Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини петлићи освојили друго место на „Лукоил Купу“ у Софији

генерација 2005, предпетлићи, Лукоил Куп

Генерација 2005, петлићи Омладинске школе Црвене звезде заузели су 2.место на међународном турниру „Лукоил Куп 2017“ у Софији.

Звездини клинци су у финалу поражени од вршњака из солунског Паока (0:2), а цео турнир се одржао на стадиону ФК Левски „Виваком арена – Георги Аспарухов“.

На петом по реду „Лукоил Куп“ турниру поред Црвене звезде и домаћина Левског учествовали су Бенфика, Паок, Бешикташ и Рубин из Казања. Црвено-бели су били у групи Б са Паоком и Рубином.

Звездина деца су у групној фази, у првом мечу, одмерили снаге са Паоком и ремизирали без голова, а према извештајима из Бугарске, Звездине наде су показале велики потенцијал и одиграле „паметно и атрактивно, за аплаузе“.

FOTO: facebook/Lukoil Cup

Паок је савладао Рубин минималним резултатом, у другој утакмици. У последњем мечу групе Б, Звезда је савладала Рубин из Казања 2:0 головима Мијатовића и Ђурића, обезбедила прво место и „заказала“ дуел против домаћина, Левског у полуфиналу.

У полуфиналу Црвена звезда је савладала Левски 1:0 голом Видаковића, и без примљеног гола дошла до борбе за трофеј.

У финалном дуелу „Лукоил Купа 2017“ састали су се освајачи из премијерног издања турнира 2013. Црвена звезда и 2014. Паок, младићи из Паока су славили 2:0 и освојили турнир по други пут.

Јован Светозаревић је проглашен за најбољег појединца у Црвеној звезди.

За Црвену звезду су наступали: 1. Маринковић, 2. Јовановски, 3. Радовић, 4. Јовић, 5. Каришик, 6. Светозаревић, 7. Мијатовић, 8. Ђурић, 9. Видаковић, 10. Раца, 11. Недељковић, 12. Величковић, 13. Сукачев, 14. Бањац, 15. Шкобаљ, 16. Живановић.

FOTO: facebook/Lukoil Cup

Повезане вести

Leave a Comment