Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда комплетирала тим!

Четворогодишње уговоре са КК Црвена звезда мтс потписали Стефан Лазаревић, Драган Апић и Дејан Давидовац.

Играчи који су прошле сезоне имали значајне улоге у великом успеху и пласману ФМП-а у финале домаће лиге, потписали су четворогодишње уговоре са црвено-белима.

Стефан Лазаревић је рођен у Београду 20. августа 1996. године. Поникао је у млађим селекцијама цррвено-белих, а као капитен је 2014. године предводио екипу Црвене звезде до титуле јуниорског првака Европе у Милану.

Игра на позицијама високог бека и крила, за први тим црвено-белих дебитовао је у марту 2014. године у дуелу са словеначком екипом „Крка“. Претходне две сезоне играо је са великим успехом за екипу ФМП-а.

Од 2013. године члан је и репрезентативих селекција Србије. Са кадетском је освојио бронзу на ЕП, док је са јуниорском био вицешампион старог континента 2014. године.

Драган Апић је рођен 3. октобра 1995. године у Новом Саду. Игра на позицијама крилног центра и центра. Висок је 206 центиметара. Прве озбиљније кораке правио је у КК Хемофарм (касније Вршац) од 2012-2015. године, а током сезоне 2014/2015 одличним играма зарадио је и место у најбољој петорци КЛС лиге. Након тога прелази у редове ФМП-а за који је наступао претходне две сезоне.

Апић је 2015. године у Италији освојио титулу првака са репрезентацијом Србије Европе за играче до 20 година

Дејан Давидовац је последњи део Звездине слагалице за сезону 2017-2018. Момак који је рођен 17. јануара 1995. године у Зрењанину, један је од ретких играча у овом тренутку у Европи у свом узрасту, који са висином од 203 центиметара „покрива“ чак три позиције: од плејмекера до крила. Поникао је у „Пролетеру“ за који је играо у сезони 2011-2012. Након тога сели се у Вршац, за који је играо до 2015. године. Попут Апића, одличним играма у последњој сениорској сезони обезбедио је место у идеалној петорци шампионата КЛС. Током лета те године, био је члан јуниорске репрезентације Србије за играче до 20 година која је освојила златну медаљу на Евроспком првенству у Италији.

Од 2015. године наступао је за ФМП, и био један од најзаслужнијих за велики успех тима који се прошле сезоне пласирао у саму завршницу Суперлиге.

Потписивањем вишегодишњих уговора Стефана Лазаревића, Дејана Давидовца и Драгана Апића, комплетирана је „слагалица“ КК Црвена звезда мтс која је склапана током лета 2017.годинe.

Повезане вести

6 comments

Bojan сеп 15, 2017 at 11:27

Od njih trojice , bolji za klasu je Radanov . Ali ne kapiram trenera.

Reply
Србин са Космета сеп 13, 2017 at 22:51

Имам неки осећај да ће Давидовац бити херој из сенке!

Reply
Pera сеп 14, 2017 at 06:36

Davidovac zna sve u košarci ali to sve mora da kanališe u kvalitet na terenu. Nekako me ovaj duži i teži put razvoja igrača podseća na karijere Bodiroge i Savanovića. Žao mi samo što Aleksa neće biti tu kroz sezonu ali možda je bolje za njega da više trenira a i na dvojci je buljuk igrača. Njegove minute će biti u onoj tamo sezoni kad očekujem da bude jedan od bitnih šrafova u timu a i u srpskoj košarci. Strpljenje i rad to isto važi i za Simanića koji mora da ispravlja neke stvari u igri ne sme da bude ravnodušan na ono što se oko njega dešava. Takav potencijal mora u svakoj utakmici da pokaže da ne priznaje neuspeh i da bude bezobrazniji i drčniji na terenu. Kultura iz maminih skuta je za druga mesta na terenu se dokazuju gladijatori i samo oni uspevaju. Takav je današnji sport i nema sujete samo je dokazivanje i rad na otklanjanju nedostataka.

Reply
Hadži Dragan сеп 13, 2017 at 17:36

A Rakićević i Radanov???

Reply
Goran сеп 13, 2017 at 19:15

Radanov ide u FMP na godinu dana a na Rakicevica se kako sam procitao na Centrali najverovatnije nece racunati…

Reply
Pera сеп 13, 2017 at 23:07

Pa razigravaćemo tandem Radanov – Simanić i imati ih naredne godine u Zvezdi kao gotove igrače. Mislim da je dobar potez uprave.

Reply

Leave a Comment