Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ванредно стање у Келну, пристижу Звездини навијачи!

Црвена звезда гостује у Келну након 28 година, а са њом и велики број њених навијача. Као и на готово сваком европском гостовању, за које су постојали реални услови да буде посећено, навијача нашег клуба биће много. Велики број Срба који живе на западу Европе дочекује полако и Звездаше са ових простора, који полако пристижу у Келн. А тамо влада право ванредно стање!

Немци су спремно дочекали долазак навијача, па су на немачком и српском језику издали упутство свима који желе да присуствују утакмици, уз упозорење да не покушавају да дођу до стадиона они који немају карту. Након тога, појавила се вест да су саставили списак од чак 500 навијача, које сматрају за потенцијалну опасност и иницијаторе нереда, а у среду увече ухапшено је њих седам, из предострожности, који су касније пуштени. Међу њима је био и Иван Богданов.

Када је реч о данашњим дешавањима, занимљиво је да су образовне установе радиле само до поднева, а да су челници локалне власти апеловали на грађане да избегавају потенцијалне епицентре изгреда. Око 14 часова, дошло је до мањих нереда, који нису озбиљније природе.

Нешто касније, дошло је до туче две групе навијача, а немачки медији пишу да је примећен и Иван Богданов, кога називају „Иван Грозни“ и за кога наводе да није био међу изгредницима, као и да је ноћ провео у притвору.

Занимљиву репортажу доноси Б92, чији специјални извештач из Келна је разговарао са старијим навијачем овог немачког клуба, који се присетио дуела од пре 28 година.

„Та утакмица ми је једна од омиљенијих у историји нашег клуба, а и један од најсрећнијих тренутака у мом животу. Али, после меча у Београду сам мислио да немамо никакве шансе. Убили сте нас, а имали сте и паклену екипу – Стојковић Пикси, Дејан Савићевић, Роберт Просинечки, Дарко Панчев… Испратио сам комплетну ту сезону Купа шампиона, а због нашег двомеча сам посебно обратио пажњу на вас. Играли сте сјајно, успели да задржите добар део тима и уписали се у историју фудбала заувек. Звезда је огроман клуб, првак света и Европе, ми ни не можемо да се поредимо с тим… Ваше друштво су Бајерн, Манчестер Јунајтед, Милан“, рекао је Ханс Гинтер за Б92.

Чак 2000 полицијаца задужено је за одржавање реда током данашњег дана у Келну, а очекује се бар дупло више навијача Звезде него што је предвиђено и што се званично очекује.

Повезане вести

1 comment

delija aleksandar сеп 28, 2017 at 16:54

nwkontam zasto vanredno,pa nedolazimo sa puskama,njemci ko njemci sve preuvelicavaju

Reply

Leave a Comment