Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Алимпијевић и Лазић: Време и стрпљење

У организацији КК Црвена звезда мтс и Евролиге одржан је сада већ традиционални ’’Euroleague Media Day’’ у ’’Комбанк арени’’. Том приликом тренер Душан Алимпијевић и Бранко Лазић обратили су се јавности и имали снажну поруку за Звездаше.

КК Црвена звезда мтс одржао је Евролига Медиа деј на већ традиционално познатој локацији – Комбанк арени. Комплетан стручни штаб и играчки кадар црвено-белих окупио се у циљу снимања за потребе Евролиге, званичног „Fan Store“-а КК Црвена звезда и Звездиних партнера: насловног спонзора компаније МТС, компаније ИДЕА, најпознатијег произвођача спортске опреме бренда „Nike“, прозивођача аутомобила „Peugeot“, компаније „Red Bull“. Такође, били су у потпуности на располагању и свим медијима. Фантастична атмосфера међу играчима и самим тим загарантована сјајна забава обележили су овај сјајан догађај.

Комплетан састав Црвене звезде показао је висок ниво професионализма и сјајан смисао за хумор. За подизање атмосфере задужени су били харизматични Матиас Лесор, Џејмс Фелдин и Перо Антић који је услед богатог евролигашког искуства небројано пута учествовао у оваквим догађајима. Баш као и Тејлор Рочести који је на снимањима преузимао и улогу режисера, а не само главног глумца. Млади играчи Црвене звезде сусрели су се са нечим потпуно новим што ће им сигурно користити у даљим каријерама. Видели су како изгледа целокупна организација на највишем могућем нивоу и прошли веома важну школу суровог професионализма који носи наступ у елитном друштву.

Црвено-бели су још једном показали да у тиму влада фантастична хемија и што је најважнији након повратка Бранка Лазића, са сребрном медаљом са Европског првенства, тим је коначно комплетиран.

Управо на то су су се осврнули тренер Душан Алимпијевић и Бранко Лазић који су стали испред саиграча и на конференцији за медије се представили припадницима седме силе. Први је микрофон у руке узео шеф стручног штаба Црвене звезде мтс.

Ми смо већ неколико пута рекли шта су наши приоритети и циљеви. Од нас се очекује да изађемо на терен и да на њему виде резултати. АБА лига је наш приоритет која доноси Евролигу, а уз то наш циљ су и национална лига и Куп. У Евролиги је циљ да будемо из меча све бољи и бољи и да свакоме будемо тежак противник. Поштујемо све противнике у Евролиги, али уз наше навијаче се не плашимо никога – истакао је Алимпијевић у уводном излагању.

Уследила су питања медија. Прво је било везано за начин на који ће Звезда играти у наредној сезони.

Незахвално би било да ставимо на терет новој екипи било каква поређења са претходнимм тимом. Овај састав тек започиње свој циклус, док је прошле године окончан један други четворогодишњи циклус. Одбрана се не доводи у питање када је Црвена звезда у питању, она се подразумева. Остаје само жал што Бранко Лазић и Огњен Добрић нису могли да буду укључени у припреме јер су они баш препознатљиви по својој одбрани. Због тога не можемо да видимо који су наши крајњи домети у игри у дефанзиви – застао је на кратко стратег Црвене звезде мтс, а затим додао:

Најважнији играч кога тренутно немамо у тиму је време. Нажалост, њега ћемо морати да сачекамо. Због тога не могу да дам било какву комплетну оцену. Сада су са нама сви, комплетиран је ростер и свих 15 играча су на окупу. Утакмице су пролазиле, подизала се форма, наравно уз грешке. Последњи меч против Локомотиве играли смо без Бранка Лазића, Пере Антића, Николе Радичевића и Огњена Добрића. Због тога, исходом морам да будем веома задовољан. Следи турнир на Криту и видећемо где смо у односу на ниво Евролиге, али ипак без Антића и Лазића’’, рекао је Алимпијевић који је најавио одлазак црвено-белих на Крит где ће Звезда наступати на престижном турниру од петка до недеље где још учествују Евролигаши Макаби, Олимпијакос и екипа Уникса.

Алимпијевић је потом упитан да прокоментарише појачања Црвене звезде мтс.

Знате, играч када се договори са мном и знамо да је то коначно, истог тренутка постаје за мене најбољи на свету. Онда улазимо у процес да све његове врлине истакнемо, а његове мане покушамо да исправимо. У томе је кључ, у поверењу које међусобно имамо – закључио је Душан Алимпијевић.

Реч је преузео капитен Бранко Лазић који се придружио екипи после више него успешне репрезентативне епизоде. Лазић се вратио са Евробаскета у Истанбулу са сребрном медаљом, али нажалост без одигране последње три утакмице на првенству због неугодне повреде коју је задобио у мечу са Летонијом.

Као што је тренер рекао и као што се прича од почетка припрема, тим је нов и има нова лица у играчком и тренерском кадру. Ипак, амбиције и циљеви остају исти. Искористио бих прилику да позовем навијаче да нас подрже у што већем броју ове сезоне јер ће нам подршка бити потребна. Такође, молим их и за стрпљење јер је у питању нови тим и нови стручни штаб. Ми ћемо, како сте већ навикли од нас да се боримо максимално – рекао је Лазић који се осврнуо на Евробаскет за нама:

И даље сам у фази опоравка од повреде и биће ми потребно још неколико дана да тренирам. Веома ми је тешко било што нисам могао да помогнем репрезентацији, нарочито у финалу где сам највише осећао да могу да дам допринос. Нажалост, на те ствари не могу нити ја, нити било ко други да утиче. Биће тешко због повреде која се догодила јер нећу моћи да тренирам још неки период са екипом. Ипак, имаћу мотив више да када се сви окупимо радим додатно више и да се што пре уклопим у нови састав – истакао је Лазић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета сеп 21, 2017 at 20:18

Наравно да имате нашу подршку!
Очекујемо да заједно прослављамо победе!

Reply

Leave a Comment