Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Доналд и Канга донели Звезди нову победу!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Вождовац на гостујућем терену, резултатом 2:0 и на тај начин се осамосталили на врху табеле Супер лиге. Голове су постигли Доналд у 40. и Канга у 90. минуту утакмице.

Био је ово седми тријумф играча Звезде у десетој утакмици у домаћем првенству ове сезоне, којим су престигли Војводину на врху табеле, иако имају две утакмице мање. Следи ванредно коло и гостовање Борцу из Чачка, већ у среду.

10. коло Супер лиге Србије

ВОЖДОВАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:1)

Стадион: Тржни центар 
Гледалаца: 1 600
Судија: Николић
Стрелац: Доналд у 40. и Канга у 90. минуту за Звезду
Жути картон: Путинчанин (Вождовац), Кахриман (Звезда)

ВОЖДОВАЦ: Поповић, Гајић, Михајлов (Павловски), Ивковић, Филиповић, Путинчанин, Павловић, Дуроњић (Машовић), Јешић, Зец (Луковић), Ступаревић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Стојковић, Родић, Бабић, Ле Талек, Доналд, Крстичић (Гобељић), Канга, Срнић, Милић (Радоњић), Пешић (Боаћи)

Прво полувреме обележио је прави потоп, што је додатно отежало играчима оба тима, а посебно Звездиним, који су на тај начин имали додатни проблем да се адаптирају на подлогу на крову. Звезда је контролисала дешавања на терену, имала лопту у ногама и покушавала да дође до гола, али су се домаћи организовано бранили и нису дозвољавали црвено-белима да поведу. Крстичић и Родић нису искористили добре прилике, а Канга је у финишу првог дела шутирао из изгледне позиције, али је лопта завршила поред гола. Након тога, Звезда је повела.

Одговорност да изведе слободан ударац преузео је Доналд, иако је позиција била добра и за Крстичића. Звездин капитен није оставио голману домаћих ни промил шансе да интервенише и послао лопту у горњи десни угао.

Други део почео је испуцавањем Кахримана, који је погодио једног играча Вождовца, али је лопта срећом отишла поред гола. До краја утакмице, на терену је постојао само један тим. Звезда је и поред вођства нападала, Вождовац покушао да се тргне и изједначи, али нису домаћи успевали да ураде ништа конкретно. На другој страни, до гола је могао Срнић, па у великој шанси Ле Талек, након серије фантастичних потеза Кристичића.

Милојевић је освежио офанзивну линију увођењем Радоњића и Боаћија, након чега је Звезда постала још конкретнија. Управо је Радоњић у два наврата могао боље реагује и проигра саиграче, али није то учинио, да би до истека 90. минута још Канга и Крстичић шутирали из даљине, али ван оквира гола. На самом истеку регуларног дела утакмице, Габонац је поставио и коначан резултат.

Радоњић је извео неколико дриблинг, послао лопту у казнени простор, да би на њу у висини пенала наишао Канга и спровео је у гол.

На самом крају утакмице, поново је Радоњић хитао по левој страни, могао да проигра Боаћија и Срнић, али није добро реаговао.

На крају, Вождовац – Звезда 0:2, за седму победу црвено-белих у осам утакмица домаћег шампионата и сам врх табеле.

ТОК УТАКМИЦЕ:

90+4′ КРАЈ

90+3′ Канга прави шоу, проналази Радоњића, а овај помало ноншалантно шаље лопту у средину, иако је имао Боаћија и Срнића, који се љуте на саиграча.

90′ ГОООООООООООООООЛ! Мајсторија Радоњића на левој страни, лопта у средину, на њу наилази Канга и шаље је у мрежу за 2:0 и нови тријумф.

78′ Добар дупли пас Канге и Радоњић, млади везиста погађа спољни део мреже. Звезда близу другог поготка.

75′ Нови ударац, овога пута Канга, опет изнад пречке.

74′ Крстичић шутира јако, али преко гола.

71′ Безопасан покушај Луковића.

67′ Канга шутира слабо са 20-ак метара.

59′ МАЈСТОР КРСТИЧИЋ! Прво је готово са аут-линије из прекида изненадио Поповића, који је интервенисао, а потом нанизао четири играча домаћих, упослио Ле Талека, који са 10 метара пребацује гол, иако је био потпуно усамљен.

56′ Ударац Доналда преко гола.

49′ Изузетна акција Стојковића, Срнића и Пешића, Срнић шутира, Поповић брани.

47′ Кахриман испуцава лопту, блокирао га је Јешић, на неколико метара испред гола, али лопта на срећу завршава поред гола.

45′ Крај првог дела.

40′ ГОООООООООООООООЛ! Мичел Доналд постиже још један прелеп гол из слободног ударца у домаћем шампионату за вођство Звезде! Предиван ударац са неких 25 метара, лопта се од пречке одбија у мрежу, Поповић није имао никакве шансе.

38′ Велика прилика за Звезду. Сјајан шут Канге са 16 метара, али лопта одлази тик поред десне стативе.

31′ Ударац Јешића из слободног ударца из изгледне позиције завршава преко гола.

26′ Ударац Срнића завршава поред гола.

24′ Прилика за Вождовац, интервенише Кахриман.

17′ Велика прилика за Звезду и гужва у шеснестерцу Вождовца, али Милићев центаршут и ударац Срнића Родић на другој стативи не успева да спроведе лопту у мрежу.

16′ Крстичић шутира из даљине, голман домаћих шаље лопту у корнер.

7′ Милић шутира главом након центаршута Родића, али преко гола.

5′ Зец покушава, без опасности по Кахримана.

4′ Одлична контра Звезде, Крстичић и Срнић су комбиновали, а Пешић лоше завршио акцију.

2′ Фантастичан пас Крстичића за Пешића, који излази сам пред Поповића, али судија сигнализира офсајд позицију.

НАЈАВА

На месту где су прошле године изгубили прво место практично остали без титуле, фудбалери Црвене звезде ове године желе да забележе нови тријумф у домаћем првенству и врате се на челну позицију, коју тренутно заузима Војводина, са три утакмице више од црвено-белих.

Звезда нема пораз у првих седам мечева, уз шест победа и реми и свега један примљен гол. Наш тим је у девет мечева у Европи остао непоражен чак осам пута, групну фазу отворио веома добро, нажалост не и победом, па овај дуел дочекује у доброј форми и расположењу. Милојевић на распологању неће имати дуже повређеног Јовичића, те Борјана, који је повредио прст против Бате Борисова, док Фримпонг и Рикардињо вероватно неће имати места у саставу због ограниченог броја играча са страним пасошем.

Вождовац игра можда и најбољу сезону у својој историји. Илија Столица одлично води екипу са „крова“, са којом је забележио неке сјајне резултате од старта првенства. Савладали су Партизан на ЈНА, ремизирали са лидером Војводином и убедљиво победили Напредак, што им је донело место у врху табеле. Млади Ступаревић предводи напад екипе, на чијем голу стоји сјајни голман Поповић, а испред њега дејствују искусни Михајлов и Путинчанин, те осовина на средини терена коју чине Звездини некадашњи фудбалери, Срећковић, Луковић и Дуроњић, од којих ће само Дуроњић почети меч.

Обе екипе играле су у среду, односно четвртак, своју утакмицу у различитим такмичењима и вероватно треба као фактор пред овај дуел истаћи и благу дозу умора, с тим да би Звезда могла као тим са већим бројем квалитетних играча у ротацији више да профитира у таквој ситуацији. Милојевић је „ширину клупе“ искористио да Савића, Радоњића и Боаћија замени Бабићем, Милићем и Пешићем.

 

Повезане вести

7 comments

Србин са Космета сеп 17, 2017 at 23:07

Написао сам пре неколико дана,лагано ћемо кроз првенство,не секирајте се,зна Милоје тачно да дозира колико је потребно за лагану победу.Нема више нервирања!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 17, 2017 at 20:02

moze se reci rutinska pobeda..inace ovo treba zabraniti igranje na ovakvom stadionu ovo ne lici na nista kao da je skolsko na male golice..svi su bili dobri osim standardno le talek i srnic ubedljivo najslabije karike i za njih na zimu pod hitno naci top pojacanja i nema sta da brinemo za titulu..a svi sto kukali za andriju lukovica videlo se da nije ni za vozdovac a kamoli za zvezdu

Reply
kovje сеп 17, 2017 at 19:27

ljudi moji ovaj Krsticic je igrac top klase

Reply
Горан сеп 17, 2017 at 21:30

Права замена за Јовичића.

Reply
Jesse Pinkman сеп 17, 2017 at 22:19

Zamena za Donalda, posto ce verovatno da ide na jesen. Odlicni potezi sportskog sektora.

Reply
Goran сеп 17, 2017 at 19:18

Bravo momci,ovi napaljenici su igrali na noz nadali se da opet mogu da nam otkinu koji bod za svoje grobljance…Plus njihov napaljeni trener Stolica i igraci su najavljivali da mogu da nas pobede…Neka ste ih zgazili na terenu a i Delije na tribinama od Invalida ni traga…2 komada im je za sada dosta a kada dodju na Marakanu zgaziti ih isto sa 3-4 komada i poslati ih u plej aut,a ako budemo slucajno jos jednu u plej ofu igrali na Marakani roknuti im petardu i nek’ sa 10ak komada u mrezi ove sezone zapamte dobro Zvezdu i Cigane…Jos kad bi igrali sa njima i u kupu i to u polufinalu u 2 utakmice da im i tu roknemo 5-6 komada da im pokazemo ko je gazda da se ne sepure vise smesni su sa sve onim smesnim stadionom na krovu…

Reply
LA[K]I сеп 17, 2017 at 19:07

Jos jedan takticki odlicno odradjen mec. Kontrolisali smo igru svih 90 minuta i u laganom ritmu priveli mec kraju. Da je Bozovic bar 5% strucnjak kao Miloje sad bi imali titulu vise, ali ispostavio se taj poraz kao odlican jer smo se tarosinjali bede i doveli ozbiljnog strucnjaka. Radonjic strasan igrac. Kako se decko poigravao poslednjih 20 minuta sa igracima Vozdovca to ja ne mogu u PES-u da uradim. Strasan igrac bice velika navala za njega na zimu. Krsticic odlicno odmenio Jovicica. Treba Miloje da ga izmeni svaki mec oko 60′ kad imamo 2:0+ rezultat da ga neko ne povredi. Isto vazi i za Kangu i Rodica. Ili da ne budu uvek starteri ili da ih izmenjujemo, jer zamene za njih nemamo. Sta reci sem bravo Miloje, sastavio si strasan tim. Ima da se sprdamo u SLS ove sezone, a ako zadrzimo tim sledece sezone uz malo srece u zrebu mozemo i do LS i to kazem bez imalo preterivanja! Mnogo mocan tim imamo samo treba da ga sacuvamo!

Reply

Leave a Comment