Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда мушки одиграла и победила у Келну!

Црвена звезда је голом Боаћија у 30. минуту победила Келн у гостима и дошла до прве победе и 4. бода у групној фази Лиге Европе.

На овај начин, Звезда је „засела“ на друго место на табели, иза Арсенала, којима има 6 бодова. БАТЕ има 1 бод, а Келн је на зачељу без поена.

2.коло Лиге Европе

КЕЛН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:1)

Келн, стадион: „Рајн Енерџи“
Гледалаца: 45 000
Судија: Бас Нијхуис (Холандија)
Жути картони: Олковски, Хорн (Келн), Канга, Бабић, Гобељић (Звезда)
Стрелци: Боаћи у 30. минуту

КЕЛН: Хорн, Соренсен, Олковски (Клеменс), Хајнц, Мере (Битенкур), Рауш, Ошчан, Јојић, Леман, Жираси (Осако), Кордоба Тренер: Петер Штогер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Гобељић, Доналд, Крстичић (Рачић), Срнић, Канга, Радоњић (Милић), Боаћи (Пешић) Тренер: Владан Милојевић

Онај ко није гледао једно од полувремена не би могао ни да замисли колико је драстично промењен однос снага на терену био у сваком од два периода игре од  45 минута. У првом делу игре, Звезда је одржала Келну час фудбала, готово 40 минута није дозволила Немцима да припрете Борјану и материјализовала то поготком Боаћија из 30. минута.

Предивним поготком Ричмонда Боаћија, који остаје у врху листе стрелаца овосезонског издања Лиге Европе.

Занимљиво је да је Звезда на тај начин повела у Немачкој први пут још од 1969. године и гола Зорана Жоте Антонијевића Форвертсу у Берлину. У наредних 13 утакмица су Немци први давали гол против Звезде.

Однос у ударцима ка голу ривала (10:3) добро је показивао и слику на терену. Црвено-бели су контролисали игру, нападали, тражили гол и пре Боаћијеве мајсторије, али и након тог тренутка. Све то натерало је тренера Келна да већ на паузи изврши две промене. Испоставиће се да ће му оне донети много тога доброг. Ипак, не и оно најбитније – погодак.

Да је Боаћи само за тренутак раније кренуо ка голу Келна, након једног од неколико продора Радоњића по левој страни и успео да потури ногу и пошаље лопту у гол са 2-3 метра, вероватно би наставак меча био мање драматичан. Овако, то се није десило, а Келн је кренуо и силовит налет, који је трајао практично 40 минута. Чак 16 пута шутирали су домаћи фудбалери у других 45 минута ка голу Борјана, кога је три пута спасила статива (два пута ју је погодио Јојић), а у надокнади времена одлично је реаговао голман Звезде након ударца Соренсена…

Ипак, храбром игром, борбеношћу и невероватном жељом, екипа Владана Милојевића успела је да забележи вероватно највећу европску победу на гостујућем терену још од дуела у Италији против Кјева из Вероне, пре пуних 15 година. Уз дужно поштовању Спарти из Прага.

Владан Милојевић је још једном успео да се избори са свим проблемима. Повреде чак три од пет стандардних играча из последње линије (Савић, Родић, Борјан), од којих је само један успео да буде оспособљен да наступи у Келну, уз дуго повређеног Бранка Јовичића, нису спутале стручни штаб, који је на терен послао Бабића и Гобељића, који нису изневерили.

Оно што брине јесте повреда Боаћија, који је напустио игру након 15-ак минута игре у другом полувремену. Такође, Бабић је зарадио посекотину на главу у финишу меча, али је са чалмом на глави јуначки издржао и завршио утакмицу. Надајмо се да ће са обојицом бити све у реду.

Нешто што такође охрабрује јесте победа на овако тешкој утакмици уз слабу партију Гелора Канге, који дефинитивно може много боље. Тројка Доналд – Крстичић – Канга није била на свом нивоу, што отвара додатни потенцијала нашег тима за наредне дуеле, пре свега за двомеч против Арсенала.

Звезда је на овај начин победила у Немачкој први пут од утакмице против Динама из Дрездена (службени резултат 3:0) из 1991. Ово је био укупно четврти тријумф нашег клуба у Немачкој у 15 утакмица. И лепа спортска освета Келну за болан пораз 1989. године на истом месту…

ТОК УТАКМИЦЕ

90+5′ КРАЈ УТАКМИЦЕ! ПОБЕДА ЗВЕЗДЕ!

90+1′ Серенсен опасно шутира након корнера, Борјан брани!

90′ Пет минута надокнаде времена.

89′ Покушај Звезде након готово 40 минута, Срнић је изблокиран у петерцу.

85′ Кружио је Келн 10-ак минута око шеснаестерца Звезде, али без озбиљније прилике.

76′ Рауш шутира са 20-ак метара, лопта завршава изнад пречке Борјановог гола.

74′ СТАТИВА, трећи пут! Битенкур је скренуо један центаршут са леве стране ка голу, али је лопта погодила спољни део стативе. Много среће за Звезду.

70′ Након једног ваздушног дуела, Бабић је зарадио озбиљну посекотину и изашао ван терена, како би му се указала помоћ.

66′ СТАТИВА ЈОШ ЈЕДНОМ! Јојић поново шутира и поново погађа стативу! Након тога и нови покушај Келна из даљине, али лопта одлази преко гола.

63′ Нажалост, Боаћи се након последњег ударца ка голу пожалио на повреду и изашао из игре. Заменио га је Пешић.

60′ Боаћи покушава да лобује голмана гостију, али не успева да га угрози.

58′ СТАТИВА! Јојић се одлично убацио по десној страни, шутирао, али је статива спасила Звезду. Све опаснији Келн.

52′ Битенкур шутира главом, али лопта одлази поред гола.

46′ Радоњић је прегазио бека Келна као да га није било, послао лопту у срце петерца, али Боаћи за корак касни да је убаци у мрежу.

ПОЛУВРЕМЕ

Звезда је у првих 45 минута успела да дође до предности у Келну. Фантастичан гол постигао је Ричмонд Боаћи у 30. минуту.

Звезда је и пре и после гола могла да савлада голмана Келна, чији саиграчи су деловали тотално дезорганизовано и нападачки безопасно, па их је само срећа спасила и задржала на голу заостатка. Тек у последњих пет минута првог дела игре, наш тим је попустио, уследио је пад концентрације, па су Немци имали два прекида из којих су припретили, али Борјан није имао потребе да интервенише.

45+2′ КРАЈ ПРВОГ ДЕЛА ИГРЕ.

45+1′ Грешка Гобељића, па прекршај над Кордобом у опасној ситуацији. Без потребе. На срећу, без опасности.

44′ Јојић шутира ка голу Борј

38′ Канга и Боаћи су ишли два на три у контри, Канга је опет шутирао из даљине, али је изблокиран.

37′ Радоњић је опробао ударац, лопта одлази поред десне стативе.

36′ Шутира Срнић преко гола.

35′ Први покушај Келна, безопасно.

30′ ГООООООООООООООООООЛ! БОМБА Боаћија! Сјајно је сачуво лопту нападач Звезде, сачекао, окренуо се и неодбрањиво шутирао са 20-ак метара! Води Звезда!

27′ Канга себичан. Шутира са 20 метара, иако је имао саиграче у добрим позицијама, након одличног пресинга и одузете лопте домаћем тиму.

26′ Стојковић центрира, Боаћи покушава главом, лопта одлази поред гола.

21′ Канга шутира са преко 20 метара, али лопта одлази преко гола.

20′ Келн ниједном није запретио Звезди.

15′ Трећи корнер за Звезду, након још једне гужве у шеснаестерцу Келна, али грешка Боаћија.

