показали протекле недеље у својим репрезентацијама. Ричмонд Боаћи постигао је два гола за селекцију Гане.

За самопоуздање сваког играча врло су битни голови, а они посебно значе шпицевима, јер је то њихов посао. Ми имамо у екипи Боаћија, Пешића, а прикључили смо и младог Дејана Јовељића, с обзиром на то да је Вања Вучићевић отишао на позајмицу у Борац. Имам потпуно поверење у њих, уколико дају све од себе на утакмици и одраде оно што треба, па чак иако не постигну гол, за мене много значе. Не можете њихов учинак на утакмици да мерите само по постигнутим головима, на њима је да вредно тренирају и да раде.

Било је речи и о одличном наступу Рикардиња на пријатељском мечу против Рада.

Као тренер и педагог у сваком тренутку морам да дам подршку својим играчима. Све их гледам као своју децу и од мене ће увек имати максималну подршку. Рикардињово знање уопште није спорно, само треба бити стрпљив са њим, а ја то јесам. Радује ме што је из тренинга у тренинг све бољи, он је заиста прави професионалац и одличан момак, лепо васпитан. Дужан сам да свакоме пружим шансу, треба дати времена свим играчима, а Рикардињо је већ показао да је на правом путу – поручио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment