Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти савладали Синтез! Против Вуљагменија за плеј-оф!

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Синтез у другом мечу 2.кола квалификационог турнира Лиге шампиона – 10:8! Најефикаснији Стојановић и Танкосић са 3 гола.

Када је било најтеже, поново су показали срце! У утакмици која је одлучивала да ли Звезда има прилику да се бори за плеј-оф или се после две утакмице опрашта од Европе, Звезда је савладала руски Синтез.

Од самог почетка изабраници Дејана Савића су кренули по циљ – победу! Стојановић је погодио за вођство, Фатахутдинов је изједначио, а Звездино дете Марко Радовић је погодио за предност на крају првог периода, 2:1.

Велика борба у другом периоду. Рижов-Аленичев је са два гола донео преокрет и предност Синтезу, Његован је изједначио, а Стојановић другим голом искористио играча више. На полувреме се отишло резултатом 4:4 голом Одинцова, након искључења Његована.

У трећој четвртини, Синтез је водио два пута, Звезда поравнавала резултат. У последњем периоду црвено-бели су преломили утакмицу. Три гола за нешто више од минута, голови Танкосића, Стојановића и Његована за 9:6, а затим и Танкосић је потврдио победу трећим голом за 10:6 на 4:30 до краја меча. Синтез је успео да смањи Звездину предност у две ситуације са играчем више преко Меди Марцукија за коначних 10:8.

У другом мечу, Вуљагмени је савладао Орадеу 8:5, па ће сутра у последњим утакмицама одлучивати које две екипе иду у плеј-оф. Црвена звезда у случају победе над Вуљагменијем сигурно ће обезбедити пласман у завршни циклус квалификација. Утакмица је на програму у 9 ујутру.

SINСинтез            8:10

(1:2, 3:2, 2:2, 2:4)

CZVЦрвена звезда

Орадеа, Олимпијски базен „Јоан Александреску“. Судије: Бендер (Немачка), Дервио (Француска). Искључења: Синтез 14, Црвена звезда 22 минута. Петерци: Синтез, Црвена звезда 1(1).

СИНТЕЗ: Антонов, Плискевич, Магомаев, Одинцов 2, Бугајчук, Кликовац 1, Фатахутдинов 1, Марцуки 2, Степанук, Рижов-Аленичев 2, Закиров, Гинијатов, Галимзјанов. Тренер: Андреј Белофастов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 3, Јовић, Бурсаћ, Шуберић, Радовић 1, Његован 2, Тохољ, Николов, Танасковић 1, Огњеновић 3, Асановић, Тодоровски. Тренер: Дејан Савић.

Повезане вести

Leave a Comment