10′ Боаћи се лепо окренуо и шутирао са 16 метара, али је изблокиран. Први корнер за Звезду.

8′ Још један покушај Звезде у 8. минуту. Доналд шутира са преко 30 метара, лопта завршава изнад пречке.

8′ Радоњић пролази као брзи воз по левој страни, шаље лопту у срце шеснаестерца, али интервенише одбрана Келна.

6‘ КАКВА ШАНСА ЗА ЗВЕЗДУ! Пас Ле Талека за Кангу, који је умакао одбрани Келна, предриблао голмана домаћих, али након тога шутирао поред гола. Отишао је превише у десну страну и чини се да је морао раније да реши ову ситуацију. Велика штета.

НАЈАВА

У оквиру 2.кола Лиге Европе фудбалери Црвене звезде гостују бундеслигашу Келну, на „Рајн Енерџи“ стадиону.

Након 28 година Келн и Црвена звезда ће поново одмерити снаге. Последњи дуел је одигран 6. децембра у Келну, када су Немци анулирали минус од два гола из Београда и предност коју је Звезди донео Дејан Савићевић. Келн је голом у 90 .минуту обезбедио пласман у четртфинале, а затим и у полуфинале, где су заустављени од освајача, Јувентуса.

Црвена звезда је годину и по дана касније постала шампион Европе, а Келн од тада није играо у европским такмичењима. 28 година касније на „Рајн Енерџи“ стадиону, „Јарчеви“ и црвено-бели боре се за бодове у групној фази Лиге Европе.

Црвена звезда је на отварању, у првом мечу у групној фази након 10 година играла нешерено са Бате Борисовим (1:1), док је Келн поражен након преокрета у Лондону, од Арсенала (3:1).

 

Повезане вести

28 comments

Apostle Serbian сеп 29, 2017 at 20:11

Cekao sam citav dan da se utisci slegnu. Samo cu reci, bravo Zvezdo. U drugom poluvremenu se videlo da smo u pogonu jos od juna meseca, i da nam treba odmor. Ne kazem da nismo kondiciono spremni, vec zbog velikog broja utakmica (imamo ih najvise u nasoj grupi) gubimo polako dah. Da istrajemo ovu jesen do kraja, i da docekamo ono Zvezdino prolece. Ja verujem, ako budemo drugi, da mozemo proci i neku nokaut rundu.

Reply
bata сеп 29, 2017 at 16:44

Bice ovo još bolje kada Krstičič i Rodić fizički budu spremniji i kada se vrati Jovičić .Svaka čast momci .

Reply
Dejan сеп 29, 2017 at 15:54

Ma…neka ga p… svi evro-talibani Srbije koliko ih ima!!! Nas narod i nasa vera su mnooogo jaca i veca od briselskog smeca!!!

Reply
Rudd Gullit i ja! сеп 29, 2017 at 13:50

Čisto da se ne zaboravi ko su Bot92 i ovdašnji tolerantni ‘evropejci’. Evo jednog (u nizu sličnih) komentara na vest o neredima posle meča na žel. stanice u kelnu…

Steta sto nisu igrali u Minhenu, tu u okolini ima jedno odgovaraljuce mesto za huligane.
(Lala, 29. septembar 2017 11:17)

To mesto blizu Minhena je koncentracioni logor Dahau i tu bi nas, sad kad je ponestalo Jevreja, svi ovi što se zalažu za toleranciju i svekolika ljudska prava, ova ‘evro-talibanija’ kojima je Brisel očigledno novi Vatikan (a da to sam Brisel ni ne traži od takvog ološa), nekom savremenom kompozicijom poslala. Ako nema mesta, ‘Lala’, i ostali NVO-aktivisti bi već našli neko drugo ‘odgovarajuće mesto’. Možda malo ka istoku, jer tamo je vrvelo istim. Tako su im dede slale u logore antifašiste, Jevreje, Rome ili Srbe koji nisu ljubili tadašnju ‘ujedinjenu Evropu’ i nacističkog gospodara. Zato se pazite ovdašnjih ‘evropejaca’. Ma koliko izgledali kao miševi, krvoločna je to bagra. Geni su to nedićevski i ljotićevski.

