Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiбриџЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Келн до утакмице против Звезде – 1 бод, 1 постигнут гол и много повреда

Пред први дуел Црвене звезде и Келна након готово три деценије, две екипе се налазе у потпуно различитој ситуацији и расположењу.

Звезда је у Европи до сада одиграла чак девет утакмица и била веома успешна. Екипа Владана Милојевића забележила је пет тријумфа (Флоријана, Иртиш, Спарта два пута и Краснодар), уз три ремија (Флоријана, Иртиш, БАТЕ) и један пораз (Краснодар). У домаћем првенству, црвено-бели су одиграли утакмицу више. На 10 мечева, Звезда је победила 9 пута, уз несрећни реми против Партизана. Последњи пораз, наш тим доживео је пре готово 40 дана, у Русији, а тренутно се налази у серији од четири тријумфа у лиги. Занимљиво, сви су остварени резултатом 2:0 (Војводина, Борац, Вождовац, Јавор). Ипак, оно што би могао бити проблем пред дуел у Немачкој јесте кадровска ситуација. Милан Борјан се повредио на утакмици против Белоруса и отад није био у саставу, док његов саиграч Дамир Кахриман није био ни на клупи у последњем првенственом мечу због болести. У тој утакмици на повреду се пожалио Милан Родић, који је игру напустио у првом полувремену, а одавно је одсутан Бранко Јовичић

С друге стране, чини се да су „Јарчеви“ у још лошијој ситуацији. Немци су први европски меч одиграли у групи, против Арсенала. Повели су у Лондону, након великих нереда пред утакмицу, који су је и одложили, али више од тога нису могли. Колашинац, Санчез и Белерин погађали су за победу домаћих у другом полувремену. Ни у Бундес лиги нису боље пролазили. Наиме, након минималног пораза у Менхенгладбаху, уследила су три веома болна. Прво их је савладао ХСВ (3:1) у Келну, да би потом у гостима доживели два дебакла. Пре и после утакмице против Арсенала, бољи од Келна били су Аугсбург (3:0) и Дортмунд (5:0), за укупно 11 примљених голова у само седам дана… Ништа боље нису прошли ни на свом терену против Франкфурта у среду (0:1), да би први бод освојили тек јуче, на гостовању Хановеру. У шестом колу!

Бод можда охрабрује, али чињеница да су последњи гол у првенству постигли пре тачно месец дана, против Хамбурга, а да су у сезони дали укупно два сигурно не даје право на оптимизам навијачима и људима у клубу. Келн је, дакле, на седам утакмица ове сезоне једну одиграо нерешено, а изгубио чак шест пута. Постигли су два гола (Соренсен у 97. минуту против ХСВ-а и Кордоба у Лондону), а примили 16. На свом терену немају ниједан позитиван резултат.

На све то, надовезали су се и кадровски проблеми. Од раније повређенима Маријушу Лауксу и Артјомсу Рудневсу придружили су се пре 10-ак дана Јонас Хектор и Николас Нарти, јуче можда и најбољи играч у овом тренутку, Марсел Рисе, а поред њега ван строја је и Симон Цолер.

Да ли ће се Келн пробудити баш против Звезде или ће наш тим наставити са успешним наступима у оба такмичења у овој сезони и успети да се „освети“ Немцима за болан пораз од пре 28 година, видећемо у четвртак…

Повезане вести

6 comments

ReD сеп 28, 2017 at 06:10

SAMO HRABRO

Reply
Mitic сеп 27, 2017 at 09:28

ljudi sanjao sam 2-4 za nas!!!!

Reply
Suhoj37 сеп 26, 2017 at 17:48

Moramo iskoristiti njihovu slabu formu i uz Božiju pomoć po bod a ne bih se bunio ni da budu sva tri boda 🙂

Reply
Stanoje сеп 26, 2017 at 12:42

u boljoj smo formi trenutno . nadam se da ce to i da se naplati pobedom .

Reply
Sava Savanovic prvi Srpski vampir сеп 26, 2017 at 09:06

Neka te statistike sa strane, igramo sa Nemcima a ako pred njima spustimo gard dozivecemo nokaut. Punom snagom, kao do sada, dati svoj maksimum pa za koliko to bude dovoljno. Dosadasnje igre i odnos prema grbu koji nosite daju nam za pravo da ocekujemo nastavak dobre serije igara i rezultata.
Hrabro momci.

Reply
rene artoa сеп 26, 2017 at 01:39

2 0 za nas!!!

Reply

Leave a Comment