Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПријатељске утакмицеПрипреме

Звезда боља од Локомотиве у јакој провери

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да нижу победе у припремном периоду. Црвено-бели су у шестом припремном мечу савладали реномираног ривала – Локомотиву Кубањ резултатом 87:82 (23:23, 24:23, 20:22, 20:14).

До нове победе Звезду су предводили Милко Бјелица који је поново био изврстан са 24 поена, а одличну подршку је имао у Џејмсу Фелдину који је уписао 21 поен.

Требало би истаћи да је ова утакмица била ’’полуотвореног типа’’ јер су њој могли да присуствују сви власници сезонских улазница за сезону 2017/2018, као и учесници акције ’’Донирај и доминирај’’. На тај начин КК Црвена звезда мтс је поново показала да се верност исплати и изразила захвалност за веру коју су навијачи показали у доказано победнички систем.

А, навијачи су имали шта да виде. Два изузетно јака ривала који вредно раде да досегну такмичарски ритам су се у дворани ’’Александар Николић’’. Изабраници Душана Алимпијевића су били изузетно мотивисани, борили се и изгарали на терену. Не много другачије било је у редовима Локомотиве коју са клупе предводи Звездина легенда Саша Обрадовић и која је уз изузетак два руска репрезентативаца наступала у пуном саставу.

Црвено-бели су играли ослабљени, али су дали све од себе да се то на терену не примети. Изостанак Николе Радичевића, Огњена Добрића, Бранка Лазића и најновијег појачања Пере Антића, надокнадили су остали црвено-бели првотимци приказавши одличну партију.

Утакмица је често личила на праву такмичарску са много атрактивних потеза, снажних одбрана и константно велику борбу. Меч је од почетка до краја био у егалу. Резултатске клацкалице и неизвеност окончане су тек у завршници утакмице.

У преломним тренуцима Тејлор Рочести је погодио шут са полудистанце, одбрана одрадила изврстан посао, а није изостала и мирна рука са линије пенала Матиаса Лесора.

На крају, изузетно вредна победа црвено-белих у веома јакој провери. Присутни навијачи су наградили Звезду за победу и изузетно партију громогласним аплаузом и дали мотив више да наставе са напорним радом.

Црвена звезда мтс – Локомотива Кубањ 87:82 (23:23, 24:23, 20:22, 20:14)

Црвена звезда мтс: Кешељ 6, Дангубић 6, Давидовац, Апић 1, Лазаревић 1, Фелдин 25 (5ас), Јанковић, Рочести 12 (4ас), Лесор 14 (6ск), Јовановић 2, Бјелица 24 (4ск).

Повезане вести

7 comments

Hadži Dragan сеп 17, 2017 at 01:12

Imamo dobre i mlade trenere i u košarci i fudbalu,kao i sjajne igrače.Biće radosti puno ove sezone.

Reply
Loki сеп 17, 2017 at 12:10

Bio sam na utakmici…Mislim da smo uboli u centar sa „strancima“ ! Odlicni su!!! Zabrinjava tandem J-J…Mislim da je za obojicu Simanic iskopao kosarku…i mislim da se prema tom momku cini velika nepravda vec pune dve godine…

Reply
Backo сеп 17, 2017 at 14:42

Njemu u ovom trenutku treba da igra, tako da mislim da je bolje sto ce ove godine biti u FMP-u, jer ce dobijati vise minuta, pa da nam se sledece godine vrati bolji i jaci! 🙂

Reply
Loki сеп 17, 2017 at 14:50

Problem je sto vecina mladih igraca odlazak na kaljenje smatraju degradacijom i izgube motiv za radom i energetsko-psihicki padnu…Ima i suprotnih primera, ali su oni u manjini.

Reply
Backo сеп 17, 2017 at 17:03

Igraci koji psihicki padnu – nisu ni potrebni Zvezdi!

Pera сеп 18, 2017 at 10:01

Tako je ovo je najbolji komentar. Ako hoćeš da igraš košarku na profesionalnom visokom nivou to moraš da dokažeš na terenu da si drčan i u učenju i u pružanju. Samo nadprosečni radnici sa talentom koji se otkriva valjda u mladjim kategorijama prave izueztne karijere i rezultate. Zvezda je na pravom putu samo ako uspe da kanališe ovolike strane igrače da igraju za tim i da ovi ostali takodje budu tim. Mnogi veliki klubovi su igrali katastrofalno kada su strani igrači mislili da su zvezde i da moraju da igraju i da su stalno na parketu jureći svoje statistike. Mislim da je to do svlačionice uspe li Alimpije da se njegova poštuje i da je konačna i stane li klub iza njega eto nama uspeha.

Србин са Космета сеп 17, 2017 at 23:10

Слажем се!
Само им дајмо безрезервну подршку!

Reply

Leave a Comment