Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

Звезда уписала прву победу у елити!

Баш када су и највећи оптимисти почели да сумњају у опстанак Црвене звезде у елитном рангу, црвено-бели шахисти су све пријатно изненадили и уписали тријумф злата вредан. Савладана је екипа Нафтагаса са 3.5:2.5. Осим што много значи на психичком плану, ова победа Звезди пружа могућност да тријумфом у последњем колу у дуелу са екипом ВШК Свети Николај остане у Првој лиги Србије. Дакле, опстанак је у рукама наших шахиста.

До најважније победе у сезони Звездаши су стигли након исрпљујућих и узбудљивих партија. На прве де табле после велике борбе виђени су ремији. Алекса Стриковић је одиграо нерешено са јерменским велемајстором Кареном Грегорјаном. Истим исходом завршена је и партија на другој табли, између Михајла Стојановића и Синише Попова. Нерешено је било и на петој табли у дуелу Радована Говедарице и Предрага Бодироге. Једини тријумф Нафташима донео је Милоје Ратковић који је савладао Бошка Абрамовића на трећој табли. Ипак, када је било најпотребније, Звезди је у помоћ притекао капитен Стефан Ђурић који је славио на четвртој табли. Други од два одлучујућа бода црвено-белима је донео Саша Вечичковић победивши Васа Блесића на шестој табли.

Осим Звезде, тријумф је уписала и екипа Југовића у мечу са Слогом. Победу је забележила и Јелица која је била боља од ОШК Параћина. Славио је и Словен који је рутински надиграо ВШК Свети Николај. Омладинац је ремизирао са тимом Итаке, док је нерешеним резултаатом завршен и дуел Светозара Гигорића и Новосадског ШК.

Десето коло донело је бег Црвене звезде са зачеља табела, на које је дошао Параћин са три освојена бода. У врху без већих промена, води Словен са 25 бодова, следе Југовић са 23, однсоно Итака са 21 бодом.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment