Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Небојша Илић нови спортски директор КК Црвена звезда

Небојша Илић, некадашњи ас Црвене звезде, бивши репрезентативац и дугогодишњи тим менаџер КК Црвена звезда мтс, постављен је на место спортског директора клуба. На том месту замениће Мирка Павловића, који је ту дужност престао да обавља у августу ове године.

Небојша Илић, некадашњи ас Црвене звезде, бивши репрезентативац и дугогодишњи тим менаџер КК Црвена звезда мтс, постављен је на место спортског директора клуба.

Небојша Илић је рођен 26.02.1968.године. Спада у групу играча који су својим наступима у црвено-белом, обележили историју КК Црвена звезда.

Црвено-бели дрес носио је у два наврата – у периоду од 1986. до 1993. године и у такмичарској сезони 1996-1997. Са Црвеном звездом је у сезони 1992/1993 освојио титулу шампиона.

Уз Дуција Симоновића, Слободана Николића, Слободана Јанковића… сматра се једним од најбољих Звездиних шутера свих времена. Против Војводине је 1992. године постигао чак 71 поен што је и даље рекорд домаћих првенстава на једној утакмици, а исте такмичарске годинеје на 43 утакмице убацио 1287 поена, или просечно 29,9 поена по мечу, што је и даље рекорд домаћих шампионата.

Функцију тим менаџера Небојша Илић је обављао још од 2001. године, и један је од симбола Црвене звезде, клуба у коме је као играч и функционер практично провео цео свој живот.

Мирко Павловић је у периоду од 2012. године, до августа 2017.године био је ангажован на послу генералног менаџера за Унапред припремљени план реорганизације клуба, и на функцији спортског директора КК Црвена звезда мтс.

КК Црвена звезда мтс се овом приликом захваљује Павловићу на ангажовању током свог боравка на месту једног од оперативаца клуба, и жели му пуно успеха у будућности, и на новим пословним изазовима који га очекују.

КК Црвена звезда мтс жели пуно успеха на новом задужењу Небојши Илићу.

Повезане вести

Leave a Comment