Reply
dusan сеп 29, 2017 at 15:46

propustio si da kazes da se oni NAVODNO zalazu za ljudska prava i toleranciju. Onaj ko se zaista zalaze za ljudska prava nije za konc logore. Dalje, ne znas da li je osoba koja se krije iza nickname Lale zaista NVO aktivista ili nije. cuvaj se generalizacija. izgleda kao da je jednostavno, a nije. inace, zvezda je pesma

Reply
Rudd Gullit i ja! сеп 29, 2017 at 16:36

NVO-aktivista, drugosrbijanac, gradžanin, nikakve razlike tu nema i ako je generalizacija negde opravdana, a ovakvi fašistočki ispadi anonimnom ‘lali’ nisu prvina. Klasičan klonovi onih koji su svojedobno, u za njih zaltno vreme, kolaborirali s Hitlerom. Po našim medijima na sav glas povika protiv rehabilitacije Nedića, a niko da ukapira da se on reinkarnirao! Sine, ove što se danas u Srbiji predstavlajjuu kao antifašisti, partizani bi streljali prvi dan po oslobođenju.

Reply
Goran сеп 29, 2017 at 11:53

Bravo kraljevi jos i kuci da ih pobedimo i u ostale 3 utakmice bar bod da uzmemo i prolaz je blizu…

Reply
Hadži Dragan сеп 29, 2017 at 05:41

Bravo momci,čestitke igračima i stručnom štabu na velikoj pobedi.

Reply
Mississauga сеп 29, 2017 at 03:28

Molim jedan dozivotni ugovor za GOSPODINA Milojevica !!!

Reply
oknarb сеп 29, 2017 at 02:21

ни кангу ни доналда ни боачија не давати испод 7 милиона па ко воли ме изволи .акако се тако управа постави уз још три права појачања ето нас у лиги шампиона

Reply
Suhoj37 сеп 29, 2017 at 00:20

BRAVO ZVEZDO!!!Hvala igračima na ovoj lavovskoj borbi!Ponosan sam na vas!Od tima ne bih nikog da izdvajam svi su odigrali doktorski prvo poluvreme a u drugom smo pali…ali nema veze bitna je pobeda. A što se tiče stručni štab moram da se zahvalim Bogu što imamo onakvu trenerčinu i doktora u svom poslu Vladana Milojevića.Čovek ako ne ode posle Zvezde u top5 liga,da trenira neki jaki tim biće to velika nepravda. A onog Džajića bez obzira kakva je legenda kluba i sve to ne mogu više da slušam. Jako su pesimistične njegove izjave. Kaže čovek ladno za Keln da su jaki. „Bez obzira na položaj na tabeli, razlika između naše i nemačke lige je ogromna, pa sa te strane niko ne treba da se zavarava. Jednostavno, treba odigrati tu utakmicu pa šta bude.“
Majstore ako imaš takav stav onda nemoj ni da komentarišeš.Mi smo bre Zvezda i ne plašimo se nikog a pogotovo ne Keln-a, koji je u jako slaboj formi. Kada se izvukla grupa još krajem avgusta dobro da se čovek nije rasplakao pred kamerama…ako idemo tako onda neka sledeći put izjavi da ni ne igramo protiv Arsenala nego da se bolje predamo i da bude 0:3 i 3:0 za njih.
PS-Bravo momci!Ponosam sam na vas!

Reply
sladajac сеп 29, 2017 at 00:00

Bravo za sve igrace a posebno za trenera Milojevica…Jedna mala ispravka :Nije Zvezda prvi put posle Dinama (d )pobedila u Nemackoj,nego posle Bajern M -Zvezda-1:2 ….

