Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Рукометаши освојили Суперкуп Србије!

Рукометаши Црвене звезде савладали су у Аранђеловцу Војводину 25:24 и освојили Суперкуп Србије!

Прво учешће у осмом по реду Суперкупу Србије у рукомету, и први трофеј за Ненада Перуничића и Звездине момке! Најефикаснији је био капитен Дејан Бабић са 6 голова.

Актуелни освајач Купа Србије није поклекао ни после четири гола минуса на старту другог периода игре. Звездини момци су победнички пелцер из Горњег Милановца пренели и у Аранђеловац.

Војводина је прва стигла до предности и након 4:4 у 10.минуту игре, успела да се поново одлепи на два гола предности које је чувала до краја полувремена.

Одмах на старту наставка Војводина је са два гола повећала разлику на четири гола предности, али ни тада није било страха међу изабраницима Ненада Перуничића. Перуничић је уградио победнички менталитет својој екипи, и борбени карактер, па су након битне победе у финалу Купа Србије, знали шта треба да раде у новој борби за трофеј.

Велику помоћ у томе имали су на голу, сјајни Љубеновић, Пејчиновић и Чоловић су одбранама уливали додатно самопоуздање саиграчима. Код резултата 17:14 за Новосађане, Љубеновић је одбранио седмерац капитену Војводине Стојановићу, што је Звезда искористила и головима Мошића и Дејана Бабића се тотално вратила у меч.

Војводина је успела поново да створи три гола предности (20:17), а онда је уследила серија 4:0 црвено-белих! Погађали су Александар и Дејан Бабић, а Ненад Мандић преокренуо резултат и довео Звезду у вођство.

Стојановић и Марко Вучковић су успевали да изједначе резултат, али је гол за нови трофеј постигао Александар Бабић на додавање несаломивог капитена Дејана Бабића, којем ни два играча Војводине на леђима нису могли ништа.

Уследио је предуг напад Војводине, током којег је након дуела са Мошићем Вучковић морао да изађе са паркета, а Остојић је промашио последњи ударац. Црвено-бело славље је могло да почне.

Најефикаснији је био капитен Дејан Бабић са 6 голова, Александар Бабић је постигао 4 гола, колико и Јанко Пешић.

Након четири узастопна трофеја Војводине, пехар Суперкупа Србије стиже у витрине у Љутице Богдана, и просторије РК Црвена звезда.

Првенство Србије почиње наредног викенда када Црвена звезда гостује Југовићу.

Војводина – Црвена звезда 24:25 (14:12)

Аранђеловац, дворана: „Шумадија“. Гледалаца: 300. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 4 (3), Црвена звезда 2 (2). Искључења: Војводина 10, Црвена звезда 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић, Милић, Чагаљ, Остојић 1, Перовић (12 одбрана), Стојановић 3 (2), Јелић, Надовеза 2, Јовановић 8, Вучковић 4, Ратковић 1, Трифковић 3, Станковић, Бојанић, Грозданић 1, Радовић 1. Тренер: Божо Рудић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (2 одбране), Шотић 1, Мошић 3, А. Бабић 4 (2), Љубојевић 2, Блечић, Палевић, Пешић 4, Љубеновић (седмерац), Бугариновић, Милосављевић 2, Пејчиновић (2 одбране), Матичић 1, Мандић 2, Д. Бабић 6, Радосављевић. Тренер: Ненад Перуничић

Повезане вести

4 comments

Goran сеп 19, 2017 at 18:34

Ovo je ujedno i 650-ti seniorski trofej za nase SD!

Reply
Србин са Космета сеп 17, 2017 at 23:14

Ево нам радости и у рукомету!

Reply
Goran сеп 17, 2017 at 19:08

Bravo majstori prvo Kup pa sada i Super-Kup konacno se vracamo i u rukometu polako ali sigurno…

9 Titula Prvaka Drzave+7 puta vicesampioni+8 puta 3 Mesto
5 Nacionalnih Kupova+10 puta finalisti
1 Nacionalni Super-Kup
2 Medjunarodna Turnira
1 Evropsko polufinale
250 Poznatih igraca i trenera u istoriji naseg RK
TRADICIJA od 1954 do 2017 koja ce se nastaviti a ne kao neki koji su prvu titulu osvojili 1993 i nazivaju se nekakvom rukometnom instant institucijom,smesno…

Reply
Hadži Dragan сеп 17, 2017 at 07:02

Bravo momci, čestitke za Nenadove ratnike.

Reply

Leave a Comment