Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеСаопштења

Истина о трансферу Пера Антића

Протеклих дана поједини медији су изнели нови низ неистина када је у питању породица Црвене звезде, и КК Црвена звезда. У вези са тим и жељом да истину представимо звездашкој јавности одговорићемо на лажне инсинуације о трансферу Пера Антића у Црвену звезду.

Шта је био циљ, можемо да претпоставимо, јер се током лета више писало о распаду Звездиног тима и одласцима, него о онима који су дошли у Црвену звезду. Свакако, најзвучније име међу њима је повратак Пера Антића.

Троструки освајач Евролиге и НБА играч није дошао у Црвену звезду за 400.000 евра по сезони како је написао „Информер“, већ за 150.000 евра.

Антић је имао уговор у Фенербахчеу вредан 1 милион евра по сезони. Сваки играч турског клуба у сезони 2016/17 је имао клаузулу у уговору да уколико освоји Евролигу у наредној сезони вредност уговора је већа за 35%.

Црвена звезда је сазнала за ту клаузулу, контактирала Фенербахче и Антића и направила договор. 850.000 евра Антићу ће исплатити Фенербахче, 150.000 евра Црвена звезда, а играч ће се одрећи бонуса. Како је и сам играч то потврдио.

То није државни пројекат, већ способност вођења клуба.

Фраза о државном банкомату и пројекту траје и после чињенице да је град Београд помогао КК Партизан у скидању блокаде рачуна са 20 милиона динара. Укупно дуговање је 52 милиона, од чега 30 милиона према Марфин банци. Црвена звезда је тражила помоћ и подршку у сезони у којој се Фајнал фор Евролиге одржава у Београду, али није наишла на позитиван одговор.

Уколико буде потребно наредних дана ће и уговор Антића изаћи на видело, али зашто би се љубомора задовољавала и подржавала хајка? Онда нека сви клубови изађу са уговорима. Као што је уговор Најџела Вилијамса-Госа у питању, нпр?

МЦЗ је дошао у посед предлога уговора Вилијамса-Госа и Црвене звезде. Такође, поједини листови су лицитирали сумама од 400, 500.000 хиљада по сезони, али имате прилику да видите да то није тако.

Вилијамс-Гос ће у Партизану зарађивати 110.000 по сезони, а уколико желимо транспарентност и позивамо на истину и морал, изађимо са чињеницама. Не „Информер“ и „Курир“ чињеницама, у којима се пишу произвољне цифре зарада Звездиних играча, које су неистините.

Црвена звезда је разматрала друге опције током разговора са америчким плејмејкером, па до договора није дошло.

Williams-Goss Nigel_Red Star Agreement 17-20.

Када играч има клуб и понуде, милионски уговор и дође у Црвену звезду за неколико пута нижу суму, онда је то државни пројекат? Када играч нема клуб и потпише за други клуб у Србији, онда је то љубав?

А ви себе зовете медијима?

Повезане вести

6 comments

Veso1983@@@@@@@ сеп 17, 2017 at 07:35

Nekad su novine bile izvor radosti i informacija.Sad posto vode novine patoloski lazovi one su nuzno zlo

Reply
Србин са Космета сеп 16, 2017 at 19:46

Тако је Господине Човићу!
Јавно,гласно и јасно о нашим финансијама,а остали нису никад и неће!Ови што пљују,уносе семе зла,нека их(Тегелтија,Пантић,Вујошевић…).
То говори о њиховим ситним,завидним душама!

Reply
kovje сеп 16, 2017 at 19:17

nek crknu ,ionako crkaju i zelene od ljubomore opet je u junu KALIS

Reply
Ivan сеп 16, 2017 at 18:57

GAZI ZVEZDO!!! Puna podrška gospodinu Nebojši Čoviću!!!

Reply
Goran сеп 16, 2017 at 18:35

Samo jako nastaviti u muskoj kosarci da opet osvojimo tripletu,u zenskoj kosarci kao prosle godine duplu krunu i u mladjim kategorijama titule kao prosle godine juniori,kadeti,juniorke,kedetkinje i Evroligu da igramo redovno kao prosle godine seniori i juniori i regionalnu ligu seniori i seniorke…Sto vise sezonskih,publike na utakmicama,sponzora da budemo jaki kao niko to im je najveca bol da gledaju mocnu Zvezdu…Neka pricaju sta god hoce to je njihovo pravo da laju ali im treba zapusiti usta lajava,dobrim igrama i jos boljim navijanjem i demantovanjem njihovih lazi sa clancima kao ovaj…Samo slozno svi kao jedan…Smeta im jako sto je Zvezda nas najtrofejniji kosarkaski kolektiv sa 74 seniorska trofeja i jedini nas kolektiv sa Evropskim trofejima u svim kategorijama seniori,seniorke,juniori i pioniri samo neka laju…

Reply
Hadži Dragan сеп 16, 2017 at 17:07

Ma neka pišu g.vn. grobarska štagod hoće,uzimamo titule i u košarci i fudbalu.Ići će na dijalizu na WMA dogodine mnogo više nego dosad.

Reply

Leave a Comment