Reply
zvezdas сеп 28, 2017 at 22:33

Ne bih o utakmici,sve ste videli samo hocu da se momcima i str.stabu zahvalim na ovoj lepoj veceri…sad protiv arsenala za nasu dusu,bez pritiska i moranja,mozda i dve najlakse utakmice jer niko od nas nista ne ocekuje tako da samo zelim da se muski pobijemo i da odigramo bez respekta i meni je to dovoljno…neka se oni plade malo nas a ne mi njih,mi smo prvaci evrope a ne oni…samo hrabro ovde odigrati pa sta bude pa Boze zdravlja da lupimo jednu samarcinu gospodinu Vengeru 🙂

Reply
ZvEzDa OOOOOOOOO сеп 28, 2017 at 22:16

drugo poluvreme kao da je „grof“ seo na klupu

Reply
nele сеп 29, 2017 at 01:00

Samo sto bi grofova odbrana uz onakav pritisak Kelna primila 4-5 komada u drugom poluvremenu! Imaj to na umu!

Reply
rene artoa сеп 28, 2017 at 22:10

Bravo majstori, svaka cast za borbenost i hrabrost samo tako nastavite i prolece je nase. Ako ne i nesto vise !!!!!!!!!!!!

Reply
josif сеп 28, 2017 at 22:00

Cestitke momcima na pobedi i na jos jednu radost koju su nam priredili.Glupo je posle pobede u nemackoj analizirati igrace.Velika steta sto nismo pobedili Bate jer bi sa 6 boda vec obezbedili prolece,ipak svaka cast.Pozz.MKD

Reply
Estrella Roja сеп 28, 2017 at 21:41

Čestitke za ovu istorijsku pobedu protiv jednog od najvećih dušmana fk Crvene Zvezde (uz Mehengladbah i Sampdoriju). Još uvek ne mogu da se saberem, poslednjih 5 minuta nisam gledao već prebacio na jedan muzički kanal (zapamtiću do kraja života grupu The Primitives, po dobru, naravno). Lepo rečeno, dva potpuno dijametralna poluvremena gde smo u prvom odigrali jednu od najboljih evropskih utakmica još od 1991 godine u Evropi, a drugo je već u domenu da malo pomuti slavlje večeras. Posledica je to nedostatka pravog takmičenja u Srbiji pa zato naši fudbaleri nemaju snage za zadnjih pola sata. Krstičić od sjaja do očaja, paradigmatičan za opis naše igre u ovoj utakmici. Treba naglasiti nešto što je meni sada pored slavlja primarna stvar, Le Talek je odigrao vrhunsku utakmicu i praktično nam sačuvao pobedu, mislim da nije napravio niti jednu grešku a pored toga je stigao da ispravlja tuđe. Čak i da ostane na ovom blesku njegov dolazak je bio više nego dobar potez, trebali bi mnogi navijači makar večeras, posebno nakon meča sa Kelnom, da se poklone i priznaju da nas je spasio poraza. Pravi profesionalac koji ne bira uloge u timu, da je više takvih fudbalera koji su nezasluženo u drugom planu a bez kojih se ne može igrati važna utakmica. Još jednom, hvala Zvezdi što se osećamo ponosnim, nadam se da će igrači popraviti utisak iz drugog poluvremena i već protiv Arsenala možda izvučemo bod koji bi nam dao velike šanse za prolazak grupe.

Reply
LA[K]I сеп 28, 2017 at 22:11

Lepo objasnjeno za Le Taleka. Kako ga mozzart sport nazva „Ministar odbrane“. Junak pobede veceras definitivno! Bez greske, radio i za Babica i u nekim momentima za bekove. Zapamtice ga Keln dobro! Jedva cekam da vidim kako ce Arsenal izaci (nece izaci!) na kraj sa tendemom Le Talek-Savic. Krsticic ocigledno nije dovoljno spreman (fizicki) dosao u klub. Covek ne moze da izdrzi ceo mec, ali ono sto odigra, odigra na nivou! Iskreno ne svidja mi se povlacenje u drugom poluvremenu jer mi to vrati crne misli na Grofovu „taktiku“ iz prosle sezone. Ali momci su to majstoriski odradili i skidam im kapu, kazem opet posebno Le Taleku koji me je veceras odusevio. Eto sta ti je sudbina, 10 godina cekamo jesen u Evropi, a kad je docekamo odmah napadnemo i prolece. Pada i Arsenal!!!

Reply
kovje сеп 28, 2017 at 21:36

PONOS

Reply
LA[K]I сеп 28, 2017 at 21:19

Ma bravo momci. Presli su igricu! Posebno bih pohvalio Le Taleka koji je veceras dao definiciju kako se igra odbrana, Boacija koji je izvanrenad napadac, Radonjica velemajstora i naravno Krsticica koji je bio mozda i najborbeni. Rekao sam da necu kritikovati nikoga u grupnoj fazi, ali zaista mislim da nije uredu da Srnic igra ispred Milica. Decko je za 20-ak minuta na terenu uradio vise nego Srnic za ceo mec. Kanga mnogo sebicno na pocetku, ali posle se iskupio u nastavku. Ponovicu ono sto sam rekao prosli mec, dok Kanga igra timski igra i Zvezda, kada on pocne da sutira bez ikakve ideje tu nema ni nase igre. 2-3 dobre akcije je upropastio. Babic dosta dobar u zavrsnici meca, ali pre one rasekotine decko je zaista bio neprimetan i dosta je bio nesiguran. Mogli smo tu njegovu nesiguranost da platimo na kraju prvog poluvremena, ali se posle dostojno oduzio ekipi. Svaka cast momcima za sjajno prvo poluvreme. Ne svidja mi se sto su se skroz povukli u drugom, ali su to odlicno odradili. Prolece u Evropi nam se smesi!

Reply
As сеп 29, 2017 at 08:45

Čuj ovog Milić ispred Srnića?! Pa Srna je pretrčao bar 15km 10tu utakmicu zaredom i dobro sarađivao sa Žuletom kao i uvek…

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 28, 2017 at 21:06

au braco kakav mec kakva pobeda..fenomenalno..jesmo drugo poluvreme skroz pali i imali srecu(3 stative) ali dok smo imali snage borili smo se..Miliojevic je doktor fudbala i kapa dole..treba nam jos 3 dobra pojacanja i napad seldece godine na ligu sampiona sa Milojem

Reply
Dally сеп 28, 2017 at 21:02

BRAVO MOMCI !!! BRAVO GOSPODINE MILOJEVIĆU!!!

Reply
Suhoj37 сеп 28, 2017 at 19:56

VODIMO!!!I ne samo to nego smo mnogo bolji!Samo nam je koncentracija popustila pred sam finiš poluvremena ali ništa strašno idemo dalje!Pitanje je imamo li snage ovako čitavih 90+ minuta i(bez namere da nekog vređam ili da prizivam nedaj bože…)da li je to taj silni Keln koji su svi tako najavljivali?Ljudi su nam samo jednom šutnuli u gol i to je uradio onaj Jojić posle prekida…

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 28, 2017 at 19:56

doktorska disertacija milojevica..najbolje poluvreme u zadnjih 20g..kanga ipak ne moze bez gluposti..gobeljic i babic najslabiji samo bog moze sad da nas spasi da ne dobijemo crveni…SRECNNNOOOO

Reply
Bosko Drina28 сеп 28, 2017 at 19:49

Ala Kange ljudi ne daje bogu cc samo da pobijedimo

Reply
dadodadi сеп 28, 2017 at 18:38

SREĆNO ZVEZDO, U POBEDU

Reply

Leave a